Reklama

Reklama

Dospívající Ed, který si zvyká na novou školu v novém městě, se spřátelí se svým sousedem Ashbym. Jde o bývalého zabijáka CIA, jenž chce odčinit své hříchy dřív, než prohraje boj s mozkovým nádorem. Ed od něj dostane řadu životních lekcí. Když Ed Wallis nastoupí v novém městě na novou školu, jeho prvním úkolem je napsat esej o některém z příslušníků starší generace. Obrátí se proto na svého souseda, samotáře Ashbyho, který mu přislíbí pomoc, ale jen pod jednou podmínkou: když bude mít Ashby nějaké pochůzky, musí ho Ed vozit po městě. Chlapec ovšem netuší, že je Ashby bývalý zabiják CIA, kterému zbývá jen pár měsíců života. A co víc, Ashby zjistí, že na něj před několika lety jeho bývalí šéfové ušili boudu a přiměli ho zabít nevinného muže. Rozhodne se je proto před svou smrtí zavraždit. Ed tak nevědomky dělá Ashbymu, který sleduje a zneškodňuje své staré kolegy, řidiče na útěku z místa činu. Během toho se mezi nimi vytvoří silné pouto. Ashby zaplňuje prázdnotu, kterou v sobě Ed po otcově odchodu pociťoval, a povzbuzuje ho, aby odhalil svůj skrytý talent a vstoupil do školního fotbalového týmu - k velkému překvapení všech spolužáků i dívky, kterou Ed tajně miluje. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič moc. A to som sa podľa popisu aj celkom tešil, že som narazil na zaujímavý film. Ed mi bol sympatický, ale to jeho náhle suverénne správanie bolo viac než absurdné. Mám rád, keď filmy pôsobia realisticky, ale toto bolo úplne mimo. Zápletka dosť chabá, a dokonca aj tá chémia medzi sympatickou dvojicou Ed & Eloise bola akási vlažná. Zopár dobrých scén, miestami aj pocit, že to celé k niečomu mieri, ale napokon nič z toho. 2*, akurát tak za sympatické herecké obsadenie a občasný dramatický nádych. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Šialene sexi Mickey Rourke, od ktorého som nemohla odtrhnúť zrak bol asi to najvýraznejšie z celého filmu. Jeho charizma a vynikajúce herectvo prevyšovali všetko ostatné. Suma sumárum Ashby bola dobrá oddychovka, s hŕstkou vtipných scén, excelentným Mickeym Rourkom, no kto si filmm náhodou nepozrie, o nič moc nepríde. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Po roce přichází film velice podobný St. Vincentovi. Každý je tedy svým způsobem jiný, ale oba jsou v zásadě stejné. Už St. Vincent hrál na příjemnou notu, která se mi hodně zamlouvala, ale Ashby to dotáhl podle mě ještě o krůček dále. Na pět hvězd to sice není, nebyl tam ten "wow" efekt, ale je setsakramentsky blízko. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který vyzdvihl hlavně parádní Mickey Rourke. A hlavně zhlédnuto kvůli Emme Roberts, která tu byla klasicky, jak řekla Paní Wallisová, roztomilá, jako košík plný koťátek. Příběh sice nic originálního nepřinesl, ale dívalo se na to hezky a Ashbyho vraždy, jsou zpestřením v tomto romantickém dramatu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke zase jednou ukazuje, že umí hrát a že nechce brát jenom role proto, aby si vydělal. Tady se snaží a jde mu to s lehkostí, pořád to v sobě má a skvěle se doplňuje s mladou generací, které ještě bez problémů stačí. Jeho postava je zajímavá, i když trochu klišovitá ale romance, která je na pozadí jeho osudu podána, je díky Emmě prostě fajn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ve chvíli. kdy si jde Ed (Nat Wolff) promluvit za jedním z partnerů své matky do ložnice (65. minuta), má muž rozepnutou košili, avšak v témže okamžiku, po změně úhlu kamery, ji má zapnutou až po krk. (Athree)
  • Natáčelo se ve městě Charlotte a v částech Severní Karolíny v USA. (willy1)
  • Ve scéně, kdy Ashby (Mickey Rourke) mluví s knězem a chce se vyzpovídat, mu v jednom záběru najednou zmizí brýle. (moznazitra)

Reklama

Reklama