Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, který primárně vsází na akční prvek, destrukci a střelbu do lidí. Vše ostatní jde stranou. V podstatě je to jakýsi pokus o simulaci devadesátých let a filmů, které neměly hlavu ani patu, ale líbily se díky akčnímu pojetí. Bohužel, tohle už malinko vyšlo z módy a pokud už se nějaký akčňák líbí, není takto pitomý. Neoznačil bych to ani jako kvalitní céčko. Nicméně známých herců je tam až překvapivě dost. Nejsou však jeho zachránci. 20% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Holy shit tentokrát střída bloody hell, nicméně tím ty rozdíly asi tak končí. Pokračování Pádu Bílého domu je stejně tupé, jako jeho předchůdce, na rozdíl od něj se mu ale díkybohu daří nezabíhat tak příliš do těch nudných keců okolo, většinu stopáže tak tvoří jenom nasraný Butler, efektivně zneškodňující desítky teroristů skrze celý Londýn a to až do celkem nabitého finále, ve kterém potěší nejen poměrně lahodná akční sekvence na jeden záběr (jako něco z Call of Duty), ale i jedna, či dvě lepší hlášky. Jako celek je to ovšem pořád bída, která sice ani nemá ambice být něčím víc, ale o to spíš mě mrzí, že k ní nemám žádnou alternativu. Seriózní pohled na státní bezpečnost, dejme tomu třeba Francie, by mě totiž zajímal daleko víc, jak pokračování téhle rádoby drsné chlapské série bez hlavy a paty. A hlavní roli bych z fleku dal Charlotte Riley, kterou po dvou filmech začínám naprosto nepokrytě milovat. London Has Fallen - 5/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte od filmu akciu, výbuchy a boj s teroristami, tak toto je presne ten film, ktorý vám perfektne zapasuje a budete po dopozeraní spokojní. Gerard Butler tu funguje veľmi dobre a rozhodne je toto jeho tohtoročný lepší film narozdiel od Gods Of Egypt. Musím sa priznať, že pri sledovaní som sa celkom bavil a dočkal som sa presne toho čo som očakával, no jediné čo si myslím je, že neverím, že by teroristi boli schopní zorganizovať až takto rozsiahlu akciu do takýchto detailov, kde mali falošných policajtov, vojakov, zdravotníkov na svojich postoch, a že by sa to nejako nezistilo. Aspoň to je môj názor. Ale napriek tomu, že je to miestami trošku nereálne, tak človek od filmu nechce, aby bol realistický. Čaká len na to, čo už z filmov tohto žánru pozná, a aby to vyzeralo dobre. A v tomto film funguje a zvláda to dobre. Pozná svojich divákov a dáva im presne to, čo očakávajú. A za jedno zhliadnutie to podľa mňa stojí. Ak máte radi akčné filmy plný boja teroristov a výbuchov, tak si ho čeknite. Hodnotenie: B ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobře infiltrovaní teroristé překvapí tajné služby a ve vysokém počtu uniformovaných britských policistů zasadí evropským politickým špičkám drtivý úder. Stokrát horší, než na který jsme byli doposud v reálu zvyklí. Londýn se otřásá v základech, ztráty na životech jsou vysoké, ale cíl je jinde: nejmocnější muž světa. Aneb jak si Amerika zase nevšímá svých věcí. Přejděme úsměvný fakt, že ve skutečnosti by se při takovém útoku objevily desítky agentů a bodyguardů (tady na prezidenta padají auta, on se zřítí s vrtulníkem a je v permanentním ohrožení), neřešme, že zas takhle blbě na tom tajné služby být nemůžou (podobný útok se nenaplánuje za dva večery, navíc o tom, jak se zlí pánové dostali v plánování tak dopředu, se nedozvíme zhola nic), neposmívejme se ani všem těm berličkám a tradičnímu vlasteneckému patosu. Když poprvé solidní řemeslník Antoine Fuqua testoval americkou nedotknutelnost, bylo to poměrně fajn a tenhle staromilský zážitek jsem si docela vychutnal. Prostě slušné akční retro s nekompromisním Gerardem Butlerem. Zkušenost v podobě Fuquy vystřídal Íránec Babak Najafi, sic nepolevil ve scénách, kdy Butler někoho láme vejpůl, střílí mu kulku do hlavy z minimální vzdálenosti nebo motorkáře posílá nekompromisně proti betonové zdi, ale z jeho strany jde jen o bezduché řemeslo, které se brzy okouká. Tlačíme na pilu, ale neumíme se pohybovat na hraně, necháme prezidenta Aarona Eckharta nuceně nadávat i pronášet patriotistické kraviny, necháme padat helikoptéry i budovy, ale zvlášť při nich se projeví relativně nízký rozpočet. Prostě v jednotlivostech fajn, ale celkově mě Fuqua bavil mnohem víc. Každopádně až bude ranař Butler příště bránit zdraví prezidenta, který si užívá třeba líbánky na francouzské riviéře, budu se těšit stejně. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, než jsme se stačil podívat na tenhle film, tak Británie vystoupila z EU, zemřela Britská královna a lidstvo dokázalo vyfotit odraz černé díry. Pád Bílého domu je takový ten typ filmu, kdy si říkáte jestli to tvůrci myslí vážně a nebo jestli si z vás dělají legraci. A oni to myslí vážně, ale přitom celý film byl na hraně trapnosti a absurdity. Londýn naštěstí takový neni, jednak tady máme serioznější a uvěřitelnější příběh, který vycházel z událostí které se odehráli po celém světě, ale právě Británie, byla často terčem teroristických útoků. Přestože příběh má jednoduchý děj, tak funguje naprosto parádně a bude to tím, že režisér je Íránec a tak na celou tu věc, přináší nezaujatý pohled a můžeme tak vidět jednoduchou a však efektvní symboliku, že by to nikdy neměli odnášet nevinní. Film má naprosto skvělé tempo, kde je to vlastně jedna velká honička, která drží zběsilé tempo až do konce. Navíc ryze akční soundtrack, jen podtrhuje ono napětí. Jediné co bych mohl vyčíst, je to že Aaron Eckhart mi do role prezidenta prostě nepasoval, nemá na to obličej a ani postavu. Za to Morgan Freeman působí jako skutečný státník a je ve své roli uvěřitelný. Butler naprosto skvělej. Úvodní masakr mi připomněl ten z MW 2019, taky se odehrál v Londýně, tady se Activision nechal inspirovat. Je až s podivem, jak mi tenhle film sednul a sem rád že sem tomu dal šanci. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 205,8 mil. (NIRO)
  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama