Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

giblma 

všechny recenze uživatele

Na ruskou Sibiř přijíždí mladý Fin píšící knihu o lovu. Jeho romantické vize zasněženého Ruska, aristokracie v kožešinách a v saních se trošku míjí se skutečností. Už jen jeho průvodci, kteří nedají bez láhve vodky ani ránu. Do toho přidejte mládě medvěda kradoucí zásoby alkoholu, nesmrtelnou krávu, muže zákona ztrácejícího boty a služební pistoli, časté fyzické úrazy a v neposlední řadě důsledky jazykové bariéry a dostanete skvělou komedii, jejiž sledování je o to lepší, následuje-li půl minuty před vtipnou sénou výbuch smíchu od spolusledovatele. V takových chvílích upřímně toužím po tom být chlap. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděno až po Svérázu národního rybolovu. Trošku mi sice chyběl prokurátor, ale jak už jsem psala v komentáři k rybolovu, tady jsem se kromě nepřetržitého usmívání ještě párkrát od plic zasmála - scéna s medvídkem, nafouknutí člunu, kráva místo bomby atd. Filmy o kámoších mě vždycky dostanou, i když tyhle bych asi v reálu při tom lovu neviděla tak idylicky jako výborný pan režisér a možná bych je i přizabila. A možná taky ne, záleželo by na hladince vodky v krvi.....Moc se mi líbilo prolínání idylických snových scén se skutečností, zvláště když se rušká šlechta proměnila v ty Čerkesy nebo kdo to byl. Moc příjemný film, který mi dokáže vyloudit úsměv na tváři, kdykoli si na něj vzpomenu. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Medvědi chlastaj vodku, letadla nosí v prostoru pro bomby krávy, Fin se bojí sexu s dobytkem, dynamit lítá vzduchem, v lese běhá Yetti a bandě rusů je všechno jedno, protože maj vodku, a dokud maj vodku, svět je božskej. Příjemná komedie o vodce a ruské divočině, která je směrem k závěru čím dál zábavnější. ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Co je účelem ruského lovu? - Nakrmit a napojit zvířata. - Jak humální... :-) Celkem průměrná komedie o vypitých rusácích a jednom finovi, které chybí ucelenější příběh a možná kratší stopáž by neuškodila. Řekl bych tak na tři *, ale za medvídě závislého na vodce, vodku samotnou, která teče opravdu proudem a krávu místo bomby musím *přidat... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady to sice všechno začalo, a přestože s ruskýma ožralama sympatizuji, tak se mi to nezdá lepší než nástupce. Snad to ani nebylo tolik vtipné a ke všemu děj mi přišel strašně zmateční a to i kdyby odstranili tu vsuvku "ze středověku". U komedie ten děj nemusí dávat smysl, ale skákalo se nesmyslně z jedné scény na druhou. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama