Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný filmový hřích 90. let, který po těch letech už snad ani za vidění nestojí. Obecně opovrhuji filmy, jejichž komika je postavena na utahování si z národních stereotypů, což je zde zcela ústředním pojícím prvkem celého filmu - Rusové si zde natočili film, ve kterém si utahují sami ze sebe (prostřednictvím očí cizince - mladého Fina - který si bláhově vysnil jakýsi ruský ideál, aby o to krutěji procitl do bezútěšné reality), ale na mě to celé působí spíše skličujícím dojmem. Vzhledem k době vniku filmu - natočeno 4 roky po pádu SSSR - je zde strašně cítit, v jakém úpadku tehdejší postsovětská společnost byla (nejvíce markantní v sekvenci s přepravou krávy v tryskovém letadle), a celé to bezbřehé opilství, jemuž je zde zvláštním způsobem vzdáván hold, jen umocňuje kontrast s okolní nádhernou přírodou, a vyvolává intenzivní dojem nihilismu. Na ničem vlastně nesejde, život je báječně jednoduchý, ničemu se není třeba podivovat, a ke štěstí stačí jen vyhřátá sauna, dostatečné zásoby vodky a sexuálně vstřícné dojičky krav. Och bože, asi neznám vic deziluzivní film. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Neviem, teda nechápem, čo sa komu môže páčiť na tejto ruskej komédii. Možno je chyba iba vo mne a humor mi fakt nesadol. Takže sa prikláňam viac k mojej subjektivite a dávam 1*. Pretože film nemal príliš hlavu ani pätu. Dej bol dosť od veci a neoriginálny. Navyše v kratšej stopáži nudil a zabíjal to nevkusný a nevtipný humor. Nechápem také vysoké hodnotenie, ani objektívne by som tomu v živote nepridal. Každopádne mi film prišiel úplne trápny a od veci. Skoro vôbec som sa nezasmial a prišiel mi veľmi amatérsky. Rusko a humor mi nejak nejde dokopy. Už nikdy viac o tomto nechcem ani počuť a zďaleka sa vyhnúť pokračovaniu. 38% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl u svérázu děj podstatný, bylo by tu varování o spoilerech. Medvěd může být alkoholik, pokud je to ruský medvěd. Kráva se ve stíhačce necítí šťastná a Finové chlastají méně než Rusové. A dojičky krav umí stepovat. To byla jízda. Země není z Finska vidět a v křoví rostou ananasy, když tedy víte kam sáhnout a máte v sobě tak láhev vodky. Vlastně, v tomhle stavu můžete i řídit. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět nějakou opravdu svéráznou komedii? Pusťte si ruský film Svéráz národního lovu. Fin, Rusko, Rusové, lov a litry vodky… pořádně protřepat a zamíchat. Vypadne vám z toho tohle. Pro někoho skvělá komedie, pro někoho spíš nuda. U mě je to víceméně průměr. Některé scény byly perfektní, některé jen dobré a občas se přiopilí lovci vůbec netrefili. Chybí tomu nějaká nosná linka a v podstatě jde jen sled absurdních a ještě absurdnějších situací. Sám jsem se pobavil, i když na opakování to není a ani nebudu dál pokračovat v celé sérii. Možná, když si divák dá před projekcí s přáteli pár vodek, uvidí i těch hvězd pak více. :-) ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého by se dalo říct – nevím, zda se mám smát anebo plakat. Hezky po pořadě: Smát se je sem tam čemu, například postavičce generála Michaloviče, jeho finštině, fotce s medvědem či věčně dýmajícímu doutníku nebo Kuzmičovi, stěhování krávy bombardérem, jízdě za dojičkami, dělání lásky s losy atd. Co je ovšem k pláči je to, že nad 99% věcí, kterým se můžeme smát, můžeme zároveň i plakat, záleží zřejmě na momentálním rozpoložení. Společným jmenovatelem spouštěče našich slz se pak stává vodka, na které je celý film postaven. V tomhle Rusku, které nám film ukazuje, jsou totiž všichni včetně medvěda nacamraný tak nechutným způsobem, že se z toho standardnímu člověku musí dělat zle, natož kdyby to viděl pan Nešpor. ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama