Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (369)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to vůbec nebylo špatný. Já sice knihy Viewegha nečtu, ale mám ráda filmy natočené podle nich. Čekala jsem sice komedii, ale tady se jednalo spíše o to drama. Příběh mě ale zaujal. Jediný problém bylo ale herecké obsazení. Buď mi tam neseděli herci do určitých postav a nebo tam prostě byli (ne)herci, kteří neumí hrát. Když vezmu první případ. Trio Sokol, Suchánek a Genzer mám ráda. Sice nemusím Partičku, ale je můžu. Ale sem se prostě nehodili. Jako hodit je celkem do vážných postav jen proto, že sem tam zavtipkují, to prostě není dobrý nápad. A ten druhý případ....Krainová neumí hrát, sice je to krásná baba, ale neumí. A myslím si, že u nás máme celkem dost pěkných hereček, které by tu roli zastali líp. Nemluvě o herečce, která ve filmu ztvárnila její dceru. A do třetice Vaculík. Ten sice dříve stál za hřích...ale tady byla část, kde měl hrát své mladší já, jenže tam mu to vůbec neslušelo, naopak vypadal jako mrtvola. A poslední věc, co mi vadila a tuhle část nejspíš pochopí jen ten, kdo film viděl. Nechtělo se jim nejspíš do důležitých částí filmů strkat mladší verze postav, a proto ukázali např. Babčákovou a její svatbu nebo Krainovou a její porod, což se vůbec nehodilo, protože to nejspíš proběhlo v době, kdy jim bylo něco přes dvacet a holky, na to opravdu nevypadáte. Ale i přes všechny tyhle moje výtky jsem dala 4 hvězdy, protože příběh prostě zaujal a všechno tohle se dalo celkem snést. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

"Kokota už kupovat nemusíme, toho už máme." Bohužel je tohle jedna ze dvou vtipných hlášek z filmu, kterej je protknutej hudbou České Filharmonie a není naprosto o ničem. Nikolaev se očividně vyžívá v rádoby dramatických scénách, který ale vesměs vyšumí úplně do prázdna. Hudební podkres by se hodil snad jen do opravdovýho dramatu, kde minimálně půlka rodiny bude na něco ošklivýho umírat a prosím už neobsazujte nikdy nikdo Simonu Krainovou. Tahle máňa je naprosto tragická. Za celkem dva vtipný momenty-dvě hvězdy. 30% ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Kapka vtipu tam je, jinak moc nechapu ten zbytecny nadech dramatu, ktery nakonec stejne k nicemu nevedl. Dalsi z rady tech filmu, ktere jsou o nicem, nic neresi a brzy se na nej zapomene. Sokol je solidni herec, ale ta rada beckovych filmu, ve kterych ucinkuje je neprehlednutelna. Alespon na Krainovou, potazmo na Bartosovou je radost se divat... ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně blbej a zbytečnej film, kterej vlastně ani nevím, o čem měl pořádně být, a proč jsem se na to vlastně díval a nešel radši vynést koš, umýt záchod nebo darovat krev. Nějaká "třída" se sejde 25 let po maturitě, přijdou tam všichni včetně učitele, kterej byl 25 let zavřenej a zmraženej ve Vaultu 111, a povídají o píčovinách. Pak hrajou vybíjenou a pak si povídají a pak zapalujou brněnskou mešitu a já nevim co všechno.. To je prokládaný flashbackama ze školních dní, občas i z jiný doby. Nevím, kolik si s tím tvůrci dali práce, ale v podstatě doteď nevím, kterej z těch mladejch debilů měl koho představovat - výjimkou byla dvojnice Babčákový a Krainový. Pořád se tam probírá to, jak mladá Babčáková-Hujerová a její kámoška Větvičková (bachyně) zažívají peklo, protože jim všichni ubližují kvůli vzhledu. Pokud se to někde někomu ve skutečnosti děje, je mi ho líto, ale my jsme v naší třídě takhle otevřeně "ošklivky" nešikanovali, takže zřejmě dobrej oddíl. Mladá Babčáková si celou dobu vymýšlí milence a příběhy, aby ukázala, že není hnusná a že se má dobře a celou dobu mě to hrozně nebavilo. Voice-over Babčákový při osamocených scénách mi vadil taky, ale to asi hlavně proto, že Babčákovou prostě nesnáším. Trio Genzer+Sokol+Sucháček čas od času vypustilo nějaký rozum nebo vtip, ale ani jednou jsem se nezasmál. Třeba scéna, kdy je Genzer údajně úplně ožralej a odrodí Krainovou, tak se ho sestřička ptá "doktore, co je vám?" .. jelikož se motal atd, tak přece chlast musel bejt cítit, obzvlášť, když tam tak mohutně odfukoval jako že mu je blbě. A teď hamletovská otázka - mělo to být vtipný nebo ne? Nevím. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná. Už dlouho jsem neviděl film, který by mě štval tolika věcmi. Chudák Nikolaev, jediné herce co dostal jsou Babčáková s Vaculíkem, jinak v lepšim připadě neherci v horším modelky (Krainová nemá soudnost) ukazují, co je podstatou téhle povrchní a slaboduché zabavy:tržby! Film tak prázdný a o ničem, přesně jako komercí prochcaná tvorba Viewegha. I ten nejslabší díl Partičky je vtipnější. Perla roku v podaňí missky Bartošové:,, Ty vůbec nevíš, jak to má krásná holka těžký``, no to di do prdele :-D! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Londýnskou předpremiéru navštívil také Woody Harrelson. Ačkoliv snímek nijak nekomentoval, byl patrně s filmem spokojen, protože po jeho skončení zůstal na besedu. Americký herec se na promítání objevil díky producentovi snímku Rudolfu Biermannovi, se kterým se zná od své návštěvy festivalu v Karlových Varech. (Zdroj: novinky.cz) (oje)
  • „Snažil jsem se tu postavu ztvárnit tak, že je to vzteklý, sarkastický, štiplavý člověk, ale už si na tohle vybíjení emocí vlastně zbyl jenom sám. Začíná se obracet dovnitř a dospívá k tomu, že chyba asi není jenom kolem něj,“ charakterizoval svoji filmovou postavu Ondřej Sokol. (SONY_)

Reklama

Reklama