Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá tak nějak vidět jenom jednou. Billy Bob Thorton to zahrál v pohodě, ale je to role, kterou hraje poslední dobou stále dokola, takže mě nepřekvapil. Scénář je ovšem opravdu bída a nabídl postupem času trapnou úlitbu, od které chtěl být po celou dobu zproštěn, ale stejně do ní spadl. Zpočátku se nešetří vulgarismy, hrdina chlastá, dokonce se pochčije, je to člověk, který má ty největší nectnosti, ale přesto se za těch 90. minut stihne stát abstinentem a příjemným chlapíkem. Tak buď jedno, nebo druhé. I tak je to postupem času nuda, moc nápadů se nenastřádalo. Jak už jsem psal v úvodu, jednou a dost. Slabota, ale za náznaky "trash" komedie v první polovině, pod 50% nejdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku hodně vulgární groteska, ve které v tandemu Santa se svým trpasličím komplicem o Vánocích vykrádají kasy v obrovských obchodních centrech. Jenže tenhle Santa s ukradeným lupem vydrží sotva rok, je neustále v alkoholním oparu, něco si kdysi odseděl, děti z duše nesnáší a je na chlup podobný skvělému Billymu Bobu Thorntonovi. Nahořklý příběh plný ujetých figurek tomu chtěl, aby se setkal s obézním outsiderem, u kterého na nějaký čas najde útočiště na tuhle sezónní šichtu a už scéna jeho „nastěhování“ („Budu tu teď chvíli přebejvat. Na severním pólu se všechno sere. Paní Santová mě nachytala, jak šukám její sestru. Takže jsem teď bez bejváku!“) mluví za vše!! ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to je to ale pěkný film. S velmi vřelým lidským poselstvím. Dovedu si ho představit jako decentní info pro mého potomka, že na vánoce kupuje dárky maminka s taťkou, nikoliv Ježura. A už vůbec ne nějaký vyžraný vošoust ze severní točny. Promítal bych povinně harantům chodícím do druhé třídy. Třeba v rámci občanské nauky, nebo vlastivědy.... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jsou tři dny před Štědrým dnem a já zabaluju zrovna dárky, proč nedělat více věcí najednou, řekla jsem si. Tak jsem si pustila Santu a u toho balila. I napodruhé (poprvé loni o Vánocích) jsem se rozhodně nenudila. Scéna v ringu, (byť její téma s kopnutím mezi nohy je ohrané), byla, jak by řekl Santa fuckin´ hilarious. Hudba mě docela vánočně naladila, jen to finále bylo sladký jak naše vanilkový rohlíčky. P.S. Jo, budík na 11.15 hodin jako Santa... to je moje! Přeju si slona. Růžovýho. -Santa někomu nadělí a někomu nasere. Ok. [Theatrical+Unrated verze] ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Toto je 1000. film, kterej tady hodnotim a jsem rád, že tohle jubileum nepadlo při hodnocení nějaký sračky. Abych pravdu řek, tak ten název mě trochu odrazoval. Čekal jsem totiž, že to bude nějaká vánoční blbina ve stylu "Rolničky, kam se podíváš", ale nakonec jsem se odhodlal, že se na to podívám. A udělal jsem dobře. Billy Bob Thornton si svou roli zřejmě pořádně užíval a vožralýho Santu, co nemá rád fakany, zahrál naprosto dokonale. Ostatní jsou tam jen tak do počtu, ale to vůbec nevadí. Santa je prostě alfou a omegou celýho filmu. Asi tak do půlky to mělo jasně našlápnuto k pěti hvězdám, ale jak se blížil konec, tak se do filmu začalo pomalu vkrádat nějaký to morální poučení, že každej se může změnit a udělat třeba taky pár dobrejch skutků. Mam pocit, že bez toho se snad už žádnej film neobejde. Někdy bych se pro změnu rád dočkal komedie, kde žádný moralizování nebude... 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Společnosti Universal Pictures a Working Title Films scénář odmítly kvůli tomu, že byl příliš oplzlý, sexistický a protivánoční. Poté se ho ujala společnost Dimension Films. (imro)
  • Když přijde Thurman (Brett Kelly) za Williem (Billy Bob Thornton) s adventním kalendářem a lehne si k němu do postele, Willie má v jednotlivých záběrech střídavě zcela oblečený župan a odhalené rameno. (Patrik256)
  • Režisér Terry Zwigoff čítal scenár k filmu prvýkrát v lietadle. Podľa jeho slov sa tak smial, že sa neskôr pred ostatnými pasažiermi hanbil. (Greenpeacak)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama