Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Warhol sa krásnym spôsobom pokúša predefinovať film. Naservíruje nám 9 párov, ktoré majú tú istú úlohu - bozkávať sa. Bozkávať sa plynulo, smiešne, vášnivo, pomaly, úsečne, neoddeliteľne, všade a nikde... ale hlavne - s láskou. (isla)

Recenze (15)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Andy byla zajímavá bytost. Škoda, že už natáh' bačkoru, rád bych si s ním promuvil ......... ::::::::::::::::::::: ()

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- Na tehdejší dobu asi dost odvážné, přeci jen záběry líbajících se polonahých homosexuálů (pozor, ve filmu jsou i heterosexuálové) tehdy asi nebyly 'košér'. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Pro Warhola dost zásadní film, portrétující postupně několik líbajících se párů (heterosexualních i gay). Fascinuje mě sebestředná arogance, se kterou Warhol-strukturalista tvořil desítky takovýchto filmů - filmů, které často rezignují na vzbuzení byť i sebemenšího divákova estetického prožitku. Kiss přesto patří k těm lepším a koukatelnějším dílkům A.W. - průměrného diváka ale asi příliš nenadchne. ()

gogos odpad!

všechny recenze uživatele

Nechapu, k cemu je dobre sledovat libani, kdyz si jeho krasu mohu radeji doprat sam....Neshledavam na "umeni" "mistra" Andyho Warhola nic pozitivniho.... ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Warholov Kiss (neoficiálne "lízačka jako hrom") naznačuje pozvolný prechod autorovho rukopisu z halucinogénnej avantgardy k forme socialistického realizmu. Dôkazy sú jasné - napríklad pošklbávanie v kútikoch úst, nadštandardné hromadenie slín, zámerne nesnímaná pritom kľúčovú rolu zohrávajúca oblasť genitálií, triaška ušných boltcov, hromadenie ušného mazu (nedostatočne prekázateľné). Pričom väčšina indícií má psychogénnu povahu nie je možné autora podrobiť morálnemu sadomasochistickému procesu. Tak smutné. Ale aj vtipné. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v tomto se Warholovi nějak vytratila poetika milostného sbližování, nebo to byl snad záměr, aby líbající se páry vypadaly jako nějaká zvířátka...? ()

kisha

všechny recenze uživatele

Warhol si opět něčekaně postavil hlavu, tohle je údajně jeho reakce na zákaz filmového polibku delšího než 3 vteřiny. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

První koukatelná záležitost, která si skutečně na nic nehraje a hodí vám před xicht líbající se homosexuály (což vám dá chvilku námahu poznat, 6 lidí se na tom nemohlo dlouho shodnout). ()

isla 

všechny recenze uživatele

do tohto filmu som isla s tym,ze kazdy sa bozkava tak isto.ze je nudne to robit a bude aj nudne sa na to pozerat.po tej hodine neviem,co mam povedat... ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Sledovat, němou, černobílou vykusovačku několika cizích lidí (vč. gayů) je snad ještě větší nuda než Warholova "Kuřba" :( ()

yVANs 

všechny recenze uživatele

Když uvážím dobu ve které snímek vznikal. Když si představím jaká musela být atmosféra na promítání ve factory, když se Warhol vytasil s něčím takovým. ()

Názorožec 

všechny recenze uživatele

on to samozřejmě není film, a ani jako na film se an to nedá koukat. ale spíš pohyblivý obraz a jako takový je to obraz mimořádný! Jako ideální prezentaci považuji výstavu s kterou přišlo The Museum of Modern Art, New York kdy jednotlivá videa "navěsila" vedle sebo do galerie jako obrazy a divák určuje čas který každému věnuje u nás výstava byla k vidění v galerii Rudolfinum pod názvem Andy Warhol - Motion Pictures. ()

Reklama

Reklama