Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by v tom hral Lorenzo Lamas, alebo aj Antonio Banderas, tak by to asi pri takomto scenári a spracovaní vyšlo na rovnako, ako s Melom. Čiže celý Blood Father je skôr materiál na dvd. Ale zase prečo to vidieť ako negatívum, ak sa podobný oldschool akčný filmík ocitne v programe multiplexov a vlastne sa tam vôbec nehodí. Rýchlo to odsýpa, Gibson je vážne cool, najmä ma prekvapila jeho maskulatúra a to jeho otravné decko vážne potrebovalo konečne preplieskať. No ale od mexického drogového gangu je to trocha iná káva, ako od rodičov, že. Ak by tam bola nejaká dlhá, vysokorozpočtová akčná scéna, tak by som sa vážne nasral. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará rodinná pecka, která si na nic nehraje a baví svou krvelačností a hláškami. Mel je ve svém živlu a užívá si každou minutu co ho nechají hrát. Role mu padne a je prima, že i dcerka (Erin Moriarty) není jen objekt k zachraňování, ale hýbe dějem. Akce není moc, ale když už tu je funguje na výbornou. Old school. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, jednoduchý drsný akční příběh shledání a "vykoupení", který táhne Gibsonovo otcovský charisma. Sice je to skromnějšího ražení, ale v týhle honičce bídných mexikánců za pomstou vlastně vůbec nic nechybí - táhne z toho ta správná Americana, Erin roztomilá, potěší řada vedlejších rolí, nejsou tu žádný otravný odbočky, když přijde na krev tak je poctivá. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Krásná poušť, ale ten zbytek se jí moc nevyrovnal. Ani ten Diego Luna s kruhy pod očima už na mě nefunguje jako dřív. Všechno je takové... standardní, země se nepohnula. Ani vlastně nevím, která scéna měla být emocionálním vrcholem filmu, zajímalo by mě, jestli to věděl aspoň Jean-Francois Richet. Myslím si, že dceru měla hrát jiná herečka. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama