Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Komedie s Vetchým? Na tom se přeci nedá nic zkazit ne? Podobné řečnické otázky jsem si pokládal před projekcí a bezprostředně po ní jsem s těmito otázkami zpětně souhlasil. Je vskutku pravdou, že kdyby hlavní postavu ztvárnil někdo jiný, než Vetchý, výsledek by na oko nevypadal daleko tak dobře a hlavně zdaleka ne tak humorně. Je to jakási mozaika vícero příběhů, odehrávající se v jedné rodině, které se samozřejmě na konci vyžehlí jako v americkém mainstreamu. Americké špionážní vsuvky mě též pobavily. Příjemná oddechová komedie z Čech. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snaha o akúsi vtipnú premysu sa nekoná. Krásne dievčatá, sympatický Vetchý, ale tak do**baný scenár až z toho jednému zostáva rozum stáť. Takže na toto sa dávajú peniaze? Počitačové efekty vo vzťahovej komédií použité tak ako boli tu, my príde ako zlý vtip. V zásade nenudilo, ale takto si českú komédiu absolútne nepredstavujem. A hoci má Kristína pekný úsmev, spieva príšerne. Dosť veľké sklamanie, na to ako som sa na to tešil. Akákoľvek Janáková komédia je oproti tomuto klenot. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezradně jsem zíral. Strachy jsem se krčil k přítelkyni a s hrůzou se ptal jestli je život opravdu takový. Jestli nedává smysl a lidé, kteří jím procházejí postrádají zdravý rozum, chovají se nelogicky, ostatní podvádí a členové rodiny jsou na sebe navzájem jako zrezlá břitva. Komedii si představuju jinak, tohle byl spíš horor. Nemám tyhle filmy rád a Frank je zatím nejhorší role Ondry Vetchého. Smál jsem se jen sprostému papouškovi. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle... bylo to vtipnější než jsem čekal. Duo Vetchý-Stašová (i ostatní postavy) bylo radost sledovat. Není to sice na vytepání do kamene mezi legendární komedie, ale za pohodově příjemných devadesát minut je to s přimhouřením očka na 4*. 70% (viděl jsem: 3x) edit 2023: Tak se na film dívám a je mi hned jasné, že už jsem to viděl... a jdu napsat komentář-recenzi. Ha, i po letech bych napsal snad doslova totéž a znovu s klidným svědomím dal i tu čtvrtou hvězdu :-) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Proč české filmy čím dál tím víc začleňují do svého příběhu nevěru dlouholetého manželství, jak kdyby to byla naprosto obvyklá věc? Myslím, že je pak složité ocenit film s přídomkem komedie, kdyby divák sám něco podobného prožíval. Postupně jsme se tak šli od klasické a hezké komedie k romantickým komediím, až jsme se dnes dostali ke smutným komediím. Sice jsem se párkrát zasmál a byly tam i hezké momenty, ale celkový dojem kazí právě životní problémy, které v komedii nemají co dělat. Nechápu, proč se točí filmy, kde se proti sobě bijí dva opačné póly. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama