Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (105)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu asi dvacet komentářů, které tvrdí, že režisér je úplně mimo, že to nebylo o hooligans. Ale ani jeden z těch komentářů nenapsal, kterou stránku hooligans tedy režisér opomněl? Ono je to tajemství, že to nikdo neřekne nahlas? Asi chápu, že někomu chybí zástupci inteligentních hooligans. Protože i chytrej člověk může mít chuť jít někomu rozbít držku. Já ale nevím, režisér tam mohl dát rozhovor s nějakým intelektuálním rváčem, který odcituje Hegela, Nietzscheho a Machiavelliho, a pak se jde pobít mezi primitivy, ale za sebe musím říct, že mi to tam nechybělo. Hooligans, jak je chápu já, se nestydí za svoji promitivitu, za svůj sklon k násilí. Nebo jak tu všichni vyčítají Volkovi ty mobilové záběry. Jak si to jako představujete, že pošlete oficiální žádost na hlavičkovém papíru ČT a oba tábory hooligans vás tam nechají se štábem a rváči si připnou na hruď porty? ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku dost legrační pohled do jednoho amatérského, fanouškovského ovčína. Fandové fotbalu, které fotbal vlastně ani moc nezajímá - a ještě v totálně podřadné formě. Toto ukázat zahraničním Hooligans - musely by se nám vysmát do ksichtu. Nejzajímavější, na tomto ubohém, kamerovém stalkingu bandy vožralých buranů, byl poslední záznam bitky - polonazí tleskají oblečeným za odvahu, aby za necelých pět minut všichni polonazí leželi zmlácení na zemi. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se dílu o hooligans týče - tvrzení, že Kmeny něco mapují, je nadnesené. Jde spíš o takovou črtu natočenou spíš videoartovými postupy, než dokumentárními. Tuna opakujících se více či méně nudných záběrů budí dojem náhody a nezájmu ze strany autora. Informační hodnota na půlhodinovou stopář až zarážejícím způsobem malá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen na začátek chci říct, že jsem od malička fandou Baníku. To však neznamená, že bych měl potřebu dávat si po zápase do držky s Ultras jiných týmů. Kvůli tomu tam opravdu nechodím a je mi úplně jedno, jestli přijedou létající Sparťani, nebo ubrečená Plzeň. Ať si klidně rozmlátí ksichty někde za městem, ale ničení stadionů (v tom jsou tihle ubožáci machři a teď myslím všechny Hooligans i ty naše). Do tohohle dokumentu jsem vkládal velké naděje se na ty bezmozky podívat pěkně z blízka, ale kromě popěvků ožralých ocasů v autobusu, jejich chcaní a nahrávek přes mobil jsem se vlastně nic důležitého nedozvěděl. Opět tak zůstanu u podprůměrného hodnocení stejně jako v případě Punku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vytříbená společnost astrofyziků, nukleárních vědců a molekulárních mikrobiologů míří se svými krásnými a kultivovanými partnerkami a prudce oduševnělými geniálními ratolestmi do Prahy na kopanou. Aby jim cesta rychleji ubíhala, krátí si čas komplikovanými intelektuálními debatami, které je běžný smrtelník schopen jen stěží pochopit, a také zpěvem něžných, tklivých a romantických skladeb klasických mistrů. Součet intelektů plně obsazeného autobusu nekompromisně atakuje pro mnohé z nich téměř astronomické číslo vyjadřující počet jeho kol bez rezervy a já jsem opravdu upřímně zděšen zjištěním, že se takové katalogové exempláře vypatlaných pičusů vůbec volně pohybují mimo bezpečí laboratoří s biohazardem 4 a vyšším. Nějaké agresivní bakteriální kultury asi holt unikly. A to je jediná interpretace pojmu kultura, kterou jsem schopen s tímto svinstvem vstřebat. Medailonek vyrachtaných otylých plzeňských solvin pouze vyděsí, aniž by vypovídal o čemkoliv. Takové dokumenty o jednobuněčných organismech by měly být točeny výhradně pro Animal planet a obávám se, že tady zaberou jen opravdu účinná antibiotika. Třeba Tetracyklon B. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama