Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sexmise aneb Planeta Opic, pardon - Planeta Slepic. Vzhledem k tématu film asi nikdy nezestárne. Jednoduché, vtipné, absurdní. Ti dva kluci měli štěstí, že holky polykaly pilulky. A náťuk na politický systém nesvobody je jasný jak facka. Až se budete jednou snažit někomu hacknout heslo, ulevte si z plných plic :-) Velice sympatický je skoro minimální důraz na erotiku, pouze nutně doplňující děj o vydařené vtípky chlapáka Maxe. Kdyby se točila Sexmise dnes, klidně byste ji našli pod žánrem porno. Jen si nemůžu pomoct, komedie to sice je, ale místy mi přišla depresivní...fakt jo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poláci vždycky uměli točit filmy, ale u nás se jich bohužel nikdy moc nepromítalo. Jednou ze světlých výjimek je Macourkovsky laděná crazy sci-fi komedie "Sexmise". V době svého natočení to byla velká odvaha tvůrců natočit takovouto satiru na totalitní společnost a ve velkých zástupech film plnil kina i u nás. Ovšem "Sexmise" nepůsobí v dnešní době nijak hloupě a fórky z ní a její poslání je nadčasové. Jerzy Stuhr a Olgierd Lukaszewicz byli ve svých rolích dvou posledních Mohykánů skvělí. Jejich kreace jsou velmi přirozené a nádherně komické (útěk s kýblem na noze). "Sexmise" je komedie plná lechtivosti, krásných žen (z těch mladých není ani jedna ošklivá) a legrace. A to legrace první třídy. P.S.: Vynikající je i český dabing (viz kometář canakja). Naštěstí jej vydali i na DVD. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skutočný poľský blockbuster, ktorý je presne tým, čo si pod týmto slovným spojením predstavíte - a zodpovedá tomu aj rozpočet a čísla návštevnosti. Neuveriteľne zábavná a trefná vízia budúcnosti v mohutne emancipovanej spoločnosti bez mužov, so skvelým obsadením (Jerzy Stuhr bez fúzikov!), množstvom nápadov a absolútne nepredvídateľným záverom. No a samozrejme množstvo krásnych ženských stvorení... V Európe vzniklo málo obdobne vtipných záležitostí. 80-85% POZNÁMKA: Zhliadnuté v rámci semináru o poľskom filme. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Populární žánrovka 80. let nemusí vždy představovat zestárlý spektákl ve znamení odporného syntetického looku a dunivé hudby, může být někdy i zábavná od začátku do konce bez nechtěné srandy, ba dokonce vyvážena v jednotlivých prvcích. Ani moderní sci-fi nemusí být vždy jen pouhou přehlídkou vizuálních orgií a nejmodernějších počítačových triků, může mít i kvalitně napsaný příběh s chytrou zápletkou, dobře vyprofilovanými postavami, překvapivými pointami a může obsahovat i velmi nosnou myšlenku. Stačí jen, aby se vedle nápaditých výtvarníků a trikařů, režiséra a výborných herců podílel na filmu minimálně stejně výborný scenárista... a Pavel Hajný (jemuž se na domácí půdě s výjimkou Egyptologů nedostalo příliš kvalitních příležitostí) dokázal za hranicema v Polsku několikrát, že ním je! Sexmise se mi velmi dlouho vyhýbala, pak jsem se o ní dočetl a vyhýbal se jí dlouho pro změnu já (už jen ten název..), abych po dlouhé době opět spatřil jeden polský film, ke kterému se budu určitě rád vracet. Sexmise je totiž výtečná jako originální napínavá komedie, jako další filmová dystopická vize budoucnosti (po 451° Fahrenheita či Rollerballu) i jako podobenství o totalitní moci s několika překvapivými narážkami na dobu vzniku. Na některé scény jako např. ohnisko dekadence jen tak nezapomenu. Výhradu mám jenom k samotnému závěru... ne k pointě, ale k stylizaci: film sice doprovází po celý čas výrazný nadhled a humor, ale současně i jistá důstojnost a mohli ho tvůrci rozhodně zakončit jinak, než jedním hysterickým výkřikem a bizardním detailním záběrem v doprovodu fraškovitého hudebního motivu. Zbytečně tak na poslední chvíli přešel k prvoplánové frašce. Ale jde pouze o můj názor, s nímž samozřejmě nemusí jiní souhlasit. 90% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na rozruch, ktorý spôsobilo uvedenie Sexmisie v našich kinách. Nečudo, veď veľmi rýchlo sa rozkríklo, že vo filme je vidieť "všetko" slovom "všetko" a to bol signál aj pre tých, ktorí ani poriadne nevedeli, kde sa kino nachádza. Dnes je celý ten rozruch smiešnejší a neuveriteľnejší ako celá Sexmisia. Dnešná mladá generácia určite nie je schopná pochopiť Sexmisiu inak, než ako nie príliš vydarený sci-fi film s málo nosnou hlavnou myšlienkou. Málokto sa však aj dnes pri sledovaní Sexmisie naštve, pretože film je úsmevný a preto mu neutrálne tri hviezdičky patria. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • V roku 2009 sa konala oslava 25. výročia od natočenia filmu v soľnej jaskyni, kde sa natáčal. Na oslave boli vystavené aj originálne filmové rekvizity. (Raccoon.city)
  • V Poľsku film vyhlásili za najlepšiu komédiu 20. storočia a dostal k tomu aj sošku "Zlatá kačica". (Raccoon.city)
  • Maks (Jerzy Stuhr) na začátku zdraví kamery dvěma vztyčenými prsty ve tvaru písmene V, což byl pozdrav hnutí Solidarita. (gjjm)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama