Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní klasika z mého hororového dětství/puberty, kdy jsem hltal páteční horory na Nově. Ani jsem netušil, jak se ten film vlastně jmenuje, ale hned na začátku jsem si vybavil asi tu nejlepší věc na filmu - pointu. Jestli Vám ji bude chtít někdo prozradit, něčím ho majzněte a nenechte si zkazit film. Ale i tak je film skvělý - v ospalém městečku Potters Bluff se místní šerif snaží vyřešit množící se vraždy. Později začnou mizet a objevovat se mrtvoly - jako živí lidé. Skvělý napínavý příběh stojí rozhodně za to, navíc je doprovázen neskutečnými psycho scénami (rodinka v domě, celý závěr) a opravdu brutálními vraždami. K tomu krásná nostalgická hudba a jako malý bonus Robert "Freddy" Englund v jedném z menších rolí. Jo po stránce logiky toho všeho dění to vlastně nedává moc smysl, nicméně co se týče atmosféry a příběhu ten film rozhodně stojí za to. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Potters Bluff. V roztomilém městečku, jehož břehy jsou omývány chladným oceánem. V městečku, kde se i mrtví mají dobře... Mrtví a pohřbení je velice zajímavý horor, který spíše než na atmosféře stojí na zajímavém námětu, který je velice zdařilým způsobem rozvíjen až do překvapivého a úderného rozuzlení (zdravíme Shyamalana). Samotná atmosféra vychází z příběhu a je tu cítit snaha o spíše tajemnou atmosféru, než o to hrát lidem na nervy, ale samozřejmě je tu několik povedených lekaček, které v kombinaci s maskami Stana Winstona už vytvářejí nebezpečí pro čistotu vašich trenýrek či jiného spodního prádla, ale takové momenty jsou ve filmu asi jen čtyři. Každopádně mohu tento snímek doporučit. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Film od lidí co mají na triku Aliena pro lidi, co se nechtějí bát.:) Hudba od autora budoucí Child´s Play a v jedné z rolí Dale Ardenová v.2.0 ;-) Ovšem horor jako takový to tedy není. Rozhodně bych zde připsal žánr komedie. Od 2.pol. určitě a posl. asi 2min. byly docela ftypné. Na 1 kouknutí (už se mi tento druh filmů začíná posl. několik týdnů nebezpečně množiti, se mi zdá) ok. A ani to moc nenudí. Ale jak píše kolega Seabeast, žádný zázrak se nekoná. Na to jak tento film vychvalují v In Search of Darkness. Ale tam chválí, kde co. Na 2.str. ta odhalovací pointa co kdo a proč, byla docela fajn. A jsem zatraceně rád, že přišla, páč jsem byl minimálně 1.pol. dosti vytočen, že nechápačka proč se tam děje to, co se děje. A když to trochu přeženu, viděl jsem v tom přímořském městečku trochu toho HPL a Kinga. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘÍKEJ TOMU ČERNÁ MAGIE. ŘÍKEJ TOMU MEDICÍNSKÝ ZÁZRAK. SVOJE TAJEMSTVÍ SI VEZMU DO HROBU…“ /// Vidlákov, kde se umírá jak na běžícím pásu, byl vždycky vděčným námětem. Zklamáním bylo, když se nedostavil žádnej šlágr, tedy zapomenutej 80tkovej skvost. Tahle kravina, ve který baví alespoň vrozená venkovská pohostinnost (páč se týká i dětí) sice nabízí několik světlejch okamžiků, ale je třeba upozornit, že se tady vobčas chovaj jako idioti (ve vidlákově? To je neuvěřitelný překvapení!). S přihlédnutím k roku vzniku voceňuju překvápka a pointu, ale že bych se z toho vodkrvil… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Smrdí mi stará. 2.) Smrdí mi tchýně. 3.) Smrdí mi celý město. 4.) Thx za titule „pablo_almaro“. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Poklidnej, oldschool horurek, pekne natocenej. Zadne strasne straseni se nekona, par mrtvol, a celou dobu sledujeme spis pribeh mistniho serifa, jak se snazi prijit na kloub zahadnemu deni v primorskem mestecku Potter's Bluff. Jakoze ozivle mrtvoly, cerna magie, atd. Zadny zazrak, ale jedna projekce jiste nikoho neurazi. 3+ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama