Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to přátelské město, takže civilních obětí musí být minimum." Kdybych musel řešil tyto právní, vojenské a morální problémy, tak bych si raději dal ten křupavý chleba od malé vyznavačky hula hop a šel bych protestovat proti vládě dosazené OSN. Já prostě nemám rád, když se někdo mocný ve jménu demokracie a dodržování lidských práv vměšuje do záležitostí suverénních zemí. Nicméně tady se bojuje proti terorismu od monitoru a je to celé takové britsky zajímavé. Všude samé dilema či neschopnost rozhodnout a to mě baví. Tradičně nejvíc úsměvu ode mne dostávají Američani, kteří by pro zpopelnění teroristy klidně vymazali město z mapy. A taky mě potěšilo, že zatímco si v poklidu píšu komentář, tak někde v dáli možná právě odstartovala raketa Hellfire a mě zbývá 50 sekund na dokončení. Teď už jen 35. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

S divákovými nervy si hraje Eye in the Sky naprosto dokonale, ale kromě holčičky se k většině postavy špatně dostává a člověka místy možná nechávají až moc chladnými. Prostě bych si představoval, že takový žánr mě více zasáhne a tak ocením kvalitu tohoto thrilleru, ale dokonalým ho rozhodně nenazvu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě dobrý a hutný film,který ukazuje válku tak trochu z jiného úhlu.Ta volba zda obětovat jeden život (navíc dítěte) a tím teoreticky zachránit desítky dalších životů musí být v reálu krutá a víc než těžká (jakkoliv reálném světě to takhle těžko funguje a nedá se úplně věřit že by se řešili podobná dilemata)...sám nevím jak se k tomu postavit...jako otec je to celkem jasné,ale...na minimálním prostoru,s relativně minimem herců ve výsledku mnohem působivější,než leckerý válečný "akčňák"...70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak dlouhé, ale bylo to zkráceno v podstatě jen na finále, poslední půl hodinu, tak by to bylo super, bylo by to intenzívní, ale takhle se to poselství ztrácí v nánosu pořádného balastu, který je takový nijaký. Líbilo se mi však, že se tvůrci odhodlali k drsnějšímu závěru a ne nějakém u americkému happy endu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuž, niekedy žiaľ treba niečo obetovať a minimalizovať straty. Aj keď je to v podstate krutá hra s osudom nevinných ľudí, ale čo je lepšie? Ohroziť život jedného náhodne okoloidúceho človeka, alebo riskovať masaker desiatok nevinných obetí? To je hotová morálna dilema, do ktorej je zamotaný celý tento film. Po obsahovej stránke veľmi dobré, ale miestami sa to až zbytočne naťahovalo a tamtie vyvolávačky pomaly celému vládnemu kabinetu, to bol fakt des. Ešteže sa tam tí teroristi tak dlho motkali a promenádovali, inak by bolo po akcii... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)
  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama