Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (158)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Začátek Gokseong je absolutně bezkonkurenční směsí hořkosladkého hororového humoru, který jsem sice nečekala, ale ani mě neotravoval. Už jen komičnost samotné hlavní postavy mi přišla velice vhod, přes to, že jsem do tohoto snímku šla jako do pure mysteriózního hororu. Asi po třičtvrtě hodině to začíná přerůstat do velmi znepokojivého počinu a divák vůbec neví, co by měl čekat. Stopáž je postupem času možná trochu na škodu, protože poslední půlhodina je už jen čekání na nevyhnutelné. Kdybych chtěla ten příběh někomu převyprávět, určitě bych potřebovala alespoň jednu další projekci, protože v tomto filmu je opravdu velké množství informací, které jsou dost nedobře podány a vysvětleny. Ta desetiminutovka před koncem to trochu vyzdvihuje, ale spíš v tom mám zmatek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky nevyvážený mix hororu, komedie a thrilleru jak už jsme u žluťáků zvyklí a paradoxně si na to my bělouši z evropy nikdy prakticky pořádně nezvykneme. Především první hodina je dobře atmosferická, nepříjemná a tíživá, akorát vás občas z napětí vytrhne typicky přeafektované asijské přehrávání, ječení a huhlání nebo nepovedený a nehodící se vtip. Bohužel další hodina se začne už trošku vléct a ta nepochopitelná neschopnost a tupost hlavního hrdiny vás začne srát. Bodíky k plusu si nakonec vyslouží pěkně danná pointa a finální scéna, která vám neudělá dobře ve všech ohledech. Ze všech asijských přeafektovaných pičačin patří Kvílení k těm snesitelnějším, ba co více či méně k těm povedenějším. 60%. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Od osmdesátých letech, kdy sekal Hong Kong zaklínačské horory jeden za druhým jako Baťa cvičky, už přeci jenom nějaký tem pátak uplynul, tak jsem si říkal, zda takový specifický žánr může fungovat i dnes... Může a skvěle... Gokseong je toho totiž dokonalým příkladem... Doplňující směsice různých hororových subžánrů s hutnou, neustále se stupňující atmosérou, přesvědčiví herci, pěkná práce s kamerou, nádherné prostředí a k tomu pěkný, ne zcela jasný závěr dělají z tohoto kusu lahůdku pro fajnšmekry... Ani trochu delší stopáž není na škodu, takže, co více si přát? Snad už jen další takový film... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Asiaté horory točit umí a dávají si záležet na vizuální stránku, kameru a působivé gore, což i v tomto případě se povedlo nadstandardně. Co se týká zbytku, mám velmi rozporuplné pocity. Zpočátku se zápletka vyvíjí směrem ala hutné zombárny a v půlce se proměňuje do jakéhosi vymítačského patvaru. Vůbec jsem nepochopil, proč je děj tak neucelený a budilo to ve mě dojem, že sám režisér neví, jakým směrem se ubírat. Především ta část s ďáblem se mnou nehnula brvou a prakticky ani závěr nepřišel s nějakým silným momentem. Nejpalčivější stránkou byla hlavně délka filmu, díky které se tempo dosti vlažně táhlo i přes atmosférické scény, ale jako celek to nevytěžilo správný efekt. Nejsem si jistý, zda bych to podruhé dokoukal…...5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, či ľudia v Kórei naozaj medzi sebou komunikujú takým spôsobom, ako sa to prezentuje v ich filmoch. Aj vážna situácia vyznie v mnohých prípadoch komicky, pričom veľavravný je najmä ich výraz tváre. Strašne mám rád ich tvorbu. Sú herecky neuveriteľne všestranný pričom rozhodne (ako to podaktorí komentujú) nevyzerajú ako mnohopočetní súrodenci. Začnem od konca. Rozmýšľal som nad hodnotením troch hviezd, ale potom som si uvedomil, že toto je po dlhej dobe opäť niečo originálne, kedy sa miešajú rôzne hororové subžánre, pričom najmä z tohto dôvodu si "Goksung" nadpriemerné hodnotenie skrátka zaslúži. Akcie nie je priveľa, nejaké to gore či krv sa objavia, no sila snímku spočíva hlavne v záhadnosti či mystickej atmosfére. Záverečná 45 minútovka, vrátanie rozuzlenia je po všetkých stránkach doslova skvostná! Tá stopáž je naozaj prepálená, no nenadobudol som pocit, že by som sa nejak mimoriadne nudil. Navyše, kto je fanúšikom Kórejskej tvorby, nemôže byť z danej štruktúry spracovania v žiadnom prípade prekvapený. Za poslednú dobu som mal šťastie na dobre spracované filmy, som zvedavý kedy sa to dojebe (respektíve ktorý film to dojebe) - 75% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama