Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 2

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to jeden díl Krajních mezí nebo podobných seriálů, bylo by to možná zajímavé. Ale jednoduchý nápad roztahaný na hodinu a půl, se začátkem vykradeným z Pandorum? Trocha klaustrofobie, a člověk samozřejmě čeká, oč jde, co jsou, a co nejsou vidiny, a jestli to jsou vidiny - a nakonec dostane tak lacinou a pitomou pointu? Nic navíc? Zdlouhavé záběry, běhání komorami, a nakonec ani není vysvětleno, odkud se ten vzduch přiděluje. Přece by bylo nejjednodušší najít hlavní rezervoár, ne? A jak to, že se ostatní stanoviště hlásila OK, když nebyla? Jestli byla chyba v počítači, jak mohli věřit, že ten systém vydrží celou dobu? A jak začne člověk přemýšlet do hloubky, je mu ten námět a provedení čím dál podezřelejší. Přitom se tam dalo jít dál a vymyslet nějaké další možnosti, zápletky a cesty, nezůstat jen na povrchu. Mantinely k tomu byly, ale nakonec dostaneme jen lacinou a povrchní povídačku. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Po více než dvaceti minutách dialogů se konečně něco začne dít. Divák je pak ujištěn, že v tak důležitém zařízení je hasící přístroj jen na záchodě. Pak se opět kecá, ale u toho oba hrdinové něco hledají. Já jsem tomu už moc pozornost nevěnoval, tak nevím přesně co že to hledali. Bylo mi naprosto jedno, zda to najdou, nebo se půjdou oba oběsit. Měli to udělat, a byl by klid, a ne hodina a půl v loji. ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je dost rozporuplné. Film v první půlce totálně o ničem a já si stihla v kuchyni pozametat, umýt nádobí a poskládat prádlo. V druhé půlce napětí trošku stouplo, ale stejně jsem se neubránila dojmu, že si tenhle film chce hrát na něco čím není. A rozhodně není skvělým postapo filmem. Na druhou stranu nebýt Reeduse, vypnu to už po té první půlce. On dodal tomu filmu aspoň trošku šťávy, ačkoliv hraje podobnýho "týpka" jako ve Walking Dead. Ve finále si on dokázal udržet můj zájem a já chtěla vědět jak to s ním vlastně dopadne. Dopadlo to jak to dopadlo, ale nakonec to vidím na tři hvězdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trochu podhodnocený komorní nízkorozpočtový postapo film. Norman Reedus má naprosto identickou vizáž jako ve Walking Dead, takže jsem co chvíli čekal, odkud vyleze první zombie, překvapivě se ale děj ubíral úplně jiným směrem. Film měl pomalý rozjezd, po zdlouhavém a trochu nudném začátku se však dostavilo i několik důvodů, proč se na Povětří (do)dívat. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hrůza děs...Byla jsem jediná, která si všimla, že čas, který tam utíkal na těch starých socialistických hodinách utíkal tak 3krát pomaleji? A ještě ke všemu jedny ukazovali 6minut a druhé v jiné místnosti 13? :D :D Že by každá místnost měla jiné časové pásmo? :D :D Brutální předvídatelná nuda a bylo to fakt neskutečně otravné, bez šťávy i vzduchu :D :D A ať by chcípli všichni - bylo by mi to naprosto fuk :D :D Hlavní hrdina Fešák, kterému bych asi udělala po chvilce culík na hlavě a Djimonovi bych sehnala prášky na jeho halucinace :D :D A ten závěr? Víc cukru tam nasypat sice šlo, ale i tak to bylo tak úděsné, že z toho bolely zuby.... :D :D ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama