Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ak rátam filmovú verziu Asterix a Kleopatra tak Prekvapenie pre cézara je pre mňa druhým sklamaním vo svete Asterixových filmov. Film vychádza s komiksu Asterix Gladiátorom z ktorého si berie príbeh o únose člena osady a jeho následnou rescue mission.Akurát namiesto v komikse uneseného barda Kantatrixa je tu unesená Falbala s milencom.To by nevadilo ale celé je to akési spomalené a bez patričnej šťavy, ktorá je tak známa v Asterixových filmoch.Navyše kresba mi prišla dosť odfláknutá,popravde aj skvelých 12 úloh pre Asterixa zo 76´ vyzeralo značne lepšie.Ale to je v podstate detail ktorý sa Uderzovi a Goscinymu dá v pohode odpustiť. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo toto hľadá v rebríčku nechápem. Pri "12 úkoloh..." mi to dávalo zmysel, lebo tam bol ten monty pythonovský absurdný humor. Ale tu je mimo tej archaickej animácie samá vata. Zasmial som sa presne dva krát ("Jeho kamenopis je hroznej, nedokážu to přečíst" a "kde jsou tady informace? - nevím, zeptejte se na informacích") Aj na tú krátku stopáž je to žalostne málo. No dobre, aj odhalenie ako Rímske koloseum dnes vyzerá ako vyzerá bolo milé. Díky Obe. ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Stále vtipní, stále silní a udatní, prostě naši milí Galové s celou parádou. V tomto díle zachraňují Galy Tragikomixe a Falbalu a nakonec zavítají až k Caesarovi do Říma na oslavu jeho narozenin. Proč nedám o hvězdičku víc je asi pouze příšerný český dabing, na který se ale nakonec dá stejně zvyknout. Briseradius: Jste zařazeni do první legie, třetí kohorta, druhý manipul, první centurie. Tohle musíte uvést, když se budete hlásit. Zahlaste se mi! Asterix: Asterix, těší mě. Obelix: Obelix, jak se vede? ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělé. Díl, který jsme měli kdysi nahraný na videokazetě a s bratrem sledovali pořád dokolečka. Teď už jej několik let nemáme, ale já si ho nedávno našla na internetu a s nostalgickým úsměvem sledovala, jako bych nevěděla, jak dopadne. Nejvíc mě vždycky pobaví scény při výcviku na legionáře. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama