Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Medvědi chlastaj vodku, letadla nosí v prostoru pro bomby krávy, Fin se bojí sexu s dobytkem, dynamit lítá vzduchem, v lese běhá Yetti a bandě rusů je všechno jedno, protože maj vodku, a dokud maj vodku, svět je božskej. Příjemná komedie o vodce a ruské divočině, která je směrem k závěru čím dál zábavnější. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Geniálna komédia o parte vodkových lovcov, pre ktorých nie sú podstatné kilá ale litre. Vynikajúco zostavenú ruskú partu dopĺňa fínsky študent Raivo, ktorý veľmi rýchlo vytriezvie zo svojich predstáv o ruskej poľovačke a veľmi pomaly triezvie z generálových prípitkov. Neskutočne absurdné scény ukazujú skutočný "svojráz" ruskej mentality i stavu krajiny. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to až tak nezobralo, v čase vzniku to bola nepochybne pecka, teraz však skôr len slušná a zábavná priemerná komédia. Nepopieram, našlo sa tu veľa zábavných situácií, zväčša hraničiacich až s absurditou, ale častý a opakujúci sa motív vodky po čase začal trocha nudiť. Najlepšia bola kravička, chúďa.... :) 65/100 ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Pokud u toho vypijete láhev vodky a více, jako hlavní hrdinové, přestane to být komedie a stane se to realitou. Pak už vás věci, jako zeměkoule místo měsíce a okolo probíhající Yetti, vůbec nezaskočí. Pojedete na té správné vlně vodky. Prostě lov byl opravdu svérázný a ulovili pořádnou opici. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti Rusáci jsou drzí. Jezdí si tu opilí jako doma." V Rusku že se chlastá? Tak nějak nevím. Já si z toho moc nepamatuju. Ale jsem si jistej, že finskej vědec Raivo o zvláštnostech lovu zvířat v Rusku příliš relevantních poznatků nezíská. Po prvních nesmělých přiťuknutích se totiž začne lihovina nekontrolovaně prolívat všemi přítomnými hrdly a brzy je jasný, že jediná zvířata, se kterými se bude moci Raivo seznámit budou opice a bílý myši. V tu chvíli je třeba hodit studii daleko do Tajgy a využít jedinečnou možnost pobavit se při nekoordinovaných činnostech lovců, kteří si se strojovou pečlivostí udržují vysokou hladinu alkoholu v krvi. Mně se to podařilo i za střízliva. ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama