Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

tron 

všechny recenze uživatele

Už som to vravel stokrát a poviem to sto prvý raz: nemám rád hororové komédie. Čo z toho, že má Krampus veľmi dobrú vianočnú atmosféru (a pasáž, v ktorej pred ním dievča uteká zasneženou ulicou, je úžasná), keď dobre budovanú atmosféru (a skvelého Krampusa) do úzadia zatláčajú otravné ľudské postavy (paradoxne hrané sympatickými hercami) a fakt, že samotný Krampus je len vedľajšou postavou a prím hrajú jeho pseudo komickí pomocníci (perníky?!). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Lehce hororová verze Vánočních prázdnin, která mě příjemně překvapila. Osobně jsem se u toho bavil a ta kombinace hororového a komediálního žánru mi zde sedla. Nejen fandové hororu si zde podle mě přijdou na své. UPDATE 2.12.2019 - Na podruhé v telce mě to moc nebavilo, obsazení je zde veskrze nesympatické, humor spíše nevtipný, a maska Krampuse mi přišla jako trapas. Celkově moc nechápu smysl toho filmu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, který k vánočním svátkům bezesporu patří. Snímek na pomezí hororu a komedie okamžitě vtáhne do děje a skvěle budovanou atmosférou doslova přišpendlí k pohovce. Neznám mnoho děl, které dokáží zároveň pobavit i vystrašit. Nicméně zde, nejenže se to podaří, ale ke všemu na výbornou. Dílo táhnou především skvělí herci, díky nimž se povedlo autenticky zachytit a následně vykreslit velice komplikované rodinné vztahy a jejich postupný vývoj. Dalším důležitým faktorem jsou záporáci. Strašáci všeho druhu z nichž bych pochválil například sněhové červy a nanejvýš oceňuji propracované kostýmy elfů a samotného Krampuse. Nemohu ignorovat ani významnou roli vánočních perníčků, ti však spadají spíše do té komediální části filmu a na rozdíl od ostatních dárkových strašáků se skutečně vydařili. Jediné co mne na filmu tak trochu mrzí, že jedna z nejzajímavějších postav zmizela hned jako první skoro na začátku a neměla tak mnoho příležitostí zazářit. 79% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania zatiaľ najlepšie a najdôstojnejšie sfilmovanie Krampusa. Dougherty sa vybral cestou rodinného hororu s nesileným komediálnym podtónom a film je tak ešte bezpečnejší a mainstreamovo prístupnejší než jeho predchádzajúca hitovka "Trick 'r Treat" či tohtoročný, porovnateľný "A Christmas Horror Story". Čo ale nevadí, pretože keby som chcel vianočnú / snehovú brutalitu, tak ju určite nehľadám v kino produkcii. Je to štýlové, zábavné a aspoň mi to zlepšilo trpký dojem po poslednom kino-horor-zážitku, ktorým bol patetický "Crimson Peak". ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Umělý sníh byl vyroben z materiálu používaného k výrobě dětských plen. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama