Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Ant 

všechny recenze uživatele

Historický klenot, který mě zavedl zpátky do 90. let, kdy ještě existovaly kvalitní dobové romantické filmy. Scénář a kamera jsou úžasné, ale seriálu dává duši ústřední dvojice, z které mi nejednou vlhlo oko.... Při druhé polovině řady mi oči bohužel vlhly z toho, jaký patos se z toho stal. Tragic. Díly 1-8: 100%. Díly 9 - 16: 70%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je především určen pro úplně jinou cílovou skupinu než jsem já. Třeba moje máma by ve svých sedmdesáti letech byla naprosto nadšená. Námět je v podstatě výtečný- ženská se z roku 1945 přenese do 1743 a dostane se na skotskou vysočinu. Žije na hradě či tvrzi místního šéfa klanu a poznává místní zvyky. Pak se do toho zamotá anglická armáda, jelikož Skoti chystají povstání, zkrátka téma na historický film jak vyšité. Jenže- celou dobu se hlavně zabýváme naší hrdinkou samotnou- pořád nám opakuje jak je ten časový přesun těžký, jak chce domů a jak neví koho by si tam v tom zapadákově vybrala, čas běží a divák se začne nudit. Zádné zvraty, žádná dramata, neukážou nám pořádně ani ten každodenní život na tvrzi. Po sedmém díle, který byl celý o svatbě (jaké si vybere šaty, kdo je oddá a kolik budou mít hostů) jsem sledování znechuceně zrušil. 40% EDIT: Nakonec jsem viděl všechno a na svém komentáři nemusím nic měnit. Jedná se o výtečný vizuál, luxusně vypravený seriál, který ovšem nevyužil nabízený potenciál, nechopil se výzvy. Takže zbyla jen limonáda s místy výtečnými herci. ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružně-historický příběh zasazený do nádherného prostředí Skotska a společnosti horalů. Moc pěkně se na to kouká, byť to má pomalejší tempo a občas trochu otravně repetetivní průběh - jeden z ústřední dvojice se dostane do problémů, druhý ho přijde zachránit a pak zase naopak. Ale pro ty, kterým nevadí romantika, poměrně vysoké množství erotických i násilných scén, rádi se dozví něco zajímavého z historie skotska a anglie a nevyžadují nepředvídatelný příběh, je to rozhodně dobrá volba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dlhodobý projekt, no ktorý sa rozhodne vyplatí. Prvé tri série som videl už pred vyše rokom, tú poslednú štvrtú až teraz (vtedy ešte nebola). Príbeh sám o sebe je veľmi epický, výborne prepracovaný - prelínanie dvoch časových rovín a ich ovplyvňovanie, romantické linky, trochu sexu, dobrodružstvá, napätie, emotívne scény, nádherná výprava, nádherné exteriéry, vynikajúca hudba, dôraz na vývoj postáv.... je tu toho veľa čo tu funguje na jednotku. Tiež sa mi páčilo ako nosná kostra príbehu spolupracuje so všeobecne známymi faktami z histórie - Škótske povstanie proti Britom, osídľovanie Ameriky.... Netvrdím, nie všetky časti sa čo do pútavosti narovnako vydarili, no tých menej vydarených je tu veľmi málo. Rozhodne sa už teším na piatu sériu, asi opäť až za rok. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Při scéně bičování mrzlo, takže natáčení bylo pro Sama Heughana hrajícího do pasu vysvlečeného Jaimeho velmi náročné. Jako krev byl použit kukuřičný sirup, který byl velmi kluzký, takže na něm představitel Black Jacka Randalla (Tobias Menzies) uklouznul. Tato scéna, stejně jako hercova improvizace, kdy na shromážděný dav křičí, aby ztichnul, byla v seriálu ponechána. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Tato epizoda měla dle původního scénáře začít tím, že se Claire (Caitriona Balfe) jde nahá koupat do jezera, aby vzápětí do vody naskákali v gaelštině ječící a nazí horalové. Protože při natáčení mrzlo, došlo ke změně, a epizoda tak začíná tím, že Claire u jezera recituje báseň Johna Donna. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Natáčelo se ve skotských městech Cumbernauld a East Rannoch. Natáčelo se také na hradě Doune. V Praze se natáčelo pouze 5 dní a to především na Kampě a pod Pražským hradem. (M.B)

Reklama

Reklama