Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé puzzle psycho. Nikdy nevieme, kam to bude smerovať, aké prekvapenie na nás čaká a ako sa to prepletie a vyústi. No a v splnení očakávaní vidím problém. Príbeh sa nakoniec ukáže ako vycucaný z prstu a nepravdepodobný. Niektoré tajomstvá ostanú za zavretými dverami a je to len dobre. Tento film by vynikajúco fungoval, ak by ho natočil iba Cronenberg. Vtedy by nebol iba krutý a depresívny, ale aj zvrátene zábavný. Škoda a záver netolerujem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi temný film, kde ale motivácie všetkých hrdinov sú pochopiteľné a uveriteľné. Sú momenty, kedy som si hovoril, že určité postavy by si zaslúžili iný osud, ale to už je čisto moja vec. Film, ktorý bude ešte určite v hlave rezonovať najmä pre jeho posledných pár minút. Jediný môj najväčší problém asi bol, že sa Liam nerozhodol kostým pre svoju dcéru Aliciu získať iným štýlom - napríklad vyrobiť, než cestou, ktorou sa rozhodol ísť on. Je to ale veľmi silný film, ku ktorému sa ale asi viac nevrátim. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke strhujúci snímok s výborne vyskladaným a nepredvídateľným scenárom. Maximálne vyvážené dielo, v ktorom sú jednotlivé postavy tak výborne a tajomne rozpracované, že divák naozaj nevie, kam si ich pocitovo zaradiť. Má ich mať rád, alebo nenávidieť? Všetko je možné.... Na jednej strane chápem žiaľ a zúfalstvo Aliciinho otca, na strane druhej chápem aj bolesť nešťastnej vydieranej ženy. Pritom obaja nie sú žiadne neviniatka a ich riešenie situácie nie je nijak chválihodné. Príbeh sa mohol vybrať mnohými cestami a skončiť mnohými spôsobmi a ja som rád, že si vybral práve ten pre mňa najzaujímavejší, šokujúci, drvivý... Jediné čo mi trocha vadí, bolo mierne zanedbané vykreslenie postavy starého učiteľa, ktorý aj napriek tomu, že do deja prehovoril zásadným spôsobom, tak jeho minulosť a vzťah k vydieranej žene a dôvody jeho väzby ostávali zastreté rúškom tajomstva. Niečo bolo síce naznačené, ale málo. Ale to je len taká malá chybička krásy tejto veľkolepej drámy s tajomným nádychom. Čo by otec neurobil pre svoju dcéru, však? 88/100 ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Vermutův debut, který byl u nás zatím uveden pouze v rámci Lfš, se stal milníkem ve španělské online distribuci a stal se také příkladem tendence mladých filmařů vzít svůj osud do vlastních rukou a produkovat své projekty samostatně. V podobném modu pokračuje i Magical girl - radikální film, který zkoumá lidskou povahu a její temné zákoutí a osvěžujícím způsobem si pohrává s extrémy. Právě tato hra s extrémy, proměnlivá atmosféra, šokující momenty, silné emocionální naladění a příjemná nepředvídatelnost budou osvěžující i pro návštěvníka. Tahle dobře stylizovaná, tragikomická hra - morální bajka, která čerpá i z japonské mangy, noir thrilleru a ostře se vyjadřuje k současné šp. společnosti by skvěle rozšířila opatrnou českou distribuci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSI MŮJ STRÁŽNÝ ANDĚL…“ /// Se svižným tempem si to nepotykalo. Čekám, čekám a čekám, jak se to vyvrbí, až mi dojde, že to bude čekání na závěrečnou pointu. Jestli z toho měla vylejzat nějaká deresivní atmosféra, jako třeba vod Lynche nebo Triera, tak z toho teda moc neleze. Zato minimalistický to je ukázkově. S pár lidma naplnit 120 minut – rejža je frajer. (V nafukování stopáže?) Konec je ovšem hustej, to se musí nechat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se u něčeho udělá Pedro Almodóvar, tak já musím taky. 2.) Nevím, jak vypadá anděl strážnej. 3.) Thx za titule ,,Rob Roy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama