Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (145)

boshke 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem, aby se mi ten seriál líbil. Chtěl jsem byl jedním "z vás", co je neuspokojují tuctové seriály a vyhledávají něco hlubšího, bizarnějšího, neprvoplánového. Ale nějak mi BoJack k srdci nepřirostl, bohužel. První sérii jsme s ženou dojeli spíše ze setrvačnosti, ač kvalita (mírně) stoupala (takovéto "něco si k tomu jídlu pustíme"), ale po pár dílech druhé série nastal zásek a já jsem si teď uvědomil, že nemám žádnou vůli to prošťouchnout a znovu rozjet. Možná někdy příště, BoJacku, ale pro tentokrát s tebou končím... 60% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Taková cartoonová verze ovesné kaše. Zasytí, ale to je asi tak vše. Koukat se na ni nedá. Vyšší smysl se v ní hledat nedá. Ale zasytí. Vzhledově v tom vidím jakéhosi pokračovatele Ugly Americans s různými lidskými vlastnostmi. Typický produkt kalifornských scénáristů aneb "piš co znáš". Oni znají Hollywoo(d), herce, vily, večírky, agenty. Tak tu máme X-tou variaci na problémy na západním pobřeží Ameriky. Když k tomu navíc připočteme, že ústředním hrdinou je bohatý sukničkář natáčející nejvytouženější roli svého života, stíhá u toho sabotovat plnění snů svých přátel a rozvracet manželství a stará přátelství a i tak je nešťastný a mně ho má být líto? Těžko. Napsal bych víc, ale to mě vrací k první myšlence tohoto odstavce - je to tak plytké a bez chuti, že se k tomu moc jiného napsat nedá. Naštěstí od 3. a zejména od 4. série pro mě nastal zlom, kvalita se zvedla, místo typicky cartoonových taškařic se řeší skutečné, lidské, často typy problémů, které se ostatní seriály bojí jen zmínit (hezký kontrast s pastelovými barvami), a celkově mi přijde, že se seriál konečně "našel". Bez diskuse mám nejradši příběhové linie Todda a Princess Carolyn. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zvedám na plný počet. Objektivně se jedná sice na čtyři, nicméně při tomhle obsazení, naprosto parádní word play a celkově takového sympaticky podivného a vyšinutého vibe jaký mělo například i Ugly Americans, tady prostě nejde jinak. BoJack Horseman je pro mě solidním překvapením, které se rázem katapultovalo mezi oblíbené seriály a jsem zvědavý, s čím se tvůrci vytáhnou v druhé sérii. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte to taky? Ten pocit, když máte nějakej fakt kurva dobrej seriál, nad kterým jste ztrávili hodiny, a neskutečně jste si ho užili, a potom, když je najednou konec, se cejtíte najednou tak prázdný, jak lahev Vodky z vaší včerejší depresivní epizody? Jenom já? Ok no. :D Každopádně tenhle seriál je pro mě určitě jeden z nich. Na BoJacka Horsemana nezapomenu nikdy, ani kdybych sebevíc chtěla, a to ještě k tomu ani nechci. Ne že by mi nějak pomohl s mým mentálním zdravím, to spíš naopak, protože tohle fakt není komedie, a pokud si u něj chcete odpočinout po náročným dnu v práci nebo po dnu plným zkoušek, radši se vrhněte na The Office, z BoJacka totiž budete mít spíš existenční krizi a na všechno se následně vyserete se slove "Svět stejně nemá smysl.". Je to náročný jak svině a právě proto je to tak skvělý. Věřte mi, když říkám, že nebudete moct vydechnout ani chvíli, mluvím z vlastní zkušenosti. :D Teď si asi myslíte, co jsem to za cvoka mluvit takhle o animáku se zvířatama, ale zkuste se dostat do druhý série a uvidíte sami. První série je totiž ještě taková no nic moc, ale jak se tvůrci rozhodnou, co s tím chtěj udělat, je to tak kurva dobrý, že se z toho poserete. Ale musím dodat, že se u toho taky pěkně pobavíte, některý epizody vás nechaj tvůrci trochu odlehčit, pozor, na to si ale moc nezvykejte, po takovejch epizodách většinou přijdou ty, který vás nechaj absolutně v šoku a následující hodinu se z toho potom budete dostávat. Co si budem povídat, je to neskutečně výjimečnej a originální zážitek. Něco takovýho už v životě neuvidíte. Takže přestaňte číst můj komentář a jděte se koukat do piče! Hodnocení: absolutní masterpiece/10 ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

V té obrovské produkci seriálů (jenom co jich je z dílny Netflixu...) je vážně těžké prorazit, ale BoJack Horsemanovi se to svojí kreativností až bizarností, ale zároveň koukatelností a plejádou chytlavých postav, kterým zvířecí podoba dává punc tradiční satiry (satyr je taky člověk s kozlí hlavou, to je skoro jako kůň...), povedlo. Zároveň nás trochu vrací do dětství, kdy jsme se dívali na zvířátkové kreslené seriály. Ovšem tahle zvířátka chlastají, berou drogy, řeší disfunkční vztahy, traumata, existenciální otázky, nudu v hollywoodském pozlátku, jdou si kariéristicky po krku atp. Narážky na politiku jsou jemné, ale chytlavé. Hlavní hrdina je totální p**us, ale další postavy jako Princess Carolyn, Todda Chaveze, Hollyhock nebo dobráka Mr. Peanutbuttera si lze oblíbit. V polovině čtvrté série se mi zdálo, že trochu ztrácí dech, ale na konci mě dějovými zvraty opět natěšil na pátou. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • Osoba menom Justin, o ktorej hovorí Jessica Biel v scénach v kaviarni s pánom Peanutbutterom, je Justin Timberlake, ktorý je v skutočnom živote ženatý s Jessicou Biel. (Pat.Ko)
  • Marv povedal: "Takže pobozkala dievča, čo? A páčilo sa jej to? Toto musím vidieť!" Je to odkaz na pieseň I Kissed a Girl (2008) od Katy Perry. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama