Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Shedom 

všechny recenze uživatele

Pilot bol pre mňa utrpením. Červená knižnica nie je môj žáner ani omylom a tie myšlienkové pochody hlavnej postavy boli ako keby by mi niekto predčítal Steelovú. Ale...vizuálne je to naozaj krásne, na ten „rozprávací“ prvok som si zvykla (asi aj preto, že Claire nie je tak úplne blbá pipka, ako som ju sprvu zaraďovala), hudba je pekná a zaujímaví neznámi herci podávajú slušné výkony. Ako bonus sa človek dozvie dosť z histórie a spôsobu života v Higlands. Pre mňa je to relaxačný seriál, tempo je pomalšie, ale nie je tam vyslovene žiadna scéna, ktorá by mi prišla naťahovaná alebo zbytočná, dialógy k veci, odsýpa to tak ako má...je to príbeh dosť odlišný od všetkých tých temných kriminálok, zbesilých akčňákov, hlučných sitcomov, šialených cliffhangerov... Pozerať Outlandera je ako pustiť si do izby studený vzduch, cítiť hlinu a trávu, počúvať zvuky prírody a nechať sa unášať takým tým „starým“ štýlom rozprávania. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot mě zaujal především zpracováním, než zápletkou, protože děj je příliš roztahaný. Ráda jsem se pokochala skotskými scenériemi oživenými barevnými filtry. Divím se, že se tvůrcům chtělo utrácet za dobovou výpravu čtyřicátých let minulého století, když se stejně budeme pohybovat v jiném období. Ale zase klobouk dolů za snahu dodržet předlohu (kterou jsem nečetla). První série 90%: Seriál nakonec překvapil. Pro ty, co váhají se sledováním, aby nedostali nálepku sledovačů červené knihovny: tento seriál chválí i GRRM - tvůrce Hry o trůny. Samozřejmě romantika je tak hustá, že by se dala ždímat, ale poslední díly překvapí i otrlého jedince. Tvůrci nové Battlestar Galacticy odvedli skvělou práci. ()

Reklama

sallyann 

všechny recenze uživatele

Takže vážení, tohle je láska na první pohled do Jamieho očí a pod jeho kilt (ano, trapný, infantilní fórek). Když se spojí historie, Skotsko a romantická zápletka, vznikne tato skvělá věc. Navíc soundtrack je naprosto epesní! A když se Vám ještě poštěstí narazit na skupinu dalších fanynek seriálu a vytvořit český fanclub, máte vyhráno! A to jsem ještě nezmínila fakt, že jsem se i dostala do těsné blízkosti hlavních představitelů, když natáčeli v Praze. :D ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Deštivá skotská krajina osmnáctého století, kilty, dudy, nesrozumitelná gaelština... přesně moje krevní skupina:) Doposud jsem o knižní předloze neměla ponětí, což je asi dobře - takhle nebudu tušit, co se stane příště - a chytlo mě to docela silně (nj, připočtěte k tomu červenou knihovnu a ejhle, spadám do cílové skupiny...). Scottish hunk Jamie je prostě trefa do černého:)) ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Až do této epizody byly scénáře psány pouze z pohledu hlavní ženské hrdinky. Protože nebylo možné opustit najednou její zorný úhel, scenáristka Anne Kenny vyřešila situaci Jaimeho vyprávěním o svatebních přípravách. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Stanley Weber, který v seriálu ztvárnil hraběte St. Germain, se původně ucházel o roli Ludvíka XV., kterého několik let zpátky hrál ve francouzském televizním filmu Louis XV, le soleil noir (2009). Než byl obsazen do role St. Germaina, výběrová porota dlouho diskutovala o tom, že je pro tuto roli až moc hezký. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama