Reklama

Reklama

Hrdina

  • Hongkong Hero (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Remake filmu BOXER FROM SHANTUNG (Ma Yong Zhen; 1972) režiséra Cheha Changa vypráví příběh dvou bratrů (Takeshi Kaneshiro a Wah Yuen), kteří se v Šanghaji seznámí s volnomyšlenkářským mafiánem (Biao Yuen) a stanou se jeho společníky za odměnu, že mu zachránili život. Jenomže tenhle život nebude žádná pohoda, už jeh proto, že ve městě jsou i jiní gansteři a ti si dělají zálusk na jejich území. Stranou nezůstane ani podplacená policie, takže bude zapotřebí všech sil, aby zůstali vůbec naživu. (Morien)

(více)

Recenze (17)

kitano 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal absolutne nahodou, avsak po jeho zhliadnuti som cakal ze na CSFD ho objavim ako uznavanu klasiku.....a tu len par hodnoteni. Predstavte si film, ktory v sebe kombinuje gangsterku, pribeh o priatelstve a pomste, kung-fu ala Yuen Woo-ping, a heroic bloodshed akciu ala John Woo...a presne tak vyzera tento film! A naviac japonsky borec Takeshi "fajcim pretoze to vyzera cool" Kaneshiro v hlavnej ulohe a Yuen Biao s cigarov v ustach a dvoma samopalmi v rukach, rozmetavajuci grazlov na krvave franforce. Zverecna prestrelka z masivnym bodycauntom a litrami krvi je jedna z najlepsich aku som kedy videl. Film, ktory sa u mna radi hned vedla Killera a Hard Boiled. Hell yeah!!! (10/10) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je známý především jako spolurežisér k Transporter sérii, ovšem jeho domácí tvorba se přinejmenším v rámci žánru moc nemění, i když nám muselo být jasné, že Hong-Kongský akční film bude daleko citově vyspělejší a choreograficky natřískanější než nějaký tuctový hollywoodský akčňák. Ostatně tvorba Johna Woo si má s Yueneovou co říct. Je tu příběh o lásce, přátelství a jako zprostředkovatel slouží hlavním postavám pistole, sekyrky, meče a další (choreografie soubojů je zde na špičkové úrovni). Jádro problému však tkví v opravdu ďábelském (a nutno dodat hlavně ze začátku nepřehledném) tempu a tam, kde většina filmu potřebuje sestříhat o dvacet minut, tady by nebylo od věci nějakou tu čtvrthodinku přidat. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že Yuen zkouší v divákovi uměle navodit cítění s hlavními postavami a v některých scénách to je až do očí bijící. Tohle všechno vám může být putna, pokud se chcete nabažit kvalitně provedených bojových scén a masakrů (poslední půlhodina byla neskutečně našlapaná) s bodycountem čítající stovky mrtvých. Přes to všechno mám však pořád radši starého dobrého Tequillu s devítkami a brokovnicí. [Přesná stopáž: 88 min] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka je epicka a teoreticky ponuka mnozstvo dramatickych momentov, ale spracovanie je nevyvazene, lebo az prilis casto a väcsinou v nevhodnych chvilach je film popretkavany totalne infantilnymi komickymi scenami. Kedze nie su tieto dve zlozky v symbioze, ale vzajomne sa biju, tak to vo vysledku degraduje cely film. Je to podobne ak v serialy Krok za krokom, kde sme museli najprv sledovat totalne vaznu poucnu scenu, ktora bola nasledne zhodena tym najpodradnejsim vtipom. A tak sa to deje v tomto filme stale dookola. Pokial sa tesite na bitky, tak si ich vela neuzijete, ale ked uz k nejakej dojde, tak je prvotriedne natocena. Pacili sa mi napriek tomu, ze su evidentne dratovane, ale nastastie dochadza k dostatocnemu mnozstvu kontaktov medzi súpermi. Co sa tyka strihu, tak je dost dynamicky, ale netvrdil by som, ze by bol neprehladny. Naviac je vyustenie bitiek dost krvave, co znova prilis neladi s komedialnymi vsuvkami. Celkovo sa jedna o taky divny mismas stylov, ktory asi sadne málokomu (a asi najmenej sviatocnym divakom azijskych filmov). 6/10. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby, ale hlavne vzhľadom na predošlú Yuenovu filmografiu mi to prošlo až príliš infantilné. Zatiaľ čo kolega Vavča v tom videl Vynikající akční drama a kolega Terva dokonca Velice nádherně propracované akční drama, ja som hodinu a pol sledoval typický ázijský, pojašený akčný film a miestami som len krútil hlavou a smial sa štýlom wtf je zas toto. Akcia ma tiež extra neočarila. Je často až prekvapivo neprehľadná a strihu je tam pomaly toľko ako v dnešných bojovkách. Ako bonbónik, vyobrazenie Šangaja na konci 19. storočia, úplný džouk. Tie samopaly ala 50´s som fakt nepobral. Určite zatiaľ najslabší Yuen a to rátam aj prvého Kuriéra. ()

muti 

všechny recenze uživatele

preco si pozriet film: boj o hodinky, krasna Valerie Chow , tvrdas Takeshi Kaneshiro, vplyv zapadu na stary Shanghai, krvavy boj podsvetia o nadvladu nad mestom, Axe gang, poprava ostrym drotom, bitka s odsekavanim ruk ako v Kill Bill, cinska verzia Happy Birthday to You, boj s horiacimi sekerami, zaverecna prestrelka a bambusove peklo. je tam proste vsetko (Asians), co ale nie kazdemu moze sadnut ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Tam See (Biao Yuen) v tomto filmu zabije 96 protivníků, Ma Wing Jing (Takeshi Kaneshiro) pak 56. (Epistemolog)

Reklama

Reklama