Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu bomba...nepamatuju se, kdy naposled mě takhle pobavil film, ve kterým se to hemží samíma dětma :-) francouzská klasika s dějem, kterému jsem popravdě moc nadějí nedával, ale pak musel uznat, že to ty caparti i s výborným režisérem zvládli neskutečně dobře. Většina scén (impotent, kalvádos......) je bezkonkurenční a pokud byste nevěděli odkud pochází slavná věta "KDYBY SEM TO BYL VĚDĚL, TAK BYSEM SEM NECHODIL", tak ted už vám bude všechno jasný :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Kdybysem to byl viděl, tak bysem se na remake nikdy nedíval".. Wau a ještě jednou wau, mám skoro chuť dát si tuhle klasiku do TOP 10. Smál jsem se od prvních záběrů a rozzářený jsem zůstal až do toho posledního, klukovina jak má být a jsem rád, že patřím do generace, která měla dětství ne nepodobné Valreňákům a Lovreňákům. Dnes se bohužel nestříhají knoflíky a tkaničky, ale sbírají bonusy a překračují levely...nu jiná doba, ale tak třeba jednou ty internety někdo vypne. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Knoflíkovou válku jsem někdy na hranici puberty četl, jenže tenkrát mi přišla strašně impertinentní. Přitom z dnešního pohledu na ni trochu nahlížím jako na francouzské pojetí Rychlých šípů. Samozřejmě pouze ve smyslu klukovského dobrodružství. Dvě party se rvou jako koně a nic si nedarují. Paradoxně jsou schopni bitvu zastavit kvůli zraněnému králíkovi. Tenkrát prostě byla jiná doba a to, co si užívali Lovreňáci a Velraňáci by dnes už z mnoha důvodů nebylo možné. Jenže tenkrát nebyly mobily a počítače. Zajímavé též je, jak si na své bitky příležitostně zavzpomínají i dospělí, takže rivalita se zřejmě předávala po generacích. Přitom nahlížíme do světa dětí a dospívajících, kterému dospělí nerozumí a jako by ani nechtěli, ačkoli sami prožívali něco podobného. Jako by svým věkem ztratili paměť a nerozpomenuli se na své dětské zkušenosti a zážitky. Rozhodně lze ocenit klukovské herce, kteří působili naprosto přirozeně. Mimochodem, pro Tsillu Chelton, Christophe Bourseillera a Martina Lartigua se jednalo o debut na filmovém plátně. Naopak Michèle Méritz tímto svou hereckou kariéru zakončila. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kultovní film pro generaci mých rodičů, ovšem já jsem ho shlédla až jako dospělá, navíc jsem předtím v dobách dospívání viděla verzi z roku 1994, která je mi tím pádem přece jen bližší. ČB snímek a jeho pojetí mi zavánělo jakousi naivitou, přehráváním, prostě mě neoslovil tolik, jak jsem čekala po nadšených ódách svojí mamky (která samozřejmě kritizovala remake: "Takhle to přece vůbec nebylo!":-)). 65% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval věděl, jaká sračka to je, tak bych na to nekoukal. A to myslím zcela vážně. Koukali jsme na to ve škole. Naše drahá profesorka z toho byla celá unešená, a já jen tiše trpěl a doufal, že už bude konec. Bylo mi na tom protivný úplně všecko, od toho že je to černobílý po trapný příběh. Vůbec mě to neoslovilo, a po shlédnutí tohohle paskvilu jsem rád, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a né na podobný slaboduchý sračky. Jedna hvězdička za pěkný konec, bylo to moc pěkné zadostiučinění. I když předcházejících 90 minut hnoje to nahradit nedokázalo. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)
  • Film měl problém ve Spojených státech kvůli nahým scénám, které šokovaly americkou Ligu ctnosti. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama