Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ RÁD, ŽE MÁŠ DĚTI. CO JÁ BYCH ZA TO DAL“…“TO SI PRÁVĚ JENOM MYSLÍŠ, PROTOŽE ŽÁDNÝ NEMÁŠ“… /// Po čase se zase povedlo vecpat do českýho filmu ftip. Peripetie jedný rodiny, která je kapku nenormální jsou navíc i pravdivý. Kdyby to tak nerušily ty fantasijní kraviny… nemohl jsem si na ně zvyknout. Tyhle „crazy“ kousky budou zřejmě určeny mladšímu publiku, aby vykompenzovaly příběh, kterej bych řekl, je spíš pro ty starší. Je vo životě, kterej dokáže bejt pěkně složitej (i bez tří dcer). Milan Cieslar potvrdil, že nemusí točit jen historický drámy, ale že mu ftipnej žánr sluší. A úplně nejvíc mě baví, že už i v českejch luzích a hájích se o vztazích umí vyprávět jinak. 3a½, ale jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět první film s Blankou. 2.) Můj nejlepší táta (a fotbalista) je Ondřej Vetchý. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně. Celá rodinka byla slušně pošahaná, ale takovým tím dobrým způsobem (když se na to jen díváte, a nejste toho součástí). Tvůrci se lehce naváželi do častých předsudků v české společnosti. A bylo to zábavné, ne trapné. Jediné, co mě moc nebavilo, bylo Františkovo snění. To bych zkrátila nebo možná klidně úplně vyškrtla (nepovedené honičky v autě jsou nuda). Ale jinak dobrý, fakt jo. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za člověka, který odepíše každý český film a který k nim přistupuje automaticky s odstupem. Naopak si myslím, že spousta českých komedií se dost podceňuje a zbytečně se v nich pitvá. Život je život však není takový film, považuji ho poměrně za tragický, podle mě si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Že je to totálně o ničem a s nulovým přesahem by mi ani tak nevadilo, ale že je to prakticky od začátku do konce naprosto nevtipné, to už jo. Celé je to prostě odnikud nikam a snové scény raději nekomentuji, nápad sice dobrý, ale výsledek silně nepovedený. Pochválil bych možná herecké výkony, ale s takhle děsným scénářem a režií vlastně ani jinak výborný Vetchý a Stašová nijak nezáří... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Karbonizujte centrum neřesti." To bych patrně nedokázal ani po třech Viagrách, ale agent poručík Frank, majitel nezničitelných mozkových závitů, s tím neměl nejmenší problém. A mně se ta snová kravina prostě celkem líbila, i když honění Sperminátora zase až tak moc zábavné nebylo, S těmi rodinnými vztahy to bylo o něco horší, protože při nich někdo (asi Vatikán?) ukradl humor. Nicméně bych neměl zapomenout na to, že mladá nadějná strážmistr Lucia Martinez zákeřně zaútočila na mé nejnižší pudy a přiznat se, že se jednalo o útok úspěšný. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Co to tady dělám??? Mačkám čtyři hvězdičky, jsem se už snad totálně zbláznila? No, ale průměr tři to není, dvě jsou málo, tak je pak jasné, že čtyři. Jsem zapnula TV a tam nějaká neplánovaná "píp..." A já se celkem slušně zadívala. Celkem psycho, ale bavilo mě to... i s těma snovýma rovinama. Trochu bizarre, ale to mám ráda. Ke konci mě už snový i nesnový pozice zase až tak nebavily, happy-end, ale i to je možná život. Pro mne osobně celkem povedené české dílko a zcela nečekaně. Tak díky, bylo to milé a nečekané překvapení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama