Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový mírnější horůrek bez stříkající krve, to je pro mě ideální. Začátek filmu vypadá jako normální vánoční film, kdy se sejde celá rodina, která se moc nemusí a musí to ty 3 dny spolu přetrpět. Pak se ovšem začnou dít záhadné věci, mizet lidé a rodinka pochopí, že tohle nebudou ty Vánoce, na které jsou zvyklý. Film se mi líbil, herci byli sympatičtí, příšery také povedené. Konec musím také pochválit, protože to není ten tradiční konec, na který jsme zvyklý, tady to skončí jinak než čekáme. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Krampus není úplně hororem, a pokud ano, rozhodně ne klasickým. Z režisérské stránky je plný výtečných voleb, jako sázka na strašidelnou atmosféru zvrácených Vánoc, spíše než se snažit donutit diváka nadskakovat v sedadle kvůli přihlouplým lekačkám. Má pár slabších nudnějších míst a je to spíše takové strašidelnější dobrodružství, ale je opravdu povedené. Slušná je i sázka na herce, převážně komiky, mezi nimiž stoprocentně dominuje Conchata Ferrell. Mohli možná kapánek přitlačit na pilu v napětí, ale bylo to zábavné, osvěžující a drsné. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si dnes opáčko Krampuse, abych se pozvolna dostal do té pravé vánoční nálady, ale můj záměr tak úplně nevyšel. Zřejmě jsem před sedmi lety vnímal tak nějak jinak, protože mě dnešní repríza příliš nepobavila. Po úvodních minutách jsem z ničeho nic začal cítit rostoucí vztek, takže jsem byl velice rád, že se kolem mě nevyskytovala žádná domácí zvířátka, batolata nebo rostlinky, které bych mohl uškrtit, rozmačkat, nebo rozšlapat, páč bych se mohl dostat do těžkých potíží. Hned potom, co zmizely záběry na to tupé stádo, mě naštěstí opustily i vražedné myšlenky, jenže je, k mému nepříjemnému překvapení, vystřídala nuda. Rychle se totiž ukázalo, že nebudu mít komu fandit, jelikož mi byli jednotliví členové rodiny buď nesympatičtí nebo lhostejní a protože to, co fungovalo u vánočního setkání Griswoldových, tady vyznívalo jako chudá napodobenina, z níž trojice(!!!) scénáristů dokonale odpreparovala veškeré humory. O hororu taky nemohla být řeč a loutky se na Vzpouru hraček Hermíny Týrlové vůbec nelepily. Ve výsledku šlo tedy spíše o záležitost, která vytváří nenáročné pozadí k nutným (a neoblíbeným) činnostem v domácnosti. / Poučení: Vzhledem ke Krampusovým mimickým schopnostem bych řekl, že by ho mohl skvěle zahrát Ben Affleck. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jo Krampusáku uzavřeme dohodu, já potáhnu k čertu a ty potáhneš do prdele a už nikdy mi nevlezeš na exterňák, domluveno? A tu "rolničku" si strč do prdele místo Venušiných kuliček já Ti na ní seru...Tááákže jak jsem se těšila na hororovou komedii tak mě místo toho čekalo, jak těm z vás, co jsou bystřejší došlo, pořádný zklamání. Mělo mě varovat, že MikeCool dal 4* (ahoj Majkííí :-D ) no trapně jsem věřila, že se jednou shodnem. Ani pitchu !! Krampus by mohl být velmi dobrá hororová komedie kdyby byl vtipnej a hororovej. Buddhožel, tyto dva, pro hororovou komedii celkem zásadní, atributy nemá a tak jsem sledovala jak se jedna velká tupá americká rodina brání Krampusákovi a jeho perníčkům, skřítkům, plyšovému méďovi a podobným úchylným sračkám co nebudí ani strach, ani smích. Fandit nešlo nikomu. Krampus je tak záhadnej že za první hodinu a čtvrt filmu ukáže svou hrbatou siluetu a kopyta, jinak hovno. Na konci se ukáže v celé své kráse a ... HM ... takže tomuhle fandit nebudu, co klaďáci? Stará babka - nezájem, dvě holky co vypadaj jak odporný vyžraný bábochlapi - sejměte je, vypatlanej ukrkanej tlustej debil co je jejich bráška - sejměte ho, jejich postižený rodiče aneb klasičtí vidláci - sejměte je, mimino - nezájem, pes - svačina, celkem hezká holka z té o kapku chytřejší rodiny - neukáže kozy, nezájem, její mladší bráška co za všechno nechtěně může - nudař, jeho rodiče - matka zamindrákovaná - nezájem, tatík jedinej méně tupej, ale i tak...je mi u prdele...Tak kdo nám zbývá? Věčně vožralá sprostá teta kterou všichni nesnášej - Jooo borko ty seš moje buchta, hvězdu za Tebe. Není tam krev, není tam vzrušení, není tam sranda není tam nic a tak celkově mě to sralo... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Krampuse jsem se poměrně těšil. Místní uživatelé tady z něj udělali takřka legendární film, který do budoucna k Vánocům bude vysloveně patřit a házeli ho do stejného pytle například se Sám Doma. Se Sám Doma to má mimochodem podobné tak akorát pár melodií v celkovém hudebním podtextu. Jinak je to někde úplně jinde. Krampus tady totiž střídá pohádkovou atmosféru a regulérní horor a la Noční Můra z Elm Street. Nicméně uznávám, že pár opravdu zajímavých momentů film měl. Třeba úvodní scénu v obchoďáku, která je naprosto luxusní a nebo kreslená scéna, která vypráví příběh babičky, co se s Krampusem v dětství již jednou potkala. Ta vypadalo mimochodem skoro jak od Tima Burtona. Zbytek je klasická vyvražďovačka, u které vlastně nevíte, jestli je komedií (hláškující věčně nalitá babka, tři živí perníčci) nebo hororem (Krampus, kterej se tam mimochodem ještě pořádně ani neukáže a jeho elfí kumpáni). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)
  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama