Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

silentname 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát to ešte tento rok poviem? Už sa začínam cítiť, ako keby som bol obohraná platňa. No musí to byť. "Mowgli: Legend Of The Jungle" je pre mňa veľkým sklamaním. Keď Netflix na december promoval temnejšiu a drsnejšiu podobu "Jungle Book" tak som bol úprimne zvedavý, čo tento film prinesie. A potenciál tam rozhodne bol. Myslím si, že mal veľmi dobre zvolených ľudí do jednotlivých postáv, pôsobil celkom zaujímavo a Mowgli si v tejto adaptácii skutočne prejde ťažkými a silnými skúškami. A ja sa priznám, že som Disney fanúšik a mám rád ich filmy. No bol som otvorený aj niečomu novému. No pravda je taká, že viac odporúčam vidieť "Jungle Book" z roku 2016. Pre mňa je tento film ohromne nudný. Nedokázal som sa na to sústrediť, postavy mi neprišli veľmi zaujímavé, Baloo je pre mňa maximálne nevyužitý, nerozumiem prečo opice pomáhajú Sher Khanovi, nerozumiem, prečo musí byť film ešte aj tak neskutočne temne natočený. Bagheera je podľa mňa celkom dobrou postavou a asi sa tu aj najviac ukáže. A rovnako sa mi aj páči Akela. Lenže dokopy čo sú ich postavy zač sú zmesy monológov, ktoré ma za chvíľku nudili. Film má aj nejakú akciu, nebojí sa ukázať nejakú tú krv, no nemám pocit, že by nejako silne zapôsobil na moje city. A to je pre mňa jeho najslabšou stránkou. Samozrejme musíme prejsť dávkou klišé a scénok, ktoré sme videli miliónkrát a samozrejme vieme ako to nakoniec dopadne. A potom je tu časť, kde frustrovaný Mowgli bude kričať na svojho najlepšieho kamaráta a samozrejme to pôsobí presne tak ako v každom filme. Proste tento film je napísaný podľa šablón. Dokázal by som odpustiť, že efekty nie sú prvotriedne (koniec koncov film nemá budget aký môže dať dokopy Disney), no nedokážem tolerovať, že ma film neskutočne nudil a chcel som aby skončil minimálne polhodinu pred svojim záverom. Ako bolo povedané niektorými kritikmi, je to vizuálne dobre spracované a je to temnejšie napísané, no film akosi stratil svoje srdce v tomto scenári. A presne to isté som po dopozeraní cítil aj ja. Niečo tam silne chýbalo. Takže osobne neodporúčam. Ale ako vidím, bude to opäť veľmi polarizujúci film. Ale o to je to zaujímavejšie. Hodnotenie: C- ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, pozor! Jak mohl tenhle skvost po uvedení v polovině prosince začínat zde na databázi s hanebnými 57%? Já sám jsem k němu byl skeptický od chvíle, kdy jsem měl za sebou Disneyho verzi z roku 2016 a čerstvě vyšla do světa zpráva, že debutující Andy Serkis hodlá pohádkovou klasiku oživit po tak krátké odmlce znovu. Skepse se stupňovala s příchozími problémy, které Mauglího nakonec vyhnaly z kin a skončil pod křídly Netflixu. Díky Bohu za to! Sice bych si tohle vizuální porno rád dopřál ještě na ostřejší platformě, nejsem si ale jistý, zda bych se do kina dostal a zásluhou dnešních streamovacích služeb můžu jejich tvorbu sledovat v pohodlí domova okamžitě po vydání. Přál bych si, aby se tohle nevšední pojetí příběhu, který byl doposud především pro dětské oči, vyšplhalo v hodnocení ještě výše, přece nemůžu být sám, koho si tak získalo a nemůžete mi z něho udělat prosté guilty pleasure. Vždyť tahle mírně drsnější variace musí každému dospělému člověku sednout o chlup více než ta předloňská. Já jsem se vyloženě snažil hledat chybičky, na které si ostatní snaží stěžovat. Nepovedlo se, protože Mauglí se panu Serkisovi povedl na výbornou. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tahle netflixovská verze Knihy džunglí není lepší, než disneyovská Kniha džunglí z roku 2016, ale je téměř skoro stejně dobrá. Ovšem v několika ohledech přece jen lepší je. Je věrnější předloze, je hezčí a má lepší děj. O něco slabší už to je po CGI stránce, ale zrežíroval si to Andy Serkis bezvadně. Je fakt škoda, že se to nepodívalo do kin, ale tam by to těžce neuspělo (fakt bohužel), takže pro ten film je jen dobře, že skončil na Netflixu. Jestli se k němu ještě někdy vrátím? Inu, nevím. Možná jo. Možná jo. Líbilo se a doporučuju. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

To mohlo byť tak strašne super. Ale nebolo. Serkis sa precenil a svojmu ambicióznemu konceptu nedokázal dať ten adekvátny vizuál, švih ani hĺbku. A pritom to tam pod povrchom všetko bublá. Disneyho verzia vyhráva na plnej čiare aj napriek tomu, že bola detskejšia a povrchnejšia. Mowgli má v sebe elementy, ktoré rozhodne stoja za to (temnejšie ladenie, dobrý príbeh alebo výkony dabingových hercov), ale výsledkom je zabudnuteľný projekt s hromadou problémov. Škoda. 6/10 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Mám rád Knihu džunglí od Disney Doteraz úplne nechápem, prečo sa Andy Serkis rozhodol natočiť svoju verziu tohto notoricky známeho príbehu. Pravdepodobne chcel svetu ukázať svoju temnejšiu a surovejšiu víziu. A po zhliadnutí Mowgliho musím uznať, že ak bolo toto jeho hlavným motívom, podarilo sa mu to. Mowgli ukazuje džungľu oveľa realistickejšie a špinavšie. Je tu cítiť, že na každom rohu ide o život a rozprávkový faktor úplne absentuje. Postavy krvácajú, nespievajú a riadia sa zákonmi džungle. Myslím, že Batman by tam zapasoval geniálne. Hlasový kasting je skvelý, či už Cate Blanchett ako Kaa, alebo Smaug ako Shere Khan. Celkový dojem je teda veľmi dobrý a oceňujem aj záverečnú eko myšlienku. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Andy Serkis o filmu prohlásil: „Chtěl jsem natočit emocionální verzi příběhu, který už byl vyprávěný mnohokrát. Chtěl jsem se zaměřit na to, jaké to je, být outsider. Být zapuzený, být někdo jiný. Je to nesmírně současné téma, které si zaslouží bližší prozkoumání.“ [Zdroj: fandimefilmu.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama