Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film plný nadávek místy dost těžkého kalibru, které ze začátku fungují a lehce šokují, časem ztrácejí razanci a originalitu... Zbytek příběhu mi ale přišel tak trochu jako z Disneyovky - napravení a ponaučení... Takže vlastně nevím, komu je tohle dílo vlastně určeno... Dětem? No nevím, jestli bych tohle pustila třeba dvanáctiletému děcku. Dospělým? OK, párkrát jsem se zasmála, ale že bych byla nějak zvlášť nadšená, to se skutečně říct nedá. Bily Bob je sice fajn, ale to mi nějak nestačí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to je to ale pěkný film. S velmi vřelým lidským poselstvím. Dovedu si ho představit jako decentní info pro mého potomka, že na vánoce kupuje dárky maminka s taťkou, nikoliv Ježura. A už vůbec ne nějaký vyžraný vošoust ze severní točny. Promítal bych povinně harantům chodícím do druhé třídy. Třeba v rámci občanské nauky, nebo vlastivědy.... ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hmm. Na tenhle snímek jsem se docela těšil, nečekal jsem něco převratnýho, jen oddechovku u který musíte mít vypnutej mozek. A moje očekávání se potvrdilo. Film mi spíš přišel jako parodie, u některých scén jsem si fakt připadal trapně a chtěl zalízt pod koberec, ale nakonec jsem se odhodlal dokoukat to do konce. B.B. Thornton je skvělej, Tony Cox, kterýho po Děsnym dojáku nenávidim si trochu zlepšil reputaci a ten tlustej kluk je rulezz. Kdyby film neschazovaly ty trapný scény a některý nucený hlášky, dal bych i víc ale..... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jsou tři dny před Štědrým dnem a já zabaluju zrovna dárky, proč nedělat více věcí najednou, řekla jsem si. Tak jsem si pustila Santu a u toho balila. I napodruhé (poprvé loni o Vánocích) jsem se rozhodně nenudila. Scéna v ringu, (byť její téma s kopnutím mezi nohy je ohrané), byla, jak by řekl Santa fuckin´ hilarious. Hudba mě docela vánočně naladila, jen to finále bylo sladký jak naše vanilkový rohlíčky. P.S. Jo, budík na 11.15 hodin jako Santa... to je moje! Přeju si slona. Růžovýho. -Santa někomu nadělí a někomu nasere. Ok. [Theatrical+Unrated verze] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton jako santusácký Santa je opravdu dokonalý a společné scény s klukem či trpasličím komplicem jsou dokonalé a opatřené skvělými dialogy. Ostatní postavy jsou vedle nich nevýrazné (včetně ségry paní Clausový), ale vzhledem k tomu, že Thornton téměř nesleze z plátna, to ani nevadí. Jeho mluvu titulky sice poněkud umravnily, ale nemusíte umět až tolik anglicky, abyste pochopili, jak vypadá valná část jeho slovní zásoby. Terry Zwigoff natočil po Přízračném světě další velice svérázný snímek a i když konec už tak parádní není, rád si ho dám znova. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)
  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama