Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

cubajz 

všechny recenze uživatele

komedie s příchutí vodky, při jejímž natáčení si tohoto ruského jedu nejspíš hojně užíval celý štáb - včetně režiséra. Ve filmu se sem tam objevily scény, které asi pochopí a naplno ocení jen ruské publikum, ale i tak se jedná o povedenou komedii tak trochu z jiného soudku (v tomto případě spíš z jiné flašky:) než jsme zvyklí. ()

Nekroskop 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, ve které Rusové s humorem sobě vlastním ukazují, co je ve světě proslavilo. Nádhernou přírodu a bezedné stakany vodky. Právě množství toho čirého moku způsobuje, že si, stejně jako jeden z hrdinů, nejste zcela jisti, zda se jedná o realitu nebo o iluzi. Radikální abstinenti by neměli tento film ani zahlédnout, všem ostatním ho vřele doporučuji. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film neovplýva žiadnymi vtipnými hláškami ale dychberúcimi situáciami. Film po ktorom nastáva nepríjemné sucho v krku vie svojím milým alkoholickým humorom pekne spríjemniť nielen 90 minút vášho života. A musím len dodať, že ten ožratý medveď musel byť fakt ožratý, lebo to by žiaden medveď neuhral. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Z Ruska nikdy nic dobrýho nepřišlo. Teda snad jenom vodka. A teď můžu říct, že i filmy. Bláznivá komedie o tom, kterak si jeden Fin chtěl zalovit v ruskejch lesích ale stalo se všechno možný, jen ne lov. Litry vodky, banda lidí co původně chtěli lovit, kráva v letadle, Yetti, prostřelenej člun, ožralej malej medvěd a spousta dalšího, co uvidíte v devadesáti minutách. A ukázalo se, že lidi si rozuměj, ať už mluvěj jakymkoli jazykem. Snad jen ty sny o lovu před staletími mi přišly trochu zbytečný. Na druhou stranu mam chuť na vodku a cígo... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Svérázný ten lov, jak už napovídá název, skutečně byl, ale naštěstí spolu s tou svéráznosti oplýval i výrazným vtipem. Obával jsem se totiž případného buranství a trapnosti, ale na oplátku musím říct, že jsem se s tou finsko-ruskou partičkou většinou cítil na dálku velice příjemně odvázaně. Mou oblíbenou postavou byl generál s věčně zapáleným doutníkem a k nejlepším scénám bych vedle generálova omráčení vodou a jeho následného oživování (...vlastně taky vodou!) přiřadil i eskapády s medvěděm. Naprosto bezkonkurenční první půlhodinu, u níž jsem se co chvíli sáhodlouze řechtal smíchy, však postupně vystřídaly pasáže, v níž se Alexandr Rogožkin nevyhl slabším místům (kam chtě nechtě přiřazuji i obě flashbacky s děvčenskou společností, která to měla chvíli osvěžit, ale nic vtipného, příp. ani protikladně romantického nepřidala). Rovněž některé motivy v podobě pití vodky nebo zahájení akce s neúspěšným výsledkem se možná až příliš často opakují na to, aby působily stejně „ohromným“ dojmem i po celou dobu. Chybí tu výraznější příběh, jehož gradování by pomohlo dovést zdařile rozehranou komedii do pomyslné dokonalosti. Z tohoto pohledu si vůbec neumím představit, nakolik by na mě (ne)zafungovaly obě pokračování s variací v podobě Svérázu národního rybolovu či ...lovu v zimě (o to víc, dojde-li na pokus o rybolov i tu zimu už tady!) a výhledově se na ně chystat nebudu, ale jinak mě tento film rozhodně potěšil. [75%] ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama