Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Tento film som nevidel, zatiaľ, ale podľa môjho názoru, ani nemusím. Myslím si, že staré filmy boli oveľa lepšie. Nie len tie zo 60 a 70 rokov, ale aj tie z 90. V 60 a 70 rokoch sa točili filmy, ktoré mali aj dej, scenáristi neflákali a naozaj pripravili pre diváka zmysluplný dej alebo aspoň sa snažili. A kamera, to je snád nebe a dudy. Žiadna roztrasená kamera ale pekné statické zábery. V 90 rokoch, kedy sa kus popustila uzda humoru a nadsázky, boli niektoré filmy, naivné, hrdinovia plochí a dej zjednodušený, ale stále poctivá práca. Filmári si dali námahu, aby diváka zaujali. Dej premysleli a hlavne, bolo to viac zo života. Reflektovalo to vtedajšiu dobu.

Dnes? CGI, roztrasená kamera, a depresívne alebo utopické filmy. Scenáristi už asi ani nie sú. Načo. Stačí zlátať dej ako keď sa plátajú rifle hrubou niťou a záplatami z výpredaja. Hrubo zošité, oslie mostíky, z diváka robia otvorene blbca a jemu sa to ešte páči. No netoč to. Ľudia zdegenerovali a bohužiaľ, vďaka hollywoodu. Tomu hollywoodu, ktorý je zamorený filmármi a scenáristami, čo snáď bez hašiša a lsd ani nevstanú s postele. A ak vôbec vstanú, tak neskoro na obed alebo poobede. K tomu zhýralecké seansy, večierky, pitky, sex. Hrozné. Ale zbytočne sa nad tým rozčuľovať. Ešte, že máme aj staršie filmy.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

BMW12

Já myslím, že dnes sa zaplatí aj tá najpredraženejšia píčovina. Väčšinou, keď sa dívam na tržby filmov, tak zisky prekonávajú náklady minimálne o 100 %. Viem, že TRON mal trojnásobné tržby a Disney sa rozhodol nenatočiť ďalší diel, pretože to neuspokojilo ich očakávania. Hollywood je dnes zlatá baňa, pretože ľuďom stačia píčoviny ako je tento film.

 

Toto bola tragédia. Tešil som sa, kedy to skončí.

na příspěvěk reagoval breeder

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

Nevíte jestli bude pokračování? Skončilo to uprostřed příběhu, tak by bylo fajn, natočit další díl. :-) A co koukám na celosvětové tržby, tak film se zaplatil, tak by pokračování mohlo být né? Nemáte nějaké info? :-)

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, Apollyon09

wwii9

wwii9 (hodnocení, recenze)

k chybam ve filmu by sa malo pripisat ze cely tento film je jedna velka chyba

FoxiDnB

FoxiDnB (hodnocení, recenze)

Jsem jedinej kdo za scény s Chloë by dal 5 hvězd, ale za ty co se týkaly výcviku a ''misi ve městě'' těch dětí odpad? :D

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Tak to je tak trochu podstata filmu. V takej Afrike prvý krát začneš strielať do ľudí okolo 11-12 roku. V Iracko-Iránskej vojne si to už malí chlapci na bicykloch šinuli ovešaní bombami proti nepriateľovi. A ani v nacistickom Nemecku sa neposielali do boja iba skúsení Matuzalemovia. A zas nejak extra veľa toho deckého válčenia tam nebolo. Pár drobných stretov a jedna súvislejšia akcia. Aj tam prevažovali postavy ktoré vyzerali na 17-22 rokov. Čo už sa blíži veku, ktorí vojaci normálne mávajú.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Podľa mňa v pohode filmík. Žiadna pecka ale po tom čo sa na to nakydalo som čakal oveľa horie. A Chloë Moretz si strčí žánrové kolegyne do vrecka.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

swetyna

swetyna (hodnocení, recenze)

Námět filmu dobrej, mimozemský invaze jsou fajn :D ale proboha, to ta holka neumí držet pusu zavřenou? Má jí furt dokořán alá druhá Stewartka, pilo mi to krev :D chtěla jsem dát 3*, ale za to, že se už pak Evan neobjevil maj 2 :D

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

jiriluk

Ale copak? Kdybys viděl rozhovory k tomuhle filmu, tak bys dobře věděl, že všichni herci a tvůrci Páté vlny jsou naprosto úžasní, laskaví a dobře se s nimi spolupracuje!

na příspěvěk reagoval jiriluk

luculi

luculi (hodnocení, recenze)

Samozřejmě že je ve filmu spousta dost podstatných věcí vyškrtnuta. Kdybyste to četli, lépe byste tomu rozuměli...

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, L_O_U_S

tybro

tybro (hodnocení, recenze)

takže emzáci chtěj zase zničit zemi, to jako fakt... jako proč, aby měli amíci s kým válčit? šmarjá už zase. klasika, emzáci přiletí a hned automaticky "destroy Earth". v kterém filmu ji chtěli naposledy očistit od našich ničitelů :)

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

SPOILER: Nepozerat! Blud, drist, nelogika, trapnost, smejd atd. Nerozumiem naco tento film vobec vznikol. Liev Schreiber asi teraz trpi pri monitoringu reakcii publika. Niektore useky filmu sa mozno budu pacit len teenagerom, pretoze obsadenie filmu tomu svedci, je tam pre nich romanticky detsky pribeh a la Twilight. Ak cakate skvely vizual, tak sa mate na co tesit. Celych 285 sekund! A vsetko asi kreslene v skicari. Odpad, aj ked som sa snazil naskrabat hviezdicku, no nevydalo.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

pekloQ

pekloQ (hodnocení, recenze)

riadna chujovina :D miestami priam komické ako tie deti malé strielali zo zbrane ako keby bola s umelej hmoty :D a podobne 

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Mě se ten film teda hodně líbil. Nesmysly jako třeba že po průstřelu nohy po pár dnech mohla chodit a ten týpek pro průstřelu jiné části taky a ještě k tomu běhat, neřeším. Takové nesmysly jsou ve všech filmech.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Fakt zklamání, prostě v 15 minutách ani né Vám vysvětlí kolik bylo vln a pak je to jen o tom, jak frajerka jde lesem s mimozemšťanem a zachrání svého bratra :D 

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama