Reklama

Reklama

The Drownsman

Trailer 2

Obsahy(1)

Maddie, ktorá po nešťastnej nehode pri jazere prepadá hydrofóbii, presviedča svoje okolie o zohavenom zabijakovi, ktorý ju prenasleduje pri každej príležitosti, kedy príde do kontaktu s vodou. Jej sestra Hannah, ktorá sa domnieva, že Maddie si všetko len zbytočne vymýšľa a zveličuje, podniká v kruhu priateliek "záchrannú seansu". Maddie ponorí do vane, aby tak definitívne, raz a navždy prekonala svoj strach. Už čoskoro sa všetky zúčastnené presvedčia, že Maddie nie je až takou blázonkou, za akú ju všetci považujú... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drownsmana už delší dobu vyhlížím a naštěstí jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Svěží, atmosférickou, napínavou, originální a hezky natočenou nezávislou duchařinu, jaká tu nebyla roky. Tempo filmu je velmi slušné, vzhled a hlas záporáka perfektní ( Nová ikonická hororová postava bezpochyby), potěší i velmi sympatické mladé herečky, především hlavní protagonistka hraje velmi přesvědčivě a slušný soundtrack je samozřejmostí. Mínusem je absence lekaček, ale napětí a záporák vše vynahrazuje. Já se bavil příjemně. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak utopit Maddie aneb konec jednoho vodníka v Kanadě. Maniak Sebastian Donner za svého života k smrti rád topil mladé ženy. Teď je z něj hnusný přízrak-unterwasserman, co dělá úspěšnou reklamu vlasům bez lupů a bez šamponu Wash&Go nedá ani ránu. A hlavně s tím topením si pořád nedá pokoj. Po krku jde slečně Maddie a jejím kamarádkám. Hororový specialista Chad Archibald natočil poměrně originální horor bez zbytečných keců, s temnou atmosférou a s převahou ženského elementu. Podařilo se navodit působivé sekvence vzdáleně připomínající Noční můru Z Elm Street i vzdálený odkaz Candymana, v nichž k drastickým scénám dochází výhradně přes vodu. Téměř neznámé herecké obsazení má pro režiséra osobní význam, neboť s některými z herců už spolupracoval na svých dřívějších projektech, zvláště pak Ryan Barrett v roli "vodníka" je jeho dvorním hercem. Herecké obsazení je neokoukané, funkční. Vraždění má své silné i slabší stránky. Topení obětí mohlo mít i dramatičtější, rozuměj drastičtější výraz. Nevábné prostředí, ve kterém se oběť ocitla, bylo už mnohem působivější, topení v kádi tady dlouho nebylo. Scénář byl úderný v tom, že se nechtěl zaobírat zbytečnostmi. Zbytečné pro scenáristy bylo, aby dívky měly přítele, jedna se sice vdává, ale jejího milého neuvidíme, scénáři přišlo zbytečné, aby do story zasáhla jakýmkoliv způsobem policie, stejně tak nepodal vysvětlení, jestli se Maddie, při své fobii z vody, myla a zcela zbytečné bylo zjišťovat, u jakého vlasového stylisty si nechává přízrak dělat vlasy. Režisér s kameramanem hlavně dosáhli působivé souhry obrazu, ve které je děs zhmotněn v té správné kádi, ve které se divák topí rád. Film měl spád, originální nápady, správný poměr temnoty i děsu, neokoukaný casting, pěknou kameru, docela dlouhé finále. K úplné spokojenosti bych si jen přál, aby scény s topením byly o něco brutálnější. Horor o vodě a topení tady dlouho nebyl. 90% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po tom, ako sa fešanda pritopí v jazierku, dostane fóbiu z vody a bonusový strach z tajomnej, prenasledujúcej postavy (ktorá ukradla účes Predátorovi). Priemerný teenagerský horor, podobný napr. minuloročnému komerčnému hitu "Ouija". Nenáročný na diváka, vďaka sympatickým pipkám pozerateľný, ale celkovo skôr primitívny a miestami trochu otravný, až nudný. Dokonca som si pri ňom spomenul na nepríliš obľúbený teen horor Wesa Cravena "My Soul to Take", ale ten sa mi zdal o niečo lepší. Možno to bolo aj tým, trochu podobným killerom, hoci vlastne pôsobil ako taký vyvražďovací vývar z x-y-z hororových počinov. A nielen on, ale celé to prítomné klišé, o ktoré som postupom minút iba strácal záujem... Slabučké 3*; pre žánrových fanúšikov znesiteľné, pre ostatných možno ani nie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměr. Opravdu se to svou podstatou docela podobá Noční můře v Elm Street, akorát tady nezlobí uhořelej vrah, ale utopenej vrah. A oběti k sobě nestahuje pomocí snů, ale pomocí libovolně velkých vodních ploch. Dějově je to klišé největší, kde se všechno stane přesně tak, jak znalý divák očekává. Nejpozději v momentě, kdy hrdinka začne googlit původ kletby, je jasné, na čem jsme. Natočené je to nicméně celkem pěkně, postavy v rámci možností sympatické a vizáž záporného vodníka OK. Hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Retardovanej vodník v akci, Dan Bárta ať se třese, je tu Sebastian Doner.Řemeslně v pohodě, jinak ploché jak ruská skokanka o tyči.Herecké výkony prachbídné a atmosféru nenajdete.Ani nevim proč ze sebe u těhle žanrovejch kokotinek sypu 3*, snad za ty tři lekačky, velice ucházejícího záporáka a dobrý námět.Teď zase vyšlo pár maličkostí a jen čekám až vyjdou titulky k Demonic a Backmask, což budou slabotiny jako Drownsman a pak už jen kino nátěry Poltergeist, Sinister 2, Insidious 3, Vatican Tapes a další.Tou největší otázkou zůstává, kolik z nich bude aspoň průměr a jak moc se budeme těšit na Conjuring 2.Kdybych tenhle žánr nemiloval nejvíc na světě, sledoval bych už jen Wana.V každym případě po tomhle vodníkoj jdu v jednu ráno spát v klidu a jestli nevyleze ten mokrej metalák z lahváče tak sem v pohodě, vodu stejně nepiju.50%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama