Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (429)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lidstvo umírá ve velkém, ale lidskost se zatím drží. Líbilo se mi to moc. Seriál je napsaný, natočený a zahraný tak skvěle, až... Až mi bylo líto, že ve druhé polovině najednou tak spěchal, protože by si zasloužil několik delších epizod nebo jednu dvě navíc, že se vzdal návratů do minulosti a lahůdek typu třetího dílu, že jsme se nedočkali více věcí, které ve hře nebyly, protože ty byly stejně působivé jako ty známé (žirafy!). To je asi vše, co můžu Last of Us vytknout a kvůli čemu jsem původně nechtěl dávat plné hodnocení. Jenomže poslední díl, paradoxně ten nejkratší ze všech, mě k té páté hvězdičce přiměl snadno. Jsem rád, že se seriál tak povedl, že kromě hráčů snadno oslovuje i ty ostatní, a tu cestu s Joelem a Ellie jsem si užil, ačkoliv jsem občas přes slzy špatně viděl na nohy. Určitě si ji rád zopakuji. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál předčil má očekávání. Věděl jsem, že to bude pecka, ale nečekal jsem, že mě to tak strhne. Přesto, že jsem hru nehrál, tak mě hned pilot i přes svou délku hned vtáhl do děje. Ze začátku sledujeme, jak vše šlo do kytek v roce 2003. Poté je skok o 20 let před a my vidíme, co z našeho světa zbylo. Hlavní postava je Joel, který je pašerák a snaží se spolu se svou družkou dostat z Bostonu do Wyomingu za svým bratrem. Před svých odchodem narazí na malou Ellie, kterou má předat jisté skupině za hranicemi města. Vše se ale samozřejmě zkomplikuje. Do děje zasáhnou nakažení a Joelovi nezbyde, než se se s Ellie vydat na cestu sám. Na jejich výpravě narazí na spoustu komplikací a často jim jde o holý život. I když nakonec dorazí, kam chtěli, stejně zjistí, že cíl je stále před nimi. Seriál hezky pracuje s emocemi, což by asi ne každý u zombie seriálu čekal. Určitě má velkou výhodu ve své herní předloze, které se drzí jako klíště. Až na pár výplňkových dílů si seriál drží tempo a všechno hezky šlape. Finále je za námi a my teď už můžeme jen čekat na další sérii. HBO opět boduje a seriál má celkem pěkné intro. "Víš proč jídlo nemůže chodit na procházky? Bojí se, aby nebylo prošlý." :D ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Rozpřažené zeměpisně, tematicky, výpravou - a ve všem dechberoucí. Ať se zkoumají vztahy, ať se tvůrci přikloní k akci, nebo klidně ať se Pedro Pascal jen dramaticky zadívá do dáli. Všechno do sebe zapadá a konečně se tak dokazuje to, co se vědělo už dávno. Že pro dobrou adaptaci hry je potřeba dostatek prostoru, pokud možno v podobě vysokorozpočtového seriálu. Odklon od herního střílení ke "cutscénám" mi přijde jako dar z nebe, protože daleko víc chci zkoumat svět nákazy nebo zákeřnosti lidských povah, než způsoby vypořádání se s vřískajícími nepřáteli, jejichž různé způsoby likvidace již důkladně vytěžili žánrově alespoň trochu spříznění předchůdci z The Walking Dead. V tomhle neveselém světě se i přes sto a jednu překážku skrývá až nevysvětlitelně silný životabudič a takových není nikdy dost. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Scenárista seriálu Černobyl (Craig Mazin) nám opäť servíruje pochmúrne časy. Namotal som sa už úvodnou scénou prvého dielu, kde vedci odprezentovali hlavnú pointu seriálu. Hlavným ťahákom je ústredná dvojica. Bella Ramsey je castingový počin roku. Postave dodala všetko potrebné a ešte niečo naviac. Je statočná, neberie si servítky, drzá ako parková veverička a veľmi osviežujúco narušuje zabehnuté šablóny pubertálnych postáv. Pedro Pascal? Je treba hovoriť, že je to aktuálny kráľ seriálového sveta? Hra o trůny, Narcos, The Mandalorian a teraz The Last of Us. Vzájomná chémia skvelo funguje a ich slovné súperenie má ten správny škádliaci šmrnc. Čo sa týka príbehu, tak ide v podstate o mix všetkých postapokalyptických filmov, ktoré ste kedy videli a mali za príčinu pádu sveta nejaký virus. Ak príde na akciu, tak je viac než vydarená, ale je jej na môj vkus málo a vždy skončí tak nejako useknuto. Moc sa neriešia jej dôsledky. Okolie často krát reaguje dosť pasívne alebo aj vôbec. Dej skočí zasa niekam dopredu a čaká nás nová "misia". Našťastie vizuálna stránka je skvelá, takže si aj samotné putovanie dokážete užiť. Prvá séria nás zoznámila so svetom a vytvorila vzťahy medzi postavami. Zostáva už len dúfať, že  pribudne akcie a do konca dotiahnutých krízových situácií. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"It can't be for nothing..." Prokletí filmových zpracování videoher je zlomeno! Třikrát sláva s pět dní se radujme... A způsobil to HBO a Neil Druckmann, který si pohlídal každou píď světa, který vybudoval on společně s Naughty Dog už před deseti lety. Poslední z nás je fantastická videohra, která mě provází po dvě generace konzolí (o třetí se stále ještě uvažuje...) a její příběh je něco zcela výjimečného. Proto jsem koukal na seriálovou adaptaci velmi přísným okem. Víme, jak třeba dopadlo loni milované Halo. A musím říct, že jsem spokojen. Věřím, že příběh a svět Last of Us je tak strašně skvěle vymyšlený, že si zaslouží, aby si ho užili i nehráči mezi námi. Ta myšlenka, se kterou přišlo Naughty dog je strašně děsivá a zakládá se na reálných faktech. Jejich vize postapo světa je děsivá, krutá, depresivní a nic není černobílé. V tomhle světě už nikdo nemůže být dobrák a všichni se pouze snaží přežít. Ostatně to dělá i Joel (Pedro Pescal), který se snaží najít svého dávno ztraceného bratra. A tak kývne na velmi jednoduchou práci. Jelikož je pašerák, tak se má postarat o náklad, který převeze z bodu A do bodu B. Náklad je Ellie (Bella Ramsey), která je v tomhle světě sama. Jejich komplikovaná cesta skrz Spojené státy je náročná, těžká a plná emocí. Oba totiž už něco v životě ztratili. A jejich pouto se ukáže být silnější než cokoliv jiného. Na seriálu musím nejvíce ocenit lokace a prostředí, protože s tím si tým neskutečně vyhrál. Herecky je Bella skvělá a Pedro k zulíbání. Navíc velmi cením, že si do seriálu našli cestu i "původní" herci z videohry. "Skutečná" Ellie je prostě krásné překvapení. A na konci dokonce se mihne i moje oblíbená Laura Bailey. Hudba je velmi podobná té ze hry - aby taky ne, dělá jí stejný člověk. Za mě je tedy Last of Us velmi podařenou seriálovou adaptací a jsem velmi rád, že umožní dalším lidem prožít příběh Joela a Ellie, tak jako mě před deseti lety a od té doby i několikrát potom. (90 %) ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného herního hitu. Hra vyšla na konzoli PlayStation 3, později byla předělaná i na Next Gen konzoli Playstation 4. Hra získala řadu ocenění, včetně prestižních cen Bafta a Dice pro nejlepší hru roku 2013. Celkově získala přes 200 ocenění, což z ní dělá jednu z nejuznávanějších a nejúspěšnějších her všech dob. (Babba)
  • Herec Gabriel Luna dostal během produkce konzoli Playstation 5, aby si mohl hry „Last of Us“ zahrát a nastudovat postavu Tommyho, kterou ztvárňuje. (Punisher)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama