Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nepravidelná gradácia deja mi niekedy príde ako podvod na diváka. Konkrétne tu som mal totiž po dopozeraní 5-hviezdičkový dojem, no len preto, že na plný počet sa vyšplhalo posledných cca 20 zo 150tich minút filmu! Prvá hodina bola napríklad ledva priemerná. Policajti sa miesto budenia dojmu morálnych autorít chovali ako uvrieskané puberťáčky. Na koniec išlo o silného zástupcu hororového žánru, aj celkom originálne spracovaného, ale za cenu počiatočného rozčarovania. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není od začátku sympatický, ale to se časem zlepší. Ta závěrečná půlhodina byla hodně intenzivní. Divák se nedočká definitivního vysvětlení a do poslední chvíle netuší komu nebo čemu vlastně může věřit. Za podivná úmrtí ve vesnici může být zodpovědný kdokoliv (starý Japonec, šaman, žena v bílém nebo nákaza). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zatím to u mě v Hororovém žánru z Jížní Koreje vede I Saw the Devil, ale i další pěkné kousky, jako třeba Vlak do Pusanu či Případ Kim Bok-Nam. Kvílení je ze všech nejdelší a i bohužel nejnudnější a hlavní postava policajta byla opravdu na facku, občas to byla jedna velká parodie. Krom scény v nemocnici s chlápkem na lůžku, mě nic neoslovilo. Spolu s Pengabdi Setan, veliká zklamání, ač natočeno je to perfektně. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bederní rouška, šikmo střihnutá, skrývá co z nás mnohým nechutná"   Ale doprdelepráce, něco v tom vážně bylo, to jsem cítil! A určitě si to dám někdy znovu, ze zvědavosti a už jen na pohodu. Ne jako ucajdaný, dvouapůlhodinový a málostrašný horor, už jen jako tiše plynoucí řeku exotické nostalgie. Ponořím se až dno, do bahna, do těch cizích ztracených duší. Protože Korea není jen M*A*S*H, se spoustou rozverně lumpačivých a vesele krvácejících opic z pouťové střelnice, pochopil jsem a děkuju! I tady, na jihu, žijou úplně obyčejní domorodci, normální lidi jako my ... z masa a kostí. Včetně chlupů v nose, pupínků na duši a hnusných vyrážek tamtéž. Takže někdy, až bude čas, některý ucouraný a pošmourně propršený podzimní večer si to užiju naplno (ovšem bez rušivé a nenechavé pravé pracky, šmátrající po vypěněné potvůrce - pardon za nefilmovou nehororovou odbočku :-)). Prostě si to jen užiju. Uvařím si mňamku, nějakou specialitku, třeba šikmookou rybu s drsně udušenou, opuchýřovanou zeleninkou a nechám film plynout a sebe zírat... a budu jen uzobávat z talíře. A nechám se překvapit, kdo ví, možná na to příjdu, co v tom bylo. Už teď se těším a krásně se bojím. A o tom to je. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hororově hutnější subžánrová směska než jsem očekával. Nahý stařec s planoucíma červenýma očima mě teď asi bude pár dnů strašit ve snech, za to nedík. Je to možná až příliš přeplácané, motivů a zlých / potenciálně zlých entit je tam tolik, že si po zhlédnutí nejsem úplně jistý ... jestli v tom mám úplně jasno, ale celkový dojem je každopádně velmi pozitivní. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama