Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky se většinou těším, protože konečně nastal čas si po náročné celoroční dřině trochu odpočinout, nasát vánoční atmosféru, nacpat se k prasknutí a užít si pár dobrých filmů (které během roku schválně v televizi opomíjím, přestože běží pořád dokola). Zvláště pak filmy s vánoční tématikou a nemusí jít nutně jen o komedie. Hororový žánr má taky slušnou zásobu vlastních „výrobků“, takže se je rozhodně na co dívat. V případě Krampusu se mi však nechtělo čekat a rozhodl jsem se podívat na něj o něco dřív. Zapříčinil to menší boom v mém okolí, z něhož se ozývali vesměs pozitivní ohlasy. Od Doughertyho jsem toho zatím moc neviděl, takže jsem neměl ani nejmenší ponětí, jestli to bude stát skutečně za to. No a popravdě na mě tímto filmem moc velký dojem neudělal. Není to sice vyloženě špatné, ale přece jenom jsem si od toho sliboval mnohem víc. Zvláště když postava Krampuse představuje v rakouském a jihoněmeckém folklóru průvodce sv. Mikuláše – tedy našeho čerta, který pojídá zlobivé děti. Skvělý námět, který ještě není vůbec okoukaný, jenže jeho provedení už značně pokulhávalo. Zvláště fakt, že se na obrazovce mockrát neohřál a vždy se objevil jen na nepatrnou chvilku, mi vadil asi nejvíc. Mnohem více prostoru dostali jeho pomocníci a ruku na srdce, nebýt těch oživlých perníčků, dopadlo by to asi katastrofálně. Plyšový medvěd, zlí skřítkové i ono sněhové monstrum – nic moc. 50% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jo Krampusáku uzavřeme dohodu, já potáhnu k čertu a ty potáhneš do prdele a už nikdy mi nevlezeš na exterňák, domluveno? A tu "rolničku" si strč do prdele místo Venušiných kuliček já Ti na ní seru...Tááákže jak jsem se těšila na hororovou komedii tak mě místo toho čekalo, jak těm z vás, co jsou bystřejší došlo, pořádný zklamání. Mělo mě varovat, že MikeCool dal 4* (ahoj Majkííí :-D ) no trapně jsem věřila, že se jednou shodnem. Ani pitchu !! Krampus by mohl být velmi dobrá hororová komedie kdyby byl vtipnej a hororovej. Buddhožel, tyto dva, pro hororovou komedii celkem zásadní, atributy nemá a tak jsem sledovala jak se jedna velká tupá americká rodina brání Krampusákovi a jeho perníčkům, skřítkům, plyšovému méďovi a podobným úchylným sračkám co nebudí ani strach, ani smích. Fandit nešlo nikomu. Krampus je tak záhadnej že za první hodinu a čtvrt filmu ukáže svou hrbatou siluetu a kopyta, jinak hovno. Na konci se ukáže v celé své kráse a ... HM ... takže tomuhle fandit nebudu, co klaďáci? Stará babka - nezájem, dvě holky co vypadaj jak odporný vyžraný bábochlapi - sejměte je, vypatlanej ukrkanej tlustej debil co je jejich bráška - sejměte ho, jejich postižený rodiče aneb klasičtí vidláci - sejměte je, mimino - nezájem, pes - svačina, celkem hezká holka z té o kapku chytřejší rodiny - neukáže kozy, nezájem, její mladší bráška co za všechno nechtěně může - nudař, jeho rodiče - matka zamindrákovaná - nezájem, tatík jedinej méně tupej, ale i tak...je mi u prdele...Tak kdo nám zbývá? Věčně vožralá sprostá teta kterou všichni nesnášej - Jooo borko ty seš moje buchta, hvězdu za Tebe. Není tam krev, není tam vzrušení, není tam sranda není tam nic a tak celkově mě to sralo... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí vánoční klasika, která je však natolik divácky přístupná, že se bude hrát v 7 večer po Home Alone. Krampus je živelně natočený, má příjemné a zábavné herce, především buranský David Koechner si všechny hlášky rve pro sebe a vychází mu. Atmosféra je správně vánoční v závěru i celkem hutná, překvapí i pestrý výběr záporáků, kde se velká fantazie tvůrcům upřít nedá, byť se jedná z větší části o vánoční cukroví/hračky a samotný Krampus, který spíše připomíná vrásčitého dědu, přesto je zdařile a originálně vytvořený. Film je více Komedie a Fairytale než regulérní horor, postavy zde sice umírají poměrně často, ale kvůli nízkému ratingu se nedočkáme gore a lekačky zde vlastně také chybí, takže, strašení filmu příliš nevychází, ale kouká se na to hezky, je to fajn oldschool zábava s poctivými praktickými efekty. Home Alone křížený s Gremlinsem! Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky temná a znepokojivá vánoční rodinná podívaná říznutá nekrvavou vyvražďovačkou a efektovým hororem, která svižně spěje k předvídatelnému závěru se znejisťující tečkou. Nejsilnější to pro mě bylo v druhé čtvrtině, kdy se jede v módu "trochu VĚC, trochu KRAJNÍ MEZE" a rodina zjišťuje, že je uvězněná na vylidněném předměstí ochromeném sněhovou vánicí, v níž se skrývá něco nebezpečného. Adam Scott si tu brokárnu určitě přinesl rovnou z placu PIRANĚ 3D. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to malo byť? Mix vykrádačky Christmas Vacation a 80s béčka v áčkovom uhladenom háve. Taká vec, ktorá by v 80tych rokoch bola nakrútená za desatinový rozpočet a po nociach by strašila desaťročné deti, ktoré utiekli z postele pozerať horory. Nemá to skoro nič pre dospelého diváka. Postavy sú mizerne napisané, zápletka je nedotiahnutá, réžia priemerná a humor tu nefunguje skoro vôbec, naopak skôr ubližuje atmosfére. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Před oficiálním uvedením do kin nebyl film promítán filmovým kritikům. (HellFire)
  • Krampus je folklorní postava, která podle zvěstí zlobivé děti vytáhne z postele, strčí do koše a zbije rákosím nebo rovnou sežere. (inuisibilis)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno