Reklama

Reklama

Gruzie, nejstřeženější tajemství Kavkazu

(TV film)
Francie, 2009, 53 min

Obsahy(1)

Uhrančivá přitažlivost památek a přírodních krás u břehů Černého moře. Říká se, že přírodním krásám Černomoří podlehl sám Bůh a často tam prodléval. Gruzíncům věnoval nádherné přírodní scenérie jako znak díků za pozvání k oslavě rozdělení souše na jednotlivé země. Od té doby střeží Gruzie umělecký odkaz svých předků a pěstuje své jedinečné tradice.
Země má až uhrančivou přitažlivost, její motto: „síla je v jednotě" odráží moudrost národa, který přetrpěl řadu invazí a ozbrojených konfliktů.
Ačkoli je Gruzie rozlohou nevelká, uchovala si neuvěřitelnou rozmanitost živočišných druhů. Je to pravá kavkazská země se středomořskou atmosférou, kde žije národ prodchnutý evropanstvím a západním duchem. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Turisticky zajímavá země, která na rozdíl od některých jiných přelidněných láká k návštěvě. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Tý vole, francouzská cestománie! Malebná příroda, dlouhá historie, bohatá kultura, vřelí lidé, šílené tance, složitá situace. Chybí jen přitroublý humor a Bára Štěpánová. A ani bez obého se mi tenhle formát videopohlednice nelíbí. Nic nejde do hloubky, obsaženo je několik málo míst či faktů. Asi jako kdybych si přečetl souhrnný článek na Wikipedii, jen to trvalo desetkrát déle. Celé vypadá to povíce na propagační video nějaké cestovky, než dokument. I proto, jak jsou tam všichni veselí a hraví. Když už chci něco konečně vidět o Gruzii, není to reklamní leták, který mi při nejlepším zprostředkuje motivaci, kterou už mám. Škoda, tu přírodu bych si dal v delších sekvencích a poslechl bych si něco těch zpívajících dědů. Ti byli super. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na začátku dokumentu prohlašuje komentátor (Francouz? Čech?), jak moc touží Gruzie a Gruzínci patřit do Evropy a Evropské unie. Pozorně jsem dokument sledovala a po celých 53 minut se nikdo žádného Gruzínce ani nezeptal, jaký názor na Evropu má, zda chce být v EU. Propagandistické sračky nesnáším a Gruzii, jako kořist tentokrát západních politiků, lituji. O to víc, že je to nádherná země s bohatou historií, ve které pokojně žije přes 100 různých etnik a mnoho náboženství. Asi dlouho nebude. Za propagandu a manipulaci uděluji odpad, hvězdička je pro Gruzii a Gruzínce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama