Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Les Charlots mají plné zuby Paříže. Čeká je slunce, moře a ohnivé flamenco... Větší nudu, než být zaměstnancem pařížské městské hromadné dopravy členové skupiny Les Charlots snad ještě nezažili. Je horké léto, tak co se mořit s turisty v Paříži. Moře volá, proč tedy nezkusit slunné Španělsko. Ale vysněná dovolená se brzy změní v noční můru. Cestovní kancelář všechny podvedla. Spolu s ostatními dovolenkáři se ocitnou na pobřeží bez hotelu, bez peněz, ale s odhodláním se nevzdat a rozhodně se nevrátit. Jejich drobná zaměstnání obvykle končí katastrofou a útěkem, náhodná setkání i lásky také, ale aspoň si přitom všem užijí dobrodružství a legrace. Bažanti jedou do Španělska je jednou z řady komedií, kterými se proslavili francouzští komici známí jako Les Charlots. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle asi nejslabší film Les Charlots. Podle mě je problém hlavně v tom, že tady úplně chybí nějaká postava, která by byla jakože normální a působila tak jako určitá protiváha proti těm šaškárnám, co tam vyváděj. Navíc taková postava jim na ty šaškárny nahrává. To dokázal v jinejch filmech zejména Jacques Seiler nebo třeba ve Velkym bazaru taky Michel Galabru. Tady máte prostě jenom Les Charlots. Některý scénky se docela povedly, ale prostě 1,5 hodiny koukáte pořád dokola na jedno a to samý. Na konci už mě to moc nebavilo. Přesto ty 3 hvězdy ještě dám. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'Les Charlots tvoří Španělsko' by se asi dal do českého jazyka přeložit originální název dalšího snímku již populární francouzské hudební kapely Les Charlots ve filmovém komediálním světě. Tentokrát si je vzal režijně na paškál režisér Jean Girault, stojící za mnohými snímky s Louisem de Funèsem, který si napsal i scénář. Věrně se držel komediální šablony předchozích snímků a dá se říci, že se s nápady nejrůznějších situací doslova vyřádil. Chlapci tentokrát jedou do Španělska, kde, jako obvykle, nikde a na ničem nezůstane nit suchá. V podstatě by se film mohl označit jako povídkový. Celý koncept nemá žádný ucelený děj. Chlapci prostě jen střídají nejrůznější místa, kde se ve svém blbnutí vyřádí dosytosti, a to je celé. A tak tímto máme další směsku situačního humoru a grotesky v rámci nejrůznějších skopičin a bláznivin jako takových, čímž se nelze neopakovat, takže jelikož je komediální potenciál od předešlých snímku stále stejný, na dnešní dobu jsou určité scény už dosti přepálené, ale v rámci komediální klasicky stále umí v určitých ohledech a mezích vykouzlit úsměv na tváři. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Čtyři bažanti (Gérard Rinaldi, Jean Sarrus, Gérard Filipelli a Jean-Guy Fechner) jedou na dovolenou do Španělska, kde se jejich hloupost, lajdáctví a nešikovnost proměňuje do sledu za sebou (většinou) rychle jdoucích gagů. Ale je to takové strojené a těžkopádné. Trefuje se do zvyků Španělů, ale tento styl humoru nechápu, nelíbí se mi a přijde mi to spíše vhodné pro malé děti (něco jako klaun v cirkuse a to ještě ne v bůhvíjak dobrm). A ta neskutečná fascinace krásnými, mladými děvčaty, kde už jen stačí aby se jim začali dělat sliny u pusy. Nebavil jsem se, ač jsem se snažil. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Nejdnoznačně nejslabší díl Bažantů. Ne nejslabší z řady dobrých, ale tentokrát sem se u týhle čtyřky vážně moc nezasmál ... A to například Bažanti jdou do boje patří mezi moje nejoblíbenější komedie vůbec.. Takže bohužel, ale tahle taškařice bez děje nesahá ostatním bažantům ani po kotníky... Asi že si na režisérskou židli neusedl Claude Zidi jako vždy... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak film ma sice jinyho rezisera nez vetsina bazantich filmu, a je to trosku na stylu foru poznat, ale rozhodne nemuzu rict, ze bych se bavil nak min. Hlavni ctyrka jsou jako vzdy sympataci, pisnicky zpivaj chytlavy a delaj jeden maler za druhym, navic nejsou omezeny mistem, takze se dostanou na spoustu zajimavejch mist. Sice sem se nesmal v jednom kuse, ale zabava to je prijemna. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama