Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Lehce romantický western v režii Kevina Costnera a s hlavní rolí jeho a Roberta Duvalla. Příběh čtyř svobodných honáků pasoucích na rozlehlých krásných pastvinách, kteří jsou zle napadeni lidmi od rančera ovládajícího blízké městečko. Jedinou čestnou odpovědí může být vyrovnání účtů. Do nastávajícího boje se vetře i milostný cit ke stárnoucí ošetřovatelce. Potěší celková nálada, závěrečná přestřelka i drobné detaily - Costner ne zcela probuzený ze zlého snu ohrožuje svou budoucí přítelkyni a rozbije jí památeční porcelán, přecházení hrdinů přes rozvodněnou ulici po prknech a chytání topícího se psa, švýcarská čokoláda a havanské doutníky před poslední bitvou, vzájemné sdělování si jmen obou hlavních hrdinů po desíti letech společného ježdění... Trailer zde: http://www.csfd.cz/film/38643-krajina-strelcu-open-range/videa/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Malý, skromný, komorný western s niekoľko málo postavami a vecami medzi nimi. Zápletkovo komplikovanejší scenár by neuškodil, ale to isté platí aj o miere diváckej vďačnosti. Kevin Costner má cit pre psychológiu postáv a vie viesť hercov. A je mi fuk, že obloha v pozadí vyzerá ako štúdiové plátno, osvietené reflektormi. Keby mal vyšší rozpočet, možno by nemohol venovať toľko pozornosti tomu podstatnému. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5. Miestami až hypnoticky pomalý western, vzdialene asociujúci High Noon, nie ani tak svojou kvalitou, ako príbehom a postupnom gradáciou, vrcholiacou dosť podarenou prestrelkou. Celé je to tak trochu naivné, príbeh o dvoch statočných môže byť pre niekoho príliš jednoduchý, ale každopádne ako oddychovka tento film funguje naozaj veľmi dobre...Oceňujem aj krásnu scenériu a kameru. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Máloco je podmanivější, než klasicky vystavěný příběh chlapů, kteří i přes svou neotesanost bojují za přímé ideály odvahy a cti. Z takového prostředí se mi pak nikdy pořádně nechce a nechce se z něj ani Costnerovi. Přestože nedokážu označit jedinou scénu, která by byla neúčelná a zbytečná, je stopáž nesnesitelně rozvleklá. Přidaná pasáž po rozhodující přestřelce mluví za vše. Všechny interiéry zaplivaných saloonů, ale hlavně exteriéry prašných měst a nedozírných plání jsou přesně podle mého gusta, ale stačí si pustit libovolnou část Tance s vlky a je vidět, že Kevin uměl být úplně jiná liga. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný western pro ženy. Divoký západ bez divokosti, špíny, surovosti, upocených přisprostlých smradlavých chlapů a hlavně bez stříkající krve. Zato plný poetických záběrů krásné krajiny (povětšinou bez střelců) a v ní mezi květinami pobíhajícího bílého čoklíka nebo zasmušilého romantika Kostěje. A já si říkám, proč vlastně ne. Jedinou výraznou výtku mám k nesmyslně natahovanénu konci a šablonovitým dialogům. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)
  • Spomedzi štyroch filmov, ktoré Kevin Costner dovtedy režíroval, je Krajina strelcov najkratší. Trvá iba 139 minút, zatiaľ čo ostatné tri majú v priemere až tri hodiny. (misterz)
  • Režisér (a představitel Charleyho Waitea) Kevin Costner o své facinaci westerny řekl: "Pro mě je to žánr, který má mnohem víc hloubky a podstaty než jiné dobrodružné příběhy. Ve svých nejlepších momentech může dosáhnout intenzity shakespearovského dramatu. Odjakživa mě okouzlovalo sedět v temném kině a představovat si, jaké by to asi bylo, kdybych žil na Divokém západě. Uměl bych si poradit s vnějšími okolnostmi? Z tohoto pohledu pro mě kovbojové nikdy nebyli mýtem, ale součástí reality." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama