Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to úplně zle a i když efekty nepatřily k těm, které by vyrazily dech, dalo se na ně koukat. Ale to trvalo tak pět minut. Pak film sklouznul k obvyklému teenagerskému trdlování a nezáživnému pobíhání. Když už došlo na nějakou tu akci, odehrávala se ve tmě a tak nepomáhalo ani relativně solidní obsazení. Slabota. 15% ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal díky zajímavému traileru a mojí oblíbené herečce Chloe v hlavní roli. Bohužel se vše na filmu zajímavé odehrálo v prvních 15ti minutách a to v podstatě obsahuje již zmíněný trailer filmu. Dále už je to naprostá pitomost a z pokusů o vyvolání pocitů v divácích mi bylo skoro až trapně. Místy jsem měl co dělat abych film dokoukal. Zpětně toho lituji, jelikož nejen že to bylo dost slabé, ale to že film Pátá vlna měl být prvním filmem z mnoha, tomu nasadil opravdu korunku. Na druhou stranu uznávám, že film bych za normálních okolností ohodnotil 20-30%, ale s rozložením na 2-3 části ho shledávám nekoukatelným odpadem. ()

Reklama

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Viděli jste (nebo četli) Hunger Games, Divergenci, Hostitele nebo Labyrint? Pak máte představu o čem je Pátá vlna. Máme zde dívku, která se ocitne v milostném trojúhelníku (Hunger Games), emzáky, kteří vypadají jako my (Hostitel), skupinu dětiček na útěku (Labyrint, Divergence), celkově bojující děti (Hunger Games), postapokalyptickou zemi (Divergence) a záchranu mladšího sourozence (Hunger Games). Naprosto nulová inovace a zcela předvídatelný příběh. Tohle nezachrání ani Chloë Moretz, mokrý sen mužů se zálibou v lolitkách. (A to jsem sakra fanoušek YA knížek.) Vše dovršeno faktem knižní trilogie a tedy očekáváním 4 filmů (Hunger Games, Twilight, Divergence, Labyrint?) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA PRVNÍ VLNA A TEHDY JSME SI MYSLELI, ŽE TO BYLO VŠECHNO…“ /// Chloe se školním batohem (na zádech) a bouchačkou (v ruce) vypráví vo příletu galaktickýho objektu, kterej jednoho (možná krásnýho) dne vypšoukl elektromagnetickej impuls. A za pár dní…Konec světa? Apocalyptický záběry sice 2012 nepřekonaj, ale účel plněj, takže to má šmrnc. Chloe se pomalu zbavuje lidskosti páč ji žene touha přežít a dodržet slib – napsáno dramatičtěji, než je filmově předvedeno. Týnejdři řešej píčoviny (což nás starší trochu sere, nemluvě vo těch zbytečnejch kydech…) a ti (mladší i starší) v hledišti zaslintaj při pohledu na děravý, ale vobnažený stehno hlavní hrdinky. Ovšem to není nic proti pasáži, ve který střídá jedno (skandální!) odhalení druhý, což mě vede k úvaze, proč se s teen katastrofickejma bijákama rozerval pytel. Snad ho někdo zašije dřív, než si každej hollywůdskej mlaďas sejme svýho (opravdovskýho) emzáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Rick Yancey neznám. 2.) Potřebuju zjistit, že lidstvo může sejmout emzáky tím co má (třeba vagínou? Nevím… ale dobrej námět na péčko…) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Hunger Games klon s milostnym trojuholnikom tentokrat skombinovany so sci-fi o invazii mimozemstanov. Po dejovej stranke sa nedockame nic nove. A bohuzial aj jednotlive sceny az prilis pripominaju sceny z inych filmov, kde boli natocene lepsie. Rutiner Blakeson im nedokazal dodat stavu ani grady, aby v nejakom smere ohurili. A vysledny zlepenec nevytvara ani novy sviezi celok ale len tuctovy opozerany priemer. Napriek tomu som sa nenudil, lebo je to stale slusny priemer. Technicka stranka je solidna, akcne sceny su prehladne, hlavne postavy ma nesrali. Zato niektore vedlajsie hej. Napriklad namachrovana mlada drsniacka, ktoru by som hned kopol do riti a dalej nevhodne obsadena Maria Bello do ulohy, ktora bola evidentne napisana pre chlapa. Sceny milostneho tokania boli dost otravne, ale s pretacanim sa dali prezit. Pochvalit musim slusne vyuzity PG-13 rating a vo filme je ovela viac krvi ako v bezzubych Expendables 3. Vysledkom je jeden z tych znesitelnejsich teenage postapo filmov a celkom by som rad videl ako to bude pokracovat. Vzhladom na vlazne trzby tazko povedat, ci vzniknu dalsie diely. Uplne vylucene to nie je. 5/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)
  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama