Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Najafi to zvládol určite lepšie ako Fuqua, ktorému to oveľa lepšie ide s policajtami a gangstrami v temných amerických štvrtiach, než s politikmi a teroristami v nejakom Bielom dome. Taktiež Londýn ako celok bol zaujímavým a prínosným riešením, pričom akcia je solídne nakrútená. Ide tak o minimálne dve triedy lepšiu záležitosť než minule, lenže vtedy to bolo u mňa za odpad, takže tentokrát udeľujem štedré dve hviezdy. Scenár je ale zase extrémne tupý a pre ukážku použijem dva príklady. Celý tím scenáristov dáva do rúk záporáka uveriteľnú motiváciu, pretože babráci s dronmi to posrali a namiesto neho zabili jeho dcéru, rozumej civilistu. No a Butler sa snaží dostať od teroristu dôležitú informáciu tak, že namiesto vyhrážok doňho bodá dýkou až kým nezomrie, pričom naňho vrieska, kde je prezident. No a tie triky demolácie Londýna mi pripomenuli nechváľne známe Jadro z roku 2003. Inak samozrejme absolútne nechápem existenciu tejto dnes už trilógie v dnešnej dobe, je to vystrihnuté ako z osemdesiatok, kde by mohol hrať jedine Chuck Norris, pretože Arnoldovi a Slyovi by to prišlo príliš tupé. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Cestou do kina jsem příteli říkala, že jelikož v tom hraje Butler, bude se na co dívat, ale jinak to bude sra... blbost.. Moje prognóza se potvrdila. Ale na rozdíl od jedničky jsem tam necítila takovou vážnost, skvělé akční scény, drsné a vtipné hlášky.. A když opomenu nesmrtelnost hlavních klaďasu i záporáku a chabé počítačové efekty, tak jsem se bavila. Dala bych i čtvrtou, ale Butler neukázal zadek, asi stárne a není už o co stát :) Ne, tomu nevěřím ;) ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, než jsme se stačil podívat na tenhle film, tak Británie vystoupila z EU, zemřela Britská královna a lidstvo dokázalo vyfotit odraz černé díry. Pád Bílého domu je takový ten typ filmu, kdy si říkáte jestli to tvůrci myslí vážně a nebo jestli si z vás dělají legraci. A oni to myslí vážně, ale přitom celý film byl na hraně trapnosti a absurdity. Londýn naštěstí takový neni, jednak tady máme serioznější a uvěřitelnější příběh, který vycházel z událostí které se odehráli po celém světě, ale právě Británie, byla často terčem teroristických útoků. Přestože příběh má jednoduchý děj, tak funguje naprosto parádně a bude to tím, že režisér je Íránec a tak na celou tu věc, přináší nezaujatý pohled a můžeme tak vidět jednoduchou a však efektvní symboliku, že by to nikdy neměli odnášet nevinní. Film má naprosto skvělé tempo, kde je to vlastně jedna velká honička, která drží zběsilé tempo až do konce. Navíc ryze akční soundtrack, jen podtrhuje ono napětí. Jediné co bych mohl vyčíst, je to že Aaron Eckhart mi do role prezidenta prostě nepasoval, nemá na to obličej a ani postavu. Za to Morgan Freeman působí jako skutečný státník a je ve své roli uvěřitelný. Butler naprosto skvělej. Úvodní masakr mi připomněl ten z MW 2019, taky se odehrál v Londýně, tady se Activision nechal inspirovat. Je až s podivem, jak mi tenhle film sednul a sem rád že sem tomu dal šanci. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že je to štruktúrou presná kópia Olympus has Fallen. Prekvapivo, prvá pólka je minimálne tak strhujúca, ako v predchodcovi, a úplne podobne je tá druhá len akčnou rutinou. Nič to ale nemení na fakte, že je to presne ten typ filmu, ktorý raz za čas po vyčerpávajúcom období potrebujem: bez nároku na premýšlanie, len čistokrvná akcia s Gibsonovským patriotizmom a Emmerichovskou šialenosťou. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Všimli ste si ku koncu filmu ten neprítomný, možno až nešťastný výraz Morgana Freemana, keď zistil, že sa nestane prezidentom, pretože Gerard Butler svojho chránenca zachránil? I keď túto vetu som ani do spoileroveho rámčeka dávať nemusel, pretože happy end bol vďaka naozaj chabému scenáru jasne očakávaný. A i keď sa jednalo o skutočne plytký scenár, nemožno povedať, že by som si London Has Fallen neužil. Akcia striedala akciu a vo všetkom figuroval nepremožiteľný Gerard "Leonindas" Butler, takže som sa za tú hodinu a pol nestihol ani raz nudiť. Slušná jednohubka, ktorá za to jedno zhliadnutie neublíži, no na druhej strane by som ju do kina určite nepúšťal. To je hlúposť. P.S. Páčilo sa mi, že ako Pád Londýna začína, tak aj končí. Útokom hromadného rozsahu, ktorý síce podľa záberov zasiahol len hlavného teroristu a jeho kumpánov, ale všetci tušíme, že mohlo prísť k stratám aj na strane nevinných civilistov, na čo ale vláda opäť ako na počiatku filmu nebrala vôbec žiaden ohľad. A začarovaný kruh tu je zas.. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Kromě amerických filmových ateliérů se natáčelo i v Bulharsku - konkrétně v Sofii. (herr_carter)
  • Jeden ze symbolů Londýna, Westminsterské opatství, zničili kvůli hollywoodskému akčnímu filmu Pád Londýna čeští trikoví specialisté ze studia UPP. Na záběrech výbuchu a zničení věže slavného kostela pracovalo v Praze 50 grafiků téměř půl roku. Kromě výbuchu Westminsterského opatství pracovali čeští tvůrci vizuálních efektů i na akční scéně v metru. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama