Reklama

Reklama

Píseň moře

  • Irsko Song of the Sea (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha. Po vysoce ceněné animované pohádce Brendan a tajemství Kellsu (nominace na Oscara) přichází irský režisér Tomm Moore s dalším kouzelným příběhem v celovečerním filmu. Nádherně animovaný svět keltských mýtů a nadějeplné vyprávění o síle rodičovské a sourozenecké lásky vynesly mladému režisérovi nejen srovnání s největšími mistry animovaného filmu, ale také už druhou nominaci na Oscara. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (367)

novoten 

všechny recenze uživatele

Evropská Cesta do fantazie, kterou Tomm Moore obdařil svým typickým mysteriózním závojem a zlehka sílícím duchem dobrodružství. Keltské legendy totiž svou neotřelostí dokonale fascinují a není ani potřeba, aby se chodilo za zmateným vousáčem nebo bojovalo se sovami. Stačí jen pohled skupinky tuleňů a je jasno, že tady začíná něco velkého. Benovo putování za záchranou bájných bytostí i za vlastní dospělostí je nenápadným, ale o to působivějším kouzlem. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Volně plynoucí emoce, brilantní vypravěčská i animátorská schopnost a oživení keltských mýtů mě opět srazily na kolena.. Po už prožité zkušenosti s Tommem Moorem, a jeho Brendanem a tajemstvím Kellsu, jsem se dlouho dopředu neskutečně těšil na další počin. Ale zároveň jsem nějakou dobu zhlédnutí odkládal, protože jsem tušil, že asi zase dlouho nic tak pěkného neuvidím.. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizuál sa tu spája s pekným príbehom a spolu to pekne ladí a brnká na emócie. Štýl Tomma Moora je veľmi jedinečný a dokáže diváka vtiahnuť. Páčilo sa mi to po viacerých stránkach, ale ešte mi niečo málo chýbalo, aby som z toho mal plnohodnotný zážitok. Do budúcna budem ale určite vyhliadať nové projekty tohto režiséra. 8/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přirovnávat tento film k Mijazakiho Cestě do fantazie je už hodně ohrané, ale člověk se tomu stejně nemůže ubránit, protože se to prostě přímo nabízí. Nic to nemění na tom, že si tento film jde podle mě svou cestou, a hledat zde nějaké "zkopírované nápady" by mi přišlo hodně nepatřičné. Už proto, že vstup tohoto filmu do české distribuce považuji osobně za jednu z hlavních filmových událostí tohoto roku a mistrovský tah od Aerofilms - v případě tohoto filmu skutečně projevili mimořádně šťastnou ruku při výběru a já jsem jim za to vděčný. Film je to neuvěřitelně roztomilý (v tom dobrém slova smyslu), podmanivý a vyloženě okouzlující - ta překrásná animace si prostě musí každého získat a bezmezně ho očarovat. Samotný příběh mi sice přišel maloučko slabší, ale za sebe tomuto nádhernému filmu nemůžu dát jiné než maximální hodnocení, protože to je film přetékající citem a úchvatnou atmosférou světa, do kterého by se chtěl člověk stále vracet. Výjimečný filmový zážitek a hluboké dojetí - po doběhnutí závěrečných titulků se vůbec nechce vracet do reality. Kdo stále neviděl a má rád kvalitní animáky, doporučuji všemi deseti. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherně pohádkově stylizované obrázky a animace, podobně jako u The Secret of Kells. Ale zdání může klamat, nejde totiž ani tak o pohádku, jako animačně zpracovanou adaptaci nějaké další keltské legendy a mýtu, kterou bych možná ne tak zcela doporučil dětskému očíčku bez toho, aby mu rodiče vysvětlil, že není dobrý nápad sebrat máme kožich ze skříně a jít se utopit do rybníka, protože se žabičkou ani rybičkou pod vodou v kožichu fakt nestane, nebo že skákat do studně taky dokáže zkazit den :) I tak to má oddechovou atmosféru s moc hezkým zpracováním a vkusně sedící hudbou. Svým způsobem mi to celkovým vyzněním připomínalo Koralínu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Cù se doslovně ze skotské gaelštiny přeloží jako "pes". Může se také přeložit více specificky jako plemeno bobtail (staroanglický ovčák). (KidWithGun)
  • Ve filmu lze několikrát spatřit pro Irsko ikonickou hurlingovou pálku, například v Benově pokoji nebo v úkrytu Luga a jeho kapely. Hurling je irský národní sport. (Wolffram)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama