Reklama

Reklama

Fantazie 2000

  • USA Fantasia/2000
Trailer

Obsahy(1)

Zakuste fantastickou směs obrazu a zvuku ve filmu Fantazie 2000. Máte v rukou filmovou klasiku, která vychází z představy Walta Disneyho o filmu Fantazie jakožto díle, jež se neustále vyvíjí. Celé dílo násobí zbrusu nový bonus, Musicana (Waltův nápad na další díl filmu). Ponořte se do skvostů nového typu hudby spojené s animovanými obrazy. Na vlastní oči spatříte hudbu, která ožije, na vlastní uši uslyšíte obrazy, které začnou zpívat. Film Fantazie 2000 vám i vašim blízkým přinese potěšení, jehož nebudete nikdy mít dost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Klasická hudba a Disney. Veľmi ma to potešilo. Priznám sa, že som pôvodný film nevidel, ale po zhliadnutí tohto mám veľkú chuť. Epizodky fungujú samostatne a zároveň podporujú celok. Veľmi dobre sa na to pozerá, má to výbornú animáciu a keď začal hrať môj obľúbený Firebird of Stravinského mal som zimomriavky. Určite nie dokonalé, ale ako experiment, ktorý sa podaril, je to aj v súčasnosti fenomenálny audio-vizuálny zážitok. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Poprvé je to vždycky hezčí, lepší. Je to prostě originální. Toto dílko opravdu nepřevyšuje ani z daleka Fantazii první, ale v téhle době je to stále úctyhodný počin, který je prostě vymazlený. Všichni dnes tíhnou k 3D animaci. Prý proto, že ruční animace je přežitkem a bůhví co. Ale já říkám; koukněte se na ty svoje 3D snímky, já v nich nic obdivuhodného nevidím. Jsou to ty samý blbiny, jen v novém hávu. Důkazem, že když se s filmem kresleným pohrajete, a získáte obdiv, je např. Trio Z Bellevile. FANTAZIA 2000 je lépe stravitelná pro širší publikum než 1čka. Každá povídka měla svojí atmosféru a co víc, ani sem se nepřistihl, že bych u toho usínal, což se mi u jedničky stalo:) (část s hrošicí) ()

Reklama

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Úctyhodný nástupca Fantasie z 1940. Oceňujem opakovanie idei priblížiť vážnu hudbu / orchestrálne klasiky mladému divákovi. Beethoven, Gershwin, Šostakovič, Saint-Saëns, Stravinski. Za ich čias nemal každý druhý fagan so spustenými galotami doma mixpult kde by sa hral s rytmickými slučkami bez akéhokoľvek hudobného vzdelania, vkusu, sluchu či talentu. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že dám o bodík míň, protože ten nápad tu už byl o šedesát let dřív. Ale pak jsem uslušel G. Gershwina a řekl jsem si hudebně je to barevnější a bodík i za Noa. No a?. Jak by řekl Werich a vy neznáte Noa? :) Noe mě vrátil zpátky k Lvímu králi. Krásný výlet nebo spíš návrat do fantazie. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jako celek slabší než původní dílo. Rhapsody in Blue jasně nejlepší, skvěle k sobě funguje styl animace a hudba. Otevírající Pines of Rome naopak nejhorší. Je vidět, že na to animace ještě nebyla připravena a klasická kresba s přehledem zvítězila. Zbytek dobrý, ale ne skvělý a nevím, jestli opravdu neměli nic lepšího, že museli i tak krátkou délku vycpat použitím staršího úseku. Ale víceméně to za vidění stojí. Možná kromě první epizody a učedníka, pokud ho člověk zná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Čarodějův učeň se jmenuje Yen Sid, což je Disney pozpátku. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama