Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie je fanoušek heavymetalové hudby, zdrcený podivnou smrtí svého idolu, zpěváka Sammi Curra. Pak získá jednu kopii Gurrova posledního alba a naváže s mrtvým kontakt. Pomocí alba chce však mrtvý zpěvák zničit svět. (Hans.)

Recenze (33)

movie 

všechny recenze uživatele

50% Super námět, ve kterém pubertální truskull metalák najde na nevydané desce svého čerstvě zesnulého metalového idola vzkaz ze záhrobí, při jehož vyslyšení se jeho modla začně zjevovat a vraždit. Bohužel je to všechno až příliš soft a vraždy jsou maximálně nudné (po zásahu "bleskem" po oběti obvykle zůstanou jen kouřící boty). Kdyby se TRICK OR TREAT urval ze řetězu trochu víc, mohla to být naprosto bohovská kultovka. Satanužel. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka. Bohužel právě na něm ve sluchátkách běžel naprosto katastrofální simultánní dabing, takže jsem si film raději užíval v originále - to bylo daleko lepší. Čekal jsem trošku něco jiného, snad víc hororového, na to, že šlo o osmdesátá léta, bylo vše až příliš učesané, bez krve, nechutností, nahoty a strachu... takže vlastně o horor nešlo, byla to vcelku zábavná a dějem nabitá teenagerská komedie s několika hororovými rekvizitami. Dějem, černohumornou atmosférou a postavami včetně vyvrcholení na halloweenské party dost podobné třeba filmu Idle Hands. Hrdina byl tradičně outsiderovský (a vzhledem k jeho účesu není divu, šikanoval bych ho taky), ale netradičně sympatický, jeho láska ucházející kočička a démonický zpěvák, co se vrátil z pekla, vtipně ujetej. A k tomu spousta skvělý muziky (a to ani trochu nejsem rockovej, natož metalovej fanoušek) a pastor Ozzy. Nic převratného, úchvatného ani šokujícího - zkrátka jen zatraceně zábavnej film. To není málo. ()

Reklama

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad skombinovať rockovú hudbu s horrorovým príbehom. Horrorov podobného druhu nie je veľa a tento je z nich možno aj najznámejší. Charlesa Martina Smitha si všetci zapamätajú skôr ako charakterového herca, než ako režiséra, ale táto oddychová tínedžerská snímka isto poteší viacerých uctievačov a pamätníkov 80s kinematografie. Film je síce priemerný, ale podarený rockový soundtrack mu dodáva akúsi šťavu. Plagát na ktorom vedľa seba pózujú Gene Simmons a Ozzy Osbourne je však len reklamným ťahom. Veľa tu toho nezahrali. Gene Simmons sa tu mihne ako rádio DJ a Ozzy Osbourne... Ozzyho úloha je tu síce veľmi malá, avšak jeho party patria k tomu najzábavnejšiemu, čo film ponúka. Ozzy tu totiž stvárnil kňaza (!), ktorý v televízii ostro kritizuje negatívny vplyv rockovej hudby na súdobú mládež. Rozhorčene sa pýta - Čo sa stalo so starými Love songami? - a je vo svojej úlohe veľmi presvedčivý. Nevedieť, že to je starý známy Ozzy... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Milé děti, rocková hudba pochází od ďábla, jak dokládá tento film a tak raději poslouchejte hip-hop, techno a podobné neškodné NEhudby! Ale teď vážně. Jasně, že bych to měl hodit do odpadu, ale copak můžu? To bych popřel, že rock miluji. A tak jednu hvězdu dávám za hudbu a další dvě za Simmonse a hlavně za Ozzyho, kterého jsem skoro nepoznal. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem všema deseti pro podobné počiny, i když tohle je spíš určeno pro příznivce rocku & metalu. Ostatní to asi nerozdýchají. Důraz je spíš kladen na hudenbí složku, je možné, že film sloužil k ještě většímu zpropagování tvrdé muziky. O žádný drsný horror se nejedná, klidně si to dokážu představit v odpoledním vysíláni TV Nova. Na druhou stranu děj není žádná nuda, ale prospěla by kratší stopáž, dejme tomu o 15 minut, protože šedé místa by se určitě našly. Z herců mě totálně dostal Ozzy Osbourne v roli reverenda Aarona Gilstroma. ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně na místech 105 Borden Avenue, 734 Forest Hills Drive, Cape Fear Memorial Bridge, John T. Hoggard High School, Trask Coliseum, New Hanover High School a v EUE/Screen Gems Studios. Natáčelo se od 21. dubna do 6. června 1986. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kdy je Eddieho máma převlečená do halloweenského kostýmu a vyráží s přítelem ven, je vidět v záběru mikrofon. (juta)
  • "Trick or Treat" - čtvrté album heavy metalových Fastway zároveň posloužilo jako soundtrack k filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama