Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tady tenhle díl už je prostě slabší. Angelika mi už připadala vyloženě protivná a scénář toho moc nenabízí. Bez spousty scének by se film obešel. Čásť u Perského panovkíka už občas hraničila s trapností. Dost to zachraňuje Jean Rochefort, který ačkoliv hraje stále jenom vedlejší postavu herecky je určitě nejzajímavější. Ale celkově je tenhle díl takový nemastný, neslaný. A obavám se že další díly na tom budou ještě hůř. I když podle závěru tohohle dílu (který byl až nechtěne komický) soudím, že by další díl měl mít alespoň hlavní zápletku. Ale bojím se že tvůrci selžou. P.S. Následující díly na moři naštěstí opět mají IMHOvelmi vysokou kvalitu, takže pouze tadyten díl mě nezaujal. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama