Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tož to byl úlet toto. Přesně takhle vypadal každej pátek u nás na privátu, když jsme se před odjezdem domů chtěli najíst. Otevřeli jsme lednici, naházeli všechny zbytky na pánev, zalili to kečupem a odměřili deset minut na mírným ohni. Vaření byla komédie, konzumace horor a cesta domů napínavá. Prase aby se v tom vyznalo, nikdy jsme se pořádně nenajedli, ale příště to vždycky udělali zase tak. Prostě celej Krampus. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Bad Santa v akci... Krampus je zkrátka slušná hororová komedie a několik scén je nezapomenutelných (kdykoliv se objeví perníčci, babička versus Krampus, starší dcera versus Krampus). Pochválila bych i rozumné rozhodnutí ohledně stopáže. Lepší rozhodnutí by bylo umístit ústřední rodinu na nějakou odlehlou farmu, protože tak by Krampus svým jednáním trestal opravdu jen toho, kdo se provinil. Na tenhle film se zkrátka ráda za rok dva podívám o svátcích na Primě Cool, ale chybí mu trochu silnější scénář, aby se stal vánoční klasikou. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mistr Dougherty se po TRICK R TREAT Halloweenu pustil do svátku co následuje, vytáhl cool čerťáka z germánský pohanský mytologie a poslal ho spolu s gangem zmrdích gremliních hraček a divnoelfů rovnou na zpruzelý vánoční rodinky. I KRAMPUS má dle očekávání libový vizuál a hřejivou retro atmosféru, poctivý napětí, komedii. Hned úvodní scéna z MuchoMartu s Cosbyho "It's Beginning to Look A Lot Like Christmas" musí pobavit snad každýho. Co tu pak jednoznačně vítězí jsou postavy, který nejen baví, ale který si oblíbíte a na kterých vám tak pro změnu i záleží - ať už je to otylá nerudná tetka z přívěsu, silná dvojka fotrů Scott/ Koechner, nebo nakonec i prcek v hlavní roli... K dokonalosti mi přeci jen chybělo víc spádu, krve, samotnýho Krampuse (plus možná míň "statický" masky), ale myslím, že kult potenciál tady je a místo v topce vánočních hororů všech dob je celkem jasný. P.S. po dvou letech zvyšuji na 5*, už je to pro mě klasika Vánoc ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra, ten potenciál byl tak obrovský, že si ho nedovedu snad ani představit. Ten nápad, ta sněhově-vánočně-ponurá atmosféra, super vybraní herci, sympatický humor, nadhled....ale do háje, proč se tam dělo v té závěrečné třetině to, co se tam dělo? Perníčci, masožravá panenka a klauní housenkaa? To snad neee. Být tam jen Krampus se svými elfími pomocníky, byl bych pravděpodobně ve vánoční extázi a vsadil bych svoje boty na to, že hodnocení by nekleslo pod 80%. Je to velká škoda, páč jsme tu měli nakročeno ke kultovní záležitosti. Přesto přivřu všechny oči, protože jsem se bavil a mráz mi běhal po zádech, což už se mi dlouho nestalo a z kina jsem se nechtěl hnout!!! Už vím, co pustit zlobivým dětem na Mikuláše. Hahaha!!! :-D ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky temná a znepokojivá vánoční rodinná podívaná říznutá nekrvavou vyvražďovačkou a efektovým hororem, která svižně spěje k předvídatelnému závěru se znejisťující tečkou. Nejsilnější to pro mě bylo v druhé čtvrtině, kdy se jede v módu "trochu VĚC, trochu KRAJNÍ MEZE" a rodina zjišťuje, že je uvězněná na vylidněném předměstí ochromeném sněhovou vánicí, v níž se skrývá něco nebezpečného. Adam Scott si tu brokárnu určitě přinesl rovnou z placu PIRANĚ 3D. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)
  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama