Reklama

Reklama

Fantazie 2000

  • USA Fantasia/2000
Trailer

Obsahy(1)

Zakuste fantastickou směs obrazu a zvuku ve filmu Fantazie 2000. Máte v rukou filmovou klasiku, která vychází z představy Walta Disneyho o filmu Fantazie jakožto díle, jež se neustále vyvíjí. Celé dílo násobí zbrusu nový bonus, Musicana (Waltův nápad na další díl filmu). Ponořte se do skvostů nového typu hudby spojené s animovanými obrazy. Na vlastní oči spatříte hudbu, která ožije, na vlastní uši uslyšíte obrazy, které začnou zpívat. Film Fantazie 2000 vám i vašim blízkým přinese potěšení, jehož nebudete nikdy mít dost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jako celek slabší než původní dílo. Rhapsody in Blue jasně nejlepší, skvěle k sobě funguje styl animace a hudba. Otevírající Pines of Rome naopak nejhorší. Je vidět, že na to animace ještě nebyla připravena a klasická kresba s přehledem zvítězila. Zbytek dobrý, ale ne skvělý a nevím, jestli opravdu neměli nic lepšího, že museli i tak krátkou délku vycpat použitím staršího úseku. Ale víceméně to za vidění stojí. Možná kromě první epizody a učedníka, pokud ho člověk zná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Klasická hudba a Disney. Veľmi ma to potešilo. Priznám sa, že som pôvodný film nevidel, ale po zhliadnutí tohto mám veľkú chuť. Epizodky fungujú samostatne a zároveň podporujú celok. Veľmi dobre sa na to pozerá, má to výbornú animáciu a keď začal hrať môj obľúbený Firebird of Stravinského mal som zimomriavky. Určite nie dokonalé, ale ako experiment, ktorý sa podaril, je to aj v súčasnosti fenomenálny audio-vizuálny zážitok. ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

Snímek nabízí sled osmi rozličnou animační technikou vytvořených tematických obrazů za doprovodu skvostné symfonické hudby. Nenabízí toho tedy vůbec málo :-) Když vezmeme v potaz, že pět z osmi tematických skic se povedlo na výbornou (má osobní TOP 3 – 3. Rhapsody in Blue, 7. Pomp and Circumstance, 8. Firebirs suite), tak nezbývá nic jiného, než snímek hodnotit veskrze kladně. Ve snímku absentují dialogy a tudíž divák nemůže očekávat propracované dějové linie, avšak nebojte se, při sledování závěrečných titulků se vám po nich vůbec stýskat nebude :-) ()

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Úctyhodný nástupca Fantasie z 1940. Oceňujem opakovanie idei priblížiť vážnu hudbu / orchestrálne klasiky mladému divákovi. Beethoven, Gershwin, Šostakovič, Saint-Saëns, Stravinski. Za ich čias nemal každý druhý fagan so spustenými galotami doma mixpult kde by sa hral s rytmickými slučkami bez akéhokoľvek hudobného vzdelania, vkusu, sluchu či talentu. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Příšerné, kvůli víře a okouzlení počítačovou animací. Hned první dva příspěvky by v případě ručního přístupu po vzoru původní Fantazie mohly představovat okouzlující vrchol, ale slabá animační stránka láme nápadu vaz. Naštěstí jiné příspěvky jako Rapsodie v modrém jsou tradičnější, takže dojem zvedají. Ale nejsměšnější je, že oproti více jak dvouhodinové jedničce má tohle dílo jenom 75 minut, a přesto se musí jeden příspěvek z minule zopakovat. To abychom si připomněli, jak je první Fantazie výjimečná? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Čarodějův učeň se jmenuje Yen Sid, což je Disney pozpátku. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama