Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově nadělalo menší neplechu, než poslední Kniha džunglí. Obecně si stejně myslím že verze z roku 1967 je asi nejlepší. Animace byla vybrána zajímavě, já osobně bych volil jinou. Byť cílovým divákem je dítě, tak druhá půlka mi tak nepřišla. A opět otázka, na kolik by pohádka měla být realistická nebo pohádkou. Podle mě moc realistická pohádka už není pohádka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, co tohle mělo být jako, příběh je vcelku dobře provedený a snaží se i trochu ukázat dramatický okamžik, ale příroda je místy krásna místy nepovedená. Ale to nejhorší jsou zvířata, koho tohle napadlo, medvěd vypadá jako ožralec, hrozný, anakonda prošla botoxem, další katastrofa a čokly s křížily snad s krysami. Tohle se nepovedlo vůbec to nedomyslely, s tygra nešel vůbec strach spíše byl špatný a to hodně, je to škoda tenhle film mohl být na vysoké úrovni, pár světlých scének zachránilo film před nižším hodnocením. kdyby zvířata a místy příroda nebyly pokažené byla by to pecka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Temnější vize literární klasiky. Rudyard Kipling by z ní měl radost. Výrazně totiž nenabourává ducha knihy. Přičmoudlého polonahého chlapečka už jsme viděli nejednou běhat džunglí, a jistě ještě v budoucnu uvidíme. Tentokrát si vzal vděčnou klasiku režijně na paškál Andy Serkis, který kolaboraci s Netflixem dotáhl v mnoha směrech do přívětivého vyvrcholení. Mowgli je příslušně kvalitně obsazen talentovaným Rohanem Chandem, který mnohdy překonává nástrahy džungle sympaticky šibalsky. Umí si získat publikum. O něco horší je to se CGI faunou. Ta občas vykazuje rušivé výpadky stran animace, která je na film, který není určen pro kina, více než solidní, i tak nelze přehlédnout její zjevné nedostatky. Tygr Šérchán je odpudivá šelma, u něj má animace největší nekvalitní výkyvy, ty se ale nevyhýbají žádnému zvířeti. Nemíním práci trikových specialistů jen hanit, interakce s Mowglim je naprosto vyhovující, mnohdy téměř vynikající, a je fér přiznat, že jakmile přijde fáze, kdy triková fauna se na chvíli odporoučí ze scény, jedná se o úsek, kdy Mowgli zavítá do vesnice mezi lidi, respektive je chycen a uvězněn, nebylo příliš co sledovat. V džungli má film švih a dynamiku, nemalý prostor je dán i emocím a několika vypjatým situacím, ze kterých by dětští diváci nemuseli mít klidné spaní. Nekomfortním a nevyrovnaným shledávám až závěrečný úsek odehrávající se ve vesnici. Najednou vymizel náboj, přestalo to mít šťávu i napětí opadlo. Prostě téměř rutinní dojezd. Film si našlápl k absolutním výšinám, stačí si přečíst dabéry zvířat, kteří čítají jména Christian Bale, Cate Blanchett nebo Benedict Cumberbatch. Nemá příliš cenu tuhle verzi porovnávat s jejími předchůdci, našla se dokonce nechvalně známá verze, která rezignovala na mluvící zvířata, Stephen Sommers by mohl vyprávět. Tak takovými prohřešky tahle rozhodně nedisponuje. Vizuálně hraje všemi barvami, technicky mírně kolísá v CGI a potkává se s duchem autora předlohy, což je poměrně cenné pro znalce knihy. Takže na startovní čáře s profáklými zvířecími hrdiny a jedním lidským mládětem by měl být ten divák, co očekává dobrodružnou zábavu, která i po x-tém zpracování může přinést ještě nějakou tu novotu a příměs temného závanu. 8/10 ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Méně písničková verze slavného příběhu, je naprosto zbytečným filmem, který v jádru není vůbec špatný, ale bohužel ve všem horší než snímek z roku 2016. Film rozhodně není pro celou rodinu, né snad, že by byl příliš brutální, ale spíše pro mladší díváky bude absolutně nezáživný. Ve výsledku sledování filmu nelituji, ale po druhé jsi jej zcela jistě nepustím. Možná, když bych přivřel oči nad velice uspěchaným finále, by si film zasloužil i ty 3*. Já však jednu hvězdu strhávám za naprostou zbytečnost celého snímku, který přišel dva roky po výborném filmovém zpracování Knihy džunglí a jeden rok před jejím pokračováním, a i přes tento fakt se jedná o naprosto průměrný film, který vůbec ničím nevyniká a ničím nepřispívá, ba naopak je ve všem horší. 2* 47% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Snaha o temnější příběh a vizuál, které dopadá nemastně a neslaně. V mnohém kopíruje Favreau, jenže se jí mnohem hůře podařily vizuální efekty i herecké výkony. (Až na Blanchett, která Johansson strká do kapsy.) Ten příběh je odvážný, ale vlastně dost nepovedený, protože stejně jako nefungoval nový Tarzan, nefunguje nový Mauglí mimo svůj pohádkový svět. Přesun do reality prostě není vždy dobrý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)
  • Stejně jako ve verzi z roku 2016 Kniha džunglí, ani zde opice a sloni vůbec nemluví. V knize však mluvili oba druhy zvířat. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama