Reklama

Reklama

The Possession of Michael King

Trailer

Obsahy(1)

Michael King (Shane Johnson) neverí ani v Boha, ani v diabla. Po nečakanej smrti svojej manželky sa však rozhodne nakrútiť film o hľadaní nadprirodzených síl prostredníctvom experimentu, v ktorom sa sám stane pokusným králikom. Povolí preto démonológom, vyvolávačom mŕtvych a ďalším praktikom okultných síl vyskúšať na ňom ich najtemnejšie a najsilnejšie kúzla a rituály. Je presvedčený, že všetci zlyhajú a on tak raz a navždy dokáže, že náboženstvo, spiritualizmus a nadprirodzeno nie sú ničím iným než mýtom. Stane sa však čosi, čo neočakával, a kontrolu nad jeho telom prevezme temná a desivá sila. Sila, ktorá ho už nikdy neplánuje pustiť zo svojho zajatia. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku si odnáším skutečně zvláštní pocity, neboť přestože ho nepovažuji za nikterak strhující, napínaví, či atmosférický a v podstatě mě vlastně ani nějak moc nebavil, tak přesto se mi nějakým zvláštním způsobem dostal pod kůži a pořád se mi vrací do hlavy. A já si kladu otázku, čím to je sakra způsobený? Určitě tedy ne found footage zpracováním, kdy mám jinak tento subžánr opravdu rád a vyhledávám ho, baví mě a ve většině případech mě dostává do varu, tady na mě toto zpracování ale jaksi vůbec nezafungovalo, a navíc nějaké záběry byly pořízeny právě z pohledu handcamu a jiné zas klasicky, což také na výsledném dojmu příliš nepřidalo. První polovina filmu pak byla doslova smrtonosně nudná, natahovaná, dějově prázdná, prostě o ničem, naštěstí v druhé polovině se to celé poměrně slušně rozjelo, a nejspíš právě tento úsek způsobil, proč mi Possession of the Michael King nakonec tak uvízl v paměti, ovšem není to zapříčiněno ani tak zajímavějším, či výraznějším dějem, ale spíš určitými momenty, které byly vážně silné, stylové a opravdu působivě zpracované, a ve výsledku pak hodně ovlivnily a v podstatě i napravily celkový dojem. Za velké pozitivum filmu jinak musím určitě ještě zmínit představitele hlavní role, který podal skutečně výrazný výkon a ke konci z něj šel vážně až strach, svou rozdvojenou osobnost podal hodně přesvědčivě a celý film také opravdu oživil a kvalitativně povýšil. Já jsem z tohoto snímku ale zkrátka vážně na vážkách, nicméně jednou věcí jsem si jistý, a to že jeho tvůrce, David Jung, je talentovaný a stylový filmař, o kterém bychom nemuseli slyšet naposled, pokud tedy ovšem ještě někdy něco vůbec natočí. Právě jeho práce zde totiž budí ten zcela jasně nejpřesvědčivější dojem. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľká pochvala , šiel som do toho s tým Že to bude len nejaká blbosť no a fakt som sa zmýlil.Začne to zaujímavo chlapík sa nechá preklínať , snaží sa vyvolať démona spojiť s mŕtvymi atď . .To je pre mňa novinka.Trocha blbosť je že keď sa mu to podarí a posadne ho démon tak mu trvá 30 minút kým nato príde.Ale aj počas tých 30 minút to stojí zato.Nieje tu žiadne vymietanie , je tu len mučenie posadnutého ak to tak môžem nazvať.Pre mňa jednoznačne skvelý prírastok do tohto tipu hororov.Koniec super ako sa na horor patrí bol fakt zlý u mňa 5* 100% miestami som sa fakt aj zľakol a zamrazilo ma. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přijde mi už opravdu velká nouze vymejšlet příběh o tom, jak se někdo nechá dobrovolně posednout démonem. A pak se tomu ještě diví co se to děje. Nebo možná ani nediví, protože je absolutně mimo. Co by za to dali lidi, který to posedne samo od sebe. Mě to nepřišlo ani pořádně promyšlený, proč měl vůbec zapotřebí něco někomu dokazovat. Sice ztratil ženu, ale furt měl prostě dceru na krku. Tak proč riskovat? A tohle mi prostě vrtalo hlavou. Co se týče samotnýho hororu, tak si to víceméně vystačilo bez extra triků jenom s lekačkama. Ale moc mě to neoslovilo. Přehnaná byla až ta úplně poslední scéna pod autem. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nepřišlo tak hrozné, jak bych si předem myslel na základě příšerného plakátu nebo zdejšího nízkého hodnocení - v tom filmu je celá řada dobrých nápadů a celkově mě bavilo na to koukat. Bohužel mi to ale nepřišlo skoro vůbec strašidelné, hlavní hrdina mi byl ne-li nesympatický, pak minimálně lhostejný, a jak to celé skončí jsem správně vytušil nejpozději někde v půlce (skutečně není moc těžké to odhadnout). Čili výsledný dojem je spíše takový rozporuplný, neboť ten film je takovou zvláštní kombinací originálního a nesnesitelně ohraného, že se ve výsledku nedokážu přiklonit ani k variantě "líbilo" ani k jejímu opaku; fandové žánru by si zde ovšem podle mě měli přijít na své. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První počin Davida Junga dopadl lépe, než jsem čekal. Po těch neskutečně trapných a slabých vymítání a posednutí přišel s tímto velice originálním zpracováním, které nenadchne ani triky, ani příběhem, ale zaujme lekačkami a děsivou atmosférou. Pokud si tento reža dál podrží svůj standart a ještě ho povíší, může to být klído další Wan. Uvidíme zda tohle nebyl jeho zároveň poslední film! Bohužel k vyššímu hodnocení ještě málo chybělo. 50% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama