Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Medvědi chlastaj vodku, letadla nosí v prostoru pro bomby krávy, Fin se bojí sexu s dobytkem, dynamit lítá vzduchem, v lese běhá Yetti a bandě rusů je všechno jedno, protože maj vodku, a dokud maj vodku, svět je božskej. Příjemná komedie o vodce a ruské divočině, která je směrem k závěru čím dál zábavnější. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Krásně vyklenutý oblouk od relativně příčetného začátku po halucinogenní druhou polovinu, kdy za sebou různé situace následují bez ladu a skladu právě tak, jak se zdá plynout čas polomrtvému účastníkovi několikadenního tahu. Výborně vyportrétovaná poničená duše ruského národa, stále jevící zparchantělé zbytky někdejší velkorysosti. Někde v pozadí je cítit Tolstoj i Tarkovskij (oba v pokročilém stadiu rozkladu). Mnohotvárný humor, od generálových „květnatých“ přípitků, suchých skoro po anglicku, až po lidovější strunu zoofilních nedorozumění, ale nic nepřekračuje hranice vkusu (aspoň mého) a nejeden fór je opravdu zabijácký. Plus tenkrát brzy po převratu docela šok z toho, že si Rusové o sobě dokážou natočit něco takového. Hvězdička dolů jen za těch pár míst, kde už se ztráta vyprávěcího tahu nedá úplně odůvodnit budováním atmosféry a člověk se z chvilkové nudy začne lehce ošívat. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady to sice všechno začalo, a přestože s ruskýma ožralama sympatizuji, tak se mi to nezdá lepší než nástupce. Snad to ani nebylo tolik vtipné a ke všemu děj mi přišel strašně zmateční a to i kdyby odstranili tu vsuvku "ze středověku". U komedie ten děj nemusí dávat smysl, ale skákalo se nesmyslně z jedné scény na druhou. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního lovu nie je až taký dobrý a vtípkami našlapaný ako rybolov, ale aj tu nájdeme dostatok absurdných scén, nechýba všadeprítomný alkohol a vodka, bezchybné originálne prípitky generála Michaliča a aj ďalší parťáci z rybolovu Serjóža, Kuzmič, Ljovo, ... (píšem ako (ne)počujem) a znovu je dej nejako prepojený s Fínskom. Občas som mal pocit, že scenárista pri vymýšľaní niektorých scénok nemohol byť triezvy a nebudete ďaleko od pravdy ak si myslíte že k lovu takmer ani nedojde. Už sa teším na ďalšie voľné pokračovania s ruskou alkoholickou partičkou. Tí by už asi mohli natočiť čokoľvek a nedal by som menej ako 3. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Vodku si dám!" Hlavní roli tady hraje jejich národní alkoholový mok.  Kuzmič a jeho těžce ožralá partička jde na lov. Prostě důkaz, že lidská hloupost nezná mezí. Medvěd sající vodku nebo přeprava krávy uvnitř bombovnice ve stíhačce. Tady je prostě všechno možné. Rusáci si střílí sami ze sebe. Dost svérázný humor. 8/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama