Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Michéle Mercier, Michéle Mercier a její boky, Michéle Mercier a její dechberoucí ramena, Michéle Mercier a její krásná prsa, Michéle Mercier a její líbezná tvářička a zase ta Michéle Mercier. Jo a ještě trošku starodávné Francie, krásných zámků, honosných kostýmů, precizně vyrobených kulis. No prostě vše tak, aby se to líbilo, jak ženám, tak i mužům. [7463. hodnocení, 104. komentář, 64%] ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak lze ve filmu zpodobnit dvůr krále Ludvíka XIV.? Jako místo nekončících intrik, jako úžasné výpravné prostředí pro přinejmenším průměrný pornofilm, a do třetice jako místo kde se jistá Angelika již potřetí vrací na plátna kin, resp. nějakou tu obrazovku. Neboť v sérii filmů o Angelice jsou i takové události jako morová epidemie jen vedlejší epizodkou, jimiž (to si přiznejme) fešná šlechtična proplouvá na své životní pouti za štěstím. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při dalším pokračování dobrodružství svůdné Angeliky jsem vypil sedmičku červeného vína od kámošů z Jižní moravy /prej dobrej ročník / a už mě zbývá jen jedna flaška a dva díly při mé "sobotě s Angelikou". No nechci domejšlet jak budu vypadat při posledních minutách záverečnýho dílu. Hold romantika s námi romantiky tělem i duší dělá divy. Divy, ale nedělá jen sedmička vína, ale i Angelika, která se mezitím úspěšně vyprcala až ke královi Ludvíkovi XIV a i tak stačila ještě voject asi tři další chlapy, mám dojem že ta je výkonější než James Bond. Kouzelně nasnímané prostředí Versaille ve spojení s nádhernou hudbou Mišela Magneho doslova vyzývá si objednat zájezd do Versailles, jenže když tam pak stojíte nejsou tam ty poloteplouši a dvorní dámy v úžasných kostýmech, nehraje tam hudba Magneho a už vůbec tam není Angelika, ale přesto při pohledu na Apolonovu kašnu ve Versailleský zahradě jste rázem myšlenkama zase s Angelikou a prožíváte s ní všechny nebezpečné situace, intriky, dobrodružství a znovu nalezenou víru v lásku ke svému Pejrakovi. Jsem strašně rád, že toto všechno tento díl nabídnul, protože tohle obyčejnému smrtelníkovi život prostě nabídnout nemůže. /POZOR MÍRNÝ SPOILER/ Naštěstí může i život nabídnout nejkrásnější moment tohoto filmu a to je ten zamilovaný pohled Angeliky a Pejraka, když se opět spatří....ach jak krásně zahrané, bylo to vůbec zahrané ? /KONEC SPOILERU / Sice jednoduchý děj, ale jak chcete odstřelit příběh ve kterým jde ženská za hlasem svýho srdce s takovým odhodláním, že přitom dá i pařížskýmu žebrákovi, tohle my, romantikou nasáklí junáci prostě hůře hodnotit nemůžeme. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tady tenhle díl už je prostě slabší. Angelika mi už připadala vyloženě protivná a scénář toho moc nenabízí. Bez spousty scének by se film obešel. Čásť u Perského panovkíka už občas hraničila s trapností. Dost to zachraňuje Jean Rochefort, který ačkoliv hraje stále jenom vedlejší postavu herecky je určitě nejzajímavější. Ale celkově je tenhle díl takový nemastný, neslaný. A obavám se že další díly na tom budou ještě hůř. I když podle závěru tohohle dílu (který byl až nechtěne komický) soudím, že by další díl měl mít alespoň hlavní zápletku. Ale bojím se že tvůrci selžou. P.S. Následující díly na moři naštěstí opět mají IMHOvelmi vysokou kvalitu, takže pouze tadyten díl mě nezaujal. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mocnému půvabu Angeliky podlehne i samotný vládce Francie, král Ludvík XIV. Angelika však pevně odolává, i když u dvora je považována za královu milenku. Ta si to však radši v posteli rozdá s rebelujícím uherským princem Rákoczim. Neskutečná šlapka, ta Angelika naše. V samotném závěru se Angelika opět setkává s milovaným Žofrejem, ale ten před ní utíká..... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama