Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Diskuze

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

zsn

jestli máš nějaký vysokoškolský titul a někdo tě nachytá přitom, že poslocháš Arakajny nebo Metallicu (apod.), tak tě může udat a o titul příjdeš.

na příspěvěk reagoval zsn

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

To jako ze clovek vystuduje vysku tak nemuze poslouchat hudbu nebo bejt potetovanej? Cesi musi mit porad problem s tim, co nejde ve stadu nejlip v komunisticke lajne.

na příspěvěk reagoval KlonyIlony

erased

erased (hodnocení, recenze)

GigaPudding

V nejnovější módě pro hipstery určitě, džísky a další hadry které zažily JFK jsou většinou u vstupů kontrolovány pečlivěji než lístky :)

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

takže metaláci jsou vypitá hovada, která přes den píchají ovce a večer se jde na headbanging do kulturáku. že mi to nebylo od začátku jasné, s čím se ČT předvede :-)

na příspěvěk reagoval GigaPudding

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

No jo, to jo. Zahrádkáři určitě. Kde kdo má svou subkulturu.

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

gonga

no když můžou mít kulturisti svoji "subkulturu", tak je na místě se zeptat, jestli to platí třeba i pro zahrádkáře… vcelku legitimní otázka, podle mého.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

když poslouchám heavy metal, tak jsem součástí metalové "sub-kultury", co když poslouchám nějaký subžár heavy metalu, tak jsem subkultura subkultury?

na příspěvěk reagoval GigaPudding

A-chmed

A-chmed (hodnocení, recenze)

Proč není žádný díl o bezdomovcích, tedy o příslušnících nejstarší zkoumané a největší subkultury?

na příspěvěk reagoval KlonyIlony

MartasZLA

MartasZLA (hodnocení, recenze)

Ta čeština je strašná. Má vůbec někdo z těch lidí představu co je to spisovná čeština?

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Hawaj

Ale já nechci tořčit dokumenty, dělám svoji práci, a přesto vím, že Kmeny jsou zatím propadák. Nevím, proč bych měl točit dokumenty? Proč je netočíš Ty? Nebo jsi ten, kdo natočil ten díl o Hooligans? Pak to ovšem chápu.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Pro mě nejvíc v tomhle doku žánru byl Sucháčův Bigbít. To je z český tvorby a česko-televizní vůbec naprostej top.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

gonga

Lol bláboly píšeš ty! Nauč se číst. Takže ještě jednou: 1. Mluvim vo tom, že TY SÁM nebo někdo z hooligans má popadnout kameru a jít to natočit. 2. Taky mluvím vo tom že je nesmysl čekat na to až se tě někdo milostivě zeptá co ty na to?  A proč to všechno? Protože nikdo jinej to za tebe líp neudělá. Jak říkaj filmaři pokud máš světu co říct udělej to. I když to nebude filmařsky vůbec na výši, může to mít 1000x větší dokumentární výpověď.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Hawaj

To, co píšeš, je klasický blábol. K tomu, abych viděl, že dokument byl natočen úplně špatně, nepotřebuji umět natočit lepší dokument. A když už to zmiňuješ, mě se tvůrci neptali, jak to mají natočit, čili jsem jim předem poradit nemohl. Ano, je to úctyhodný počin, natočit sérii dokumentů o subkultuře, ale samo o sobě to nestačí. Obě knihy jsou daleko lepší.

na příspěvěk reagoval Hawaj

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Četl někdo Kmeny? Nevěřím tomu, že Vladimír popsal hooligans jako "burany, co se opíjí před vlastním dítětem a pak se tam ještě některý rvou, protože je to baví nebo co...". Ten díl s hooligans působí jako pohled z vlaku. Punk taky nebyl moc komplexní, ale měl alespoň nějakou strukturu a prostor pro vyjádření. 

na příspěvěk reagoval Hawaj

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Klasika, teprve když se vůbec někdo vodhodlá natočit dokument vo subkultuře, tak se teprv najdou ti kteří přesně vědí jak a s kým a vo čem to mělo bejt natočeno. Průser je ale v tom, že už je to pozdě. Oni sami měli inciovat nebo natočit ten skutečnej dokument, protože nikdo jinej to za ně neudělá a když už tak blbě. Takhle můžou jen fňukat a nadávat po hospodách.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Neznám hooligans, ale kdybych si měl vzít dojem z toho "dokumentu", tak si myslím, že jde o bandu ožralých , tupých hovad zastydlých v pubertě. Díl Hooligans byl naprosto tragický a jak již někdo psal o punku, myslel jsem že nic horšího už nemůže přijít, ale hooligans překonali moje očekávání. ODPAD.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Přesně tak, tento dokument naprosto neodpovídá realitě a chce se jen svézt na vlně zájmu vyvolané knihami. Kdo se v oné oblasti pohybuje, ten se akorát nasere, ostatní vyvodí debilní závěry. Propadák roku!

Kobino

Kobino (hodnocení, recenze)

Hawaj

Skutečný odraz reality nikdy neuvidíš, protože normální chuligáni se nepropůjčí takovéhle šaškárně. 

na příspěvěk reagoval Hawaj

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Victorio

Asi s nima nikdo jinej nechtěl natáčet a jít s kůží na trh. Nevyšší čas popadnout kameru a udělat to líp ;)
Taky bych rád viděl skutečnější odraz reality.

na příspěvěk reagoval Kobino

Victorio

Victorio (hodnocení, recenze)

DaViD´82

O to je to horší. Ti, kteří se v ní pohybují vědí, jak to je a že dokument není ani náhodou odrazem reality. Ti, kteří o tom nemají ponětí budou teď ještě více řvát, že na tenhle dobytek jdou peníze daňových poplatníků, že všichni fans/ultras/hooligans jsou jenom bezcenná špinavá pakáž a že tihle lidé na stadion nepatří. Čekal jsem, že se tu konečně objeví dokument, který by mohl trochu změnit náhled běžných lidí na tuto subkulturu. To se bohužel nestalo. Naopak se tím potvrdily bludy, které každý týden vypouští média.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

boowe

boowe (hodnocení, recenze)

Po Hooligans u mě zase trošku stoupnul Punk, protože jsem si říkal po 1. díle, že horší to už nebude, ale ono hovno. Zatím jsou pro mě Kmeny jedno velký zklamání a nemám vůbec chuť dívat se na další díly..........

Victorio

Victorio (hodnocení, recenze)

Hooligans - naprosto odporný díl, který nemá s hooligans ani ultras nic společného. Patnáct minut o vyžraných spitkách z Plzně, které jedou kamsi na výjezd. Pak teda rádoby chuloši, co si domlouvají fight s Budějovicema????? Trapas. A nakonec 3 videa bitek stažené odněkud z internetu. Co si z toho člověk, který se v této subkultuře pohybuje může odnést? Vůbec nic. 

na příspěvěk reagoval DaViD´82, Hawaj

RoboBrouk

RoboBrouk (hodnocení, recenze)

Docela zklamání, dost krátké a hlavně povrchní. Jako člověk, co se o punk nikdy nezajímal, jsem se dokonce ani nic novýho nedozvěděl.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Kdy se vodevře hodnocení? Včera už byl první díl a je to furt zavřený.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Na to jak to bylo krátký tak to bylo málo našlapaný. V celým díle ukážou jen 2 punk kapely! Lol, punk o může být rozhodně větší smršť stylů než todleto. Dobrej nástin, ale jenom na úrovni šplouchnutí do vody.

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

JK77

Tihle punkeři tu byli už před 20ti lety. Já jsem taky zklamanej. Čekal jsem spíš dokument o tom, jak se u nás punk vyvíjel od 80tých let až po současnost. Ale je fakt, že na to by půlhodina nestačila. 

JK77

JK77 (hodnocení, recenze)

neviem kde to vsetci sledujete, ja som vcera videl na CT2 akoze prvy diel PUNK a pre mna velke slamanie. Vlastne som sa nic nedozvedel. Okrem jednej veci ze su aj punkeri co nepiju neberu drogy, nefajcia a su vegetariani. Inak absolutne nic

na příspěvěk reagoval Morholt, Dr_Bilo

Bernyz

Bernyz (hodnocení, recenze)

Nebylo by lepší dát sem každý film zvlášť? Včera byla projekce Trashmetalu a Rapu a nejraději bych hodnotil oba zvlášť. 

mr.filo

mr.filo (hodnocení, recenze)

s velkým očekáváním přichází velká zklamání.. ovšem musím říci, že Báhovec mě baví čím dál tím víc, ač jeho beta-sestřih rapu hodnotím jako nejslabší ze tří prezentovaných dílů (Rap - Hipsters - Motorkáři)

Reklama

Reklama